Problem s internetem pri stahovani torrentu
- Dawonlob7
- Nováček

-
Problem s internetem pri stahovani torrentu
Zdravim,asi pred tydnem jsem zacal mit tento problem:
Kdyz jsem spustil torrent client (azureus) tak se okamzite stalo temer nemozne prohlizet jakekoliv stranky,tim myslim ,ze vetsinou stranka vubec nenajela,popripade najela az po opakovanem kliknuti.Zkusil jsem vycistit PC adawarem,spybotem,projet ho antivirem,ale nic nepomohlo.Tak me napadlo zkusit jiny client na torrenty a stahl jsem uTorrent.S tim najednou problemy prestaly,a zase vsechno az do dneska fungovalo bez problemu.Dneska se ale problem vratil,tak se chcu zeptat jestli nekdo nevi cim by to mohlo byt?Pres torrenty uz jsem stahoval dlouho predtim a podobny problem jsem nikdy nemel,nemenil jsem ani poskytovatele pripojeni,takze v tomhle by to taky byt nemelo.Budu vdecny za kazdou radu.
Jeste bych dodal ze jakmile torrent client vypnu tak se za malou chvilu vsechno vrati zase do normalu.
Kdyz jsem spustil torrent client (azureus) tak se okamzite stalo temer nemozne prohlizet jakekoliv stranky,tim myslim ,ze vetsinou stranka vubec nenajela,popripade najela az po opakovanem kliknuti.Zkusil jsem vycistit PC adawarem,spybotem,projet ho antivirem,ale nic nepomohlo.Tak me napadlo zkusit jiny client na torrenty a stahl jsem uTorrent.S tim najednou problemy prestaly,a zase vsechno az do dneska fungovalo bez problemu.Dneska se ale problem vratil,tak se chcu zeptat jestli nekdo nevi cim by to mohlo byt?Pres torrenty uz jsem stahoval dlouho predtim a podobny problem jsem nikdy nemel,nemenil jsem ani poskytovatele pripojeni,takze v tomhle by to taky byt nemelo.Budu vdecny za kazdou radu.
Jeste bych dodal ze jakmile torrent client vypnu tak se za malou chvilu vsechno vrati zase do normalu.
- xxsawer
- Začátečník

-
Re: Problem s internetem pri stahovani torrentu
No to protoze pravdepodobne nemas patchnuty soubor tcpip.sys a defaultne je nastaveno 10 polootevrenych spojeni. Dalsi musi cekat ve fronte...
Podivej se schalne do prohlizece udalosti jestli tam nemas varovani ohledne tcpip
Podivej se schalne do prohlizece udalosti jestli tam nemas varovani ohledne tcpip
- Dawonlob7
- Nováček

-
http://utorrent.cz/help/half-open.phpxxsawer píše:No to protoze pravdepodobne nemas patchnuty soubor tcpip.sys a defaultne je nastaveno 10 polootevrenych spojeni. Dalsi musi cekat ve fronte...
Udelal jsem vsechno podle tohohle navodu,ale problem porad trva,takze v tom to asi nebude
- UncleCz
- Začátečník

- Dawonlob7
- Nováček

-
Windows XP professional SP3,AMD Athlon 3500+,1,5GB RAM,Radeon X1950pro,pouzivam ESET Smart Security
- xxsawer
- Začátečník

-
Nenapsal si jestli máš v prohlížeči událostí ty varování nebo ne...
- UncleCz
- Začátečník

Kazdopadne mohu rici, ze nedopucuji pouzivat na tvem PC Azureus, protoze mas na nej malo RAM (ne ze by to teoreticky nestacilo, ale Azureus / Vuze , je Java aplikace a jako takova strasne zere RAM).
Take musim rici, ze ESET SS jsem si nedavno koupil a proto, ze provozuji naprosto nestandartni system, ktery take pouzivam jako router a navic hodne stahuji, tak jsem narazil na hodne problemu, u kterych jsem nakonec zjistil, ze jsou zapricineny prave ESET Smart Security. Doporucuji tedy alespon zkusit vypnout onen Firewall + zkusit vypnout i Antivir. Povedlo se mi tak vyresit mnoho problemu s internetem + siti.
Take musim rici, ze ESET SS jsem si nedavno koupil a proto, ze provozuji naprosto nestandartni system, ktery take pouzivam jako router a navic hodne stahuji, tak jsem narazil na hodne problemu, u kterych jsem nakonec zjistil, ze jsou zapricineny prave ESET Smart Security. Doporucuji tedy alespon zkusit vypnout onen Firewall + zkusit vypnout i Antivir. Povedlo se mi tak vyresit mnoho problemu s internetem + siti.

- Dawonlob7
- Nováček

-
Tak vypnuti firewallu a antiviru nepomohlo,a s tim azureusem mas urcite pravdu,utorrent oproti nemu nezere skoro zadnou ram.
Je zvlastni ze prohlizec okamzite "prestane fungovat" ikdyz treba nestahuju zadny soubor a upload rychlost se pohybuje napr okolo 3kb/s a jakmile vsechny prenosy zastavim vsecko zase fici jak ma.Nejde mi do hlavy ze by i kvuli takhle malym rychlostem bylo omezene cele pripojeni.
Je zvlastni ze prohlizec okamzite "prestane fungovat" ikdyz treba nestahuju zadny soubor a upload rychlost se pohybuje napr okolo 3kb/s a jakmile vsechny prenosy zastavim vsecko zase fici jak ma.Nejde mi do hlavy ze by i kvuli takhle malym rychlostem bylo omezene cele pripojeni.
- UncleCz
- Začátečník

To vypada spis na to, ze se nepovedlo patchnout tve half-opened connections ..
Jeste me napada - restartoval jsi po tom TCPIP patchovani PC ?
Jeste me napada - restartoval jsi po tom TCPIP patchovani PC ?

- Dawonlob7
- Nováček

-
Restartoval,a ted kdyz tu utilitku z http://utorrent.cz/help/half-open.php zapnu tak to ukazuje aktualni lmit 100,takze to vypada ze vse probehlo v poradku.
- UncleCz
- Začátečník

Kolik tam tech torrentu mas? Pokud velke mnozstvi, tak to ani nemusi byt netem jako takovym, ale neustalym nacitanim a hashovanim jednotlivych packetu. Ja mel kdysi aktivnich vice nez 50 torrentu a cele PC se prestavalo hybat...
Neboli - pocitujes opravdu zpomaleni jen internetu? Nebo celeho PC ?
Neboli - pocitujes opravdu zpomaleni jen internetu? Nebo celeho PC ?

- Dawonlob7
- Nováček

-
No tak zkusil jsem pomazat vetsinu stazenych torrentu a vypada to ze to fakt bylo tim.Tak mockrat dik za vsechny rady
snad uz si ted pohlidam abych tam mel pocet tak akorat aby to nicemu nevadilo
- bonavox
- Začátečník

-
Já mám ten samý problém, díky čemuž z torrentů vůbec nemůžu stahovat. Mám wifi AP a k němu vzduchem připojené 2-3 PC. Jakmile na jednom z nich pustím stahování torrentu (většinou přes Operu), tak se na žádném PC v domácnosti nedá rozumně dostat na internet.
Taky budu vděčný za radu, čím by to mohlo být ...
Taky budu vděčný za radu, čím by to mohlo být ...
Podpis může být maximálně “50 bodů vysoký”, akorát že už nikdo neřekne, kolik řádků těch 50 bodů je. Tak raději pro jistotu nic … PRAVIDLA VIVAT!
- Wlkus
- Šéfredaktor PCT

-
Presne tohle se mi delo taky a nakonec jsem zjistil, ze za vsechno muze ADSL modem. Spousta z nich ma proste problem s poctem otevrenych konekci a jak se zahlti, dela to presne tohle. Padalo mi to po spusteni torrentu, stranky se otviraly az po dlouhe dobe a podobne. Tusim, ze to byl Zyxel 650HW nebo tak neco...
PCT BOSS
- UncleCz
- Začátečník

Doslova neni zac 
bonavox - zkus toto http://utorrent.cz/help/half-open.php
Coz mimojine take znamena - NEstahovat torrenty pres operu, pouzivat programy k tomu urcene, jako treba utorrent.
OT: jestli nevis, co to je ratio (vetsina lidi co stahuji pres operu a podobne to nevedi) , tak si to prosim zjisti a dodrzuj pravidla p2p. Tj. Co jsi stahl , to nasdilej.
bonavox - zkus toto http://utorrent.cz/help/half-open.php
Coz mimojine take znamena - NEstahovat torrenty pres operu, pouzivat programy k tomu urcene, jako treba utorrent.
OT: jestli nevis, co to je ratio (vetsina lidi co stahuji pres operu a podobne to nevedi) , tak si to prosim zjisti a dodrzuj pravidla p2p. Tj. Co jsi stahl , to nasdilej.

- Brona007
- Nováček

-
Ahoj potřeboval bych poradit s utorentem.Hlasí mi to při stahování toto:Žádost nebylo možno provést z důvodu chyby zařízení I/O!!!
Toto mi nikdy nedělal,stahoval jsem vždy a nikdy jsem se stím nesetkal.Poradí mi někdo čím to může být?
Toto mi nikdy nedělal,stahoval jsem vždy a nikdy jsem se stím nesetkal.Poradí mi někdo čím to může být?
- marafaltus
- Nováček

-
rek bych ze to je zpusobeno tim ze mas bud blbe ovladace, a nebo nevyhovujci sitovou kartu pro stahovani torrentuDawonlob7 píše:Zdravim,asi pred tydnem jsem zacal mit tento problem:
ANONYMOUS
- Blop79
- Červená karta

-
Je to asi blbost když je tu tolik odborníků, ale mě to dělalo též a mohl za to low-speed internet. Když jsem omezil rychlost stahování, problémy přestaly...