Problém s Hamachi, online hry, porty, otevírání portů...

Problematika připojení - hardware i software.

Moderátor: Don

Odpovědět
kherold
Nováček
Nováček

Problém s Hamachi, online hry, porty, otevírání portů...

Příspěvek od kherold »

Dobrý den,

do nedávna jsem s kamarády hrával Stronghold Crusader po Hamachi. Vše šlo bez problémů. O víkendu jsem si pořídil wi-fi router. Internet, pošta... to mi běží bez problémů, ale když se připojím na Hamachi tak s ostatními můžu jen chatovat, pingovat je nelze a když založí hru, tak ji vidím, ale při připojování mi hra spadne. Ale třeba Trackmania Nations a hraní přes její oficiální server mi jde v pohodě. Četl jsem na netu, že musím na routeru otevřít porty, které hra, popř. program používá, to jsem se také snažil, ale spojení stále nejde.

Prosím poraďte mi jak nastavit router, hamachi...

Dodatek:
typ routeru: asus wl-520gc
software firewall: není
win xp firewall: vypnut
screenshot z nastavování portů:
Obrázek
Erathian13
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Erathian13 »

Nemají u tebe ostatní i modrý indikátor,třeba šipku dolů?
kherold
Nováček
Nováček

Příspěvek od kherold »

jen nekdy
dech
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: Problém s Hamachi, online hry, porty, otevírání portů...

Příspěvek od dech »

jestli někdo víte jak tento problém vyřešit, tak prosím napište.
můj problém: v hamachi vidím ostatní uživatele jako modrou šipku dolů co značí pomalejší rychlost komunikace (cca 8kB/s...no hrůza)...potřebuji abych ostatní uživatele viděl jako zelené hvězdičky=plná rychlost
už jsem koumal portforward(ing).com a nepomohlo., nevím co dělám blbě,
mám stejný router
CPU: AMD Athlon 64 X2 4000+ (65nm), MB: Biostar TA690G, GK: GAINWARD BLISS HD4850 Goes Like Hell, 512MB DDR5, RAM: 2GB DDR2 (800Mhz), HDD:160GB WD, DVD:LG DVD RW 4082B, cpu chladič: Arctic Cooling Alpine 64, Case: CoolerMaster Elite 331 Zdroj: Fortron ATX-400PNF 400W, LCD: Samsung SyncMaster 205BW
Ackire
Nováček
Nováček

Příspěvek od Ackire »

Zdravím, prohledal jsem internet křížem krážem, ale nic nenašel.. Tako doufám že mi zkusíte poradit :)
Když propojíme pc natvrdo přes kabel, tak všechno šlape, jakmile se zkusíme spojit přes hamachi nebo tungle, tak se crusader hryzne... Ke kámošovi se ostatní lidi připojej v pohodě, takže předpokládám chybu u mě .. zkoušeli jsme vypnout firewall, antivir, nic nepomáhalo
pavel.minarik
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavel.minarik »

Na první dobrou můžeš zkusit namapovat všechny porty na svou mašinu. Neříkám, že to je cílový stav bezpečného řešení, ale aspoň uvidíš, jestli je to firewallem.
Pavel Minarik @ Dell Latitude 7300 (bohužel moc topí, nedoporučuju)
Odpovědět

Zpět na „Sítě, modemy a Internet“