GPU nenajede s přídavným napájením 8800GT
Moderátoři: Walker1134, Wilik
- embleme
- Nováček

-
GPU nenajede s přídavným napájením 8800GT
Zdravím,
měl bych dotaz jestli umřela GPU. Zničeho nic se vypnul PC, přemýšlím co se zas pokazilo (slušně). Za pár vteřin pokouším zapnout a nic, vytáhnu napájení od GPU. PC Boot proběhne, vidím na obrazovce, ale jak mile najíždí Windows, tak černá obrazovka.
Pokud spustím v nouzovém režimu, nebo zakážu ovladače GPU. Obraz naběhne v pořádku. Ale bez přídavného napájení.
Můj tip, GPU polomrtvá, odešel "3Drežim" při kterém grafika běží na vyšší takty a potřebuje přídavné napájení.
Nebo jiné nápady co vyzkoušet, než poletí. Ještě vyzkouším v jiném PC.
Zdroj: Seasonic S12II-520
Děkuji
měl bych dotaz jestli umřela GPU. Zničeho nic se vypnul PC, přemýšlím co se zas pokazilo (slušně). Za pár vteřin pokouším zapnout a nic, vytáhnu napájení od GPU. PC Boot proběhne, vidím na obrazovce, ale jak mile najíždí Windows, tak černá obrazovka.
Pokud spustím v nouzovém režimu, nebo zakážu ovladače GPU. Obraz naběhne v pořádku. Ale bez přídavného napájení.
Můj tip, GPU polomrtvá, odešel "3Drežim" při kterém grafika běží na vyšší takty a potřebuje přídavné napájení.
Nebo jiné nápady co vyzkoušet, než poletí. Ještě vyzkouším v jiném PC.
Zdroj: Seasonic S12II-520
Děkuji
- DOC_ZENITH
- Středně pokročilý

Re: GPU nenajede s přídavným napájením 8800GT
Pokud se ti PC nespustí se zapojenym napájeni do grafiky, tak ti schořela napájecí kaskáda na grafice. Kup si novou, tohle doma řešit nejde.
Resp, teoreticky jí můžeš rozebrat a když bude vizuálně vidět kterej schořel, můžeš jej servat pryč, karta by pak měla naběhnou, ale ty co zybyly budou mít o to větší zátěž a o to blíže do hrobu.
Resp, teoreticky jí můžeš rozebrat a když bude vizuálně vidět kterej schořel, můžeš jej servat pryč, karta by pak měla naběhnou, ale ty co zybyly budou mít o to větší zátěž a o to blíže do hrobu.
- embleme
- Nováček

-
Děkuji za potvrzení mé domněnky je v háji napájecí kaskáda. Pro jistotu vyzkoušeno i na jiným zdroji. Ale to samé.
Koukal jsem jestli není někde viditelně spálená, ale není.
Tímto problémem už mám doma 2 základní desky a teď jednu grafiku.
Zatím teda jedu ve 2D režimu bez napájení a ovladačů a koukám po nové GPU.
Koukal jsem jestli není někde viditelně spálená, ale není.
Tímto problémem už mám doma 2 základní desky a teď jednu grafiku.
Zatím teda jedu ve 2D režimu bez napájení a ovladačů a koukám po nové GPU.
- MORFEUS
- Začátečník

To se mi taky stalo,odpálil se ti jeden MOSFET když se mu při tepelné zátěži probila izolace. Stává se to na grafikách s MOSFETY bez pasivního chladiče. 
Home PC CPU-Intel Core i5 750@4 Ghz, RAM-Corsair XMS3 (4X 2GB) 8 GB, 1600 Mhz DDR3, MB-MSI P55 - GD80@200 Mhz BCLK,VGA-GTX 460 2GB ,HDD-Seagate Baracuda 500 GB SATA-2
NoteBook Lenovo IdeaPad G780 Dark Metal
- embleme
- Nováček

-
jj to bude ono, no jo dosloužila, ale sloužila hezky a dlouho teď snad stejně dobře bude sloužit GTX660. 8800 zůstane jako taková záložní, nebo třeba půjde ještě opravit, když je to ten mosfet což by neměl být problém přepájet.
Asi ty napájecí kaskády rády odcházejí, stejný problém na 2 základních deskách.
Díky za reakce
Asi ty napájecí kaskády rády odcházejí, stejný problém na 2 základních deskách.
Díky za reakce
- DOC_ZENITH
- Středně pokročilý

Hodnota 8800GT je tak nízká že by to nestálo za tu práci....
- embleme
- Nováček

-
To je pravda, ale jako pokus proč ne.
Takhle mám doma jednu základní desku, nefunkční napájení cpu, jednu grafiku nefunkční napájení, funkční CPU, zatím nefunkční zdroj spálená cívka. K tomu nějaký HDD, monitor. A je z toho další počítač
Takhle mám doma jednu základní desku, nefunkční napájení cpu, jednu grafiku nefunkční napájení, funkční CPU, zatím nefunkční zdroj spálená cívka. K tomu nějaký HDD, monitor. A je z toho další počítač
- MORFEUS
- Začátečník

Pájet se to dá jedině horkovzdušnou pájkou která je pro pájení SMD součástek,ale jak píše DOC_ZENITH. Hodnota té karty je tak nizká a cena té pájky tak vysoká,že se to neoplatí.
PS: cena cca šesti MOSFETů je kolem 50 ,-
PS: cena cca šesti MOSFETů je kolem 50 ,-
Home PC CPU-Intel Core i5 750@4 Ghz, RAM-Corsair XMS3 (4X 2GB) 8 GB, 1600 Mhz DDR3, MB-MSI P55 - GD80@200 Mhz BCLK,VGA-GTX 460 2GB ,HDD-Seagate Baracuda 500 GB SATA-2