Volba mezi MSI 660 TI PE nebo 7950 Gigabyte OC

Cokoli se týká koupě nové grafiky, upgradu starší či porovnání různých typů.

Moderátoři: morke, Walker1134, PKBO

jarod72pm
Žlutá karta
Žlutá karta

Re: Volba mezi MSI 660 TI PE nebo 7950 Gigabyte OC

Příspěvek od jarod72pm »

Pokud budeš hrát do rozlišení 1080p je jedno kterou kartu koupíš spíš k čemu tíhneš AMD /nVidia
bez OC je 660Ti o 3% výkonější jak HD 7950 navíc u novějších a připravovaných engine má nVidia lepší optimalizace takže i při menší paměťové sběrnici a RAM je výkonější , rozdíl bude v OC verzích kde se výkon prolíná +- několik procent ale u takto výkoných karet je +- pár FPS naprosto nepodstatných a spíše rozhoduje ke které značce uživatel tíhne a další přetaktování není problém u obou jen záleží na jaký kus člověk narazí.Takže rozhoduje částečně i cena,spotřeba,hluk atd (pro puntičkáře) ale většinou se řeší celkový výkon karty.
A to nemluvim o tom, ze Nvidia nabizi jeste technologie jako Ambient oclusion, PhysX, adaptivni vertikalni synchronizace a TXAA, kterymi AMD nedisponuje.
Orleanus88
Červená karta
Červená karta

Příspěvek od Orleanus88 »

Tak po nových ovladačích a hrách co bude amd nabízet k 7950 (i ostatním) může nvidia stáhnout karty z trhu pokud nepujde s cenou dolů (myšleno s nadsázkou). Až mě mrzí že jsem nepočkal, protože nový hitman, farcry3 a sleeping dogs zdarma je už sakra dobrá nabídka.
Krteq
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Krteq »

jarod72pm píše:A to nemluvim o tom, ze Nvidia nabizi jeste technologie jako Ambient oclusion, PhysX, adaptivni vertikalni synchronizace a TXAA, kterymi AMD nedisponuje.
AO je věcí enginu a moderní enginy jej podporují už v základu. Na nV kartách jej můžeš vynutit ve starších hrách bez jeho podpory.
Butch
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Butch »

Orleanus88 píše:Tak po nových ovladačích a hrách co bude amd nabízet k 7950 (i ostatním) může nvidia stáhnout karty z trhu pokud nepujde s cenou dolů (myšleno s nadsázkou). Až mě mrzí že jsem nepočkal, protože nový hitman, farcry3 a sleeping dogs zdarma je už sakra dobrá nabídka.
NB to bys mohl cekat porad na neco.
Ja mel k Sapphire Dirta a Deuse, nic z toho nehraju a Sleeping Dogs jsem si normalne kupoval.
Navic jsou ty grafiky za ty dva mesice zase s cenou dole. Ale kdyby to mel clovek porad resit co koupil a nekoupil vyhodne, tak nedela nic jinyho :-D.
To to ze ty karty pujdou o 3,5 litru dolu za 3 mesice nikdo asi necekal. Stejne jako pred povodnema v Thajsku ze disky budou 3x drazsi. Kolega den predtim chtel koupit 3x 2TB disky, nemel cas dojit do kramu. Druhej den byly 2X drazsi a dalsi dny uz 3X, taky si za to nadaval...
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximu​s IV GENE​-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06
Orleanus88
Červená karta
Červená karta

Příspěvek od Orleanus88 »

Jo je to jak říkáš, čekat by se mohlo pořád Každopádně pokud se teď někdo rozhoduje mezi 660ti a 7950 tak pro nvidii není téměř žádný důvod (pro většinu uživatelů)
durod
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od durod »

ale bonus tech her je teda neco nevidaneho, 3xAAA tituly :?
i5 2500K, 16GB RAM, HD7750
jarod72pm
Žlutá karta
Žlutá karta

Příspěvek od jarod72pm »

Hmm docela dobrý americký spamer 8-) a to se vyplatí :lol:
Kobrik
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kobrik »

Ahoj, momentálně taky řeším výměnu svojí staré GTX 460 za GTX 660 TI, nebo HD 7950. Různých testů, recenzí a veškerého infa jsem sjel nespočetně a místo toho abych si udělal jasno, tak mám hlavu ještě více v pejru :) . Abych to jednoduše shrnul, na základních taktech je to +- na stejno (ať už jde o klasické, nebo OC revize jednotlivých výrobců). Zatím se spíš kloním k zelené bravě, jelikož jsem radeona nikdy neměl. Ačkoliv jsem spíše fanda AMD (paradoxně mám teď i5 3570K :) ), nvidia se se mnou táhne už od prvního TNT. Každopádně výkon po OC 7950 je také velmi lákavý. V podstatě se to dá shrnout do 2 bodů. Nižší výkon + Nvidia vychytávky, nebo hodně dobré OC u AMD. Bavím se čistě o hrách na 1 monitoru ve FHD. Těch pár FPS bych za vychytávky u nvidie asi dokázal oželet, přece jen za 2 roky člověk grafiku stejně vymění a rozdíly ve výkonu těchto karet už v té době nikdo řešit nebude. S čeho mám spíš obavy je kvalita zobrazení u AMD. Možná zbytečně, ale narazil jsem na pár diskuzí u kterých si nejse jistý, jestli za to AMD stojí. Někde byla zmínka o chybějících texturách, nebo přímo ve hře pár věcí chybí, nebo to jsou funkce, které karta záměrně blokuje atp. Zasvěcení jistě ví, o čem mluvím...... Nevím jak často se tyto věci vyskytují a co je důležitější, jestli se to dá vůbec při hraní poznat :) . Proto se ptám, stojí 7950 opravdu za to? Asi si hodím ententýky dva špalíky a bude to :-D .
Home PC1: CPU Core i5 3570K @4,6Ghz 1,36V + Noctua NH-U12P SE2 ; RAM Corsair Vengeance DDR3 8GB 1600MHz CL8 ; MB ASRock Z77 EXTREME 6 ; GPU MSI GTX970 + Alpenföhn Peter 2 Cooler ; SSD OCZ Vertex 4 120GB; HDD 2TB WD Green ; PSU Seasonic M12II-620 ; Case Fractal Design Define R4

Home PC2: CPU Phenom II X6 1055T 2,8GHz@3,3GHz stock voltage + Gelid Solutions SlimHero ; RAM 8GB DDR3 1333MHz ; MB Gigabyte GA-78LMT-S2P ; GPU MSI nVidia GTX 960 4GB ; SSD Patriot Burst 240GB ; PSU Seasonic SS-400ET T3 400W ; Case CoolerMaster MasterBox Q300L

Home PC3: ASRock N3150B-ITX - Intel N3150 ; 4GB DDR3 SODIMM 1600MHz ; SSD Patriot Blast 120GB ; PSU Fortron FSP250-60GHT TFX ; Case Eurocase WT-02

PC in Work: CPU Core i5 8400 Box ; RAM 16GB Crucial Ballistix Sport LT 2400MHz CL16 stock ; MB MSI H310M PRO-VDH ; GPU MSI nVidia GF210 ; SSD KINGSTON A400 240GB ; HDD WD 500GB Blue ; PSU Seasonic SS-350ET T3 350W ; Case EVOLVEO M1
DOC_ZENITH
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od DOC_ZENITH »

Měl by jsi se na prvním místě rozhodnout podle toho na co kartu budeš využívat a co na ní budeš hrát a jak je v tom rychlá. GTX660TI mi nepřijde jako dobré řešení, nemám tu kartu rád, její cena neodráží to co si člověk odnáší. Je tam tuna kompromisů jak udělat GK104 dost pomalou aby seděla mezi plnou GK104 a GK106, ala na místě kde měla bejt celá GK104 původně protože to neni high end čip. Já bych tohle nesponzoroval. Mezi těmahle dvěma je 7950 lepší karta, protože jde lépe taktovat ihmo, a po OC má lepší výkon.
durod
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od durod »

Byt tebou, nevymejslim a kuoupim GIGABYTE HD 7950 WindForce 3 3GB + PC HRA Far Cry 3, Hitman Absolution, Sleeping Dogs + 20% sleva na Medal of Honor v ceně 2650 Kč , za 7000.- je to uzasna pridana hodnota. Tohle se jiz vice opakovat nebude, jeste jsem nevidel,aby byly tri AAA tituly zdarma. Kdy tak je muzes prodat za min 1000kc a mas grafarnu za sestku, kterou kdyz taktnes valcuje 660Ti o tridu....a osobne, ktery ma blizeji k nvidii o 5%, bych vsechny ficurky ktere nema amd obetoval....
van Bellen
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od van Bellen »

Ja planujem vymenit svoju gtx460 za nieco nove (ale az na jesen buduceho roku kvoli gta5).prave medzi tymi dvoma sa rozhodujem (zatial len tak informativne).postavil som si tiche pc s kvalitnym chladicom a nizkootackovymi vetrakmi,takze vacsi doraz kladiem na ticho.zatial vsetky recenzie na mi 660 Ti pe potvrdzuju,ze sa jedna o naozaj tichu kartu aj v zatazi,teraz neviem ako je na tom tato,predsa le 3 vetraky uz je celkom dost.a co spotreba?

ps je mi jasne,ze tak o rok uz budu ine karty,len tak uvazujem...
jarod72pm
Žlutá karta
Žlutá karta

Příspěvek od jarod72pm »

durod píše:Byt tebou, nevymejslim a kuoupim GIGABYTE HD 7950 WindForce 3 3GB + PC HRA Far Cry 3, Hitman Absolution, Sleeping Dogs + 20% sleva na Medal of Honor v ceně 2650 Kč , za 7000.- je to uzasna pridana hodnota. Tohle se jiz vice opakovat nebude, jeste jsem nevidel,aby byly tri AAA tituly zdarma. Kdy tak je muzes prodat za min 1000kc a mas grafarnu za sestku, kterou kdyz taktnes valcuje 660Ti o tridu....a osobne, ktery ma blizeji k nvidii o 5%, bych vsechny ficurky ktere nema amd obetoval....
Tak nevím o jakou třídu válcuje 660Ti ? Možná u nějakých několika starších her ale co se týká novinek tam je spíš výkon na straně 660Ti ! Vlastním OC edici od MSI a měli jsme i OC HD 7950 od gigabyte .Rozdíl je opravdu jen přidaná hodnota a to jen pro to aby AMD vůbec tyto karty prodalo protože jinak výkon je +- stejný s kartou která má menší sběrnici a paměť (v reálu rozdíl není poznat i na výšším než fullHD rozlišení krom nějaké vyjímky)
Stále tu čtu pouze příspěvky kdy předkládáte pouze své pocity a teorie ,ale já obě karty měl a odzkoušel v několika hrách a nebýt té nabídky her ke kartě "zadarmo" je AMD HD 7950 výkonem na tom stejně jako GTX 660Ti a je ochuzena o určité věci co má jen nVidia !!!Navíc nVidia nedávno zvedla výkon díky ovladačům a stále tam je další potenciál což u karet AMD se říct nedá.
Jistě cena rozhoduje ale ona se dá koupit i GTX 660Ti OC za dobrou cenu.
Dnes bych určitě AMD nekupoval ,trochu jim ujel vlak a bude tomu v budoucnu.
jarod72pm
Žlutá karta
Žlutá karta

Příspěvek od jarod72pm »

van Bellen píše:Ja planujem vymenit svoju gtx460 za nieco nove (ale az na jesen buduceho roku kvoli gta5).prave medzi tymi dvoma sa rozhodujem (zatial len tak informativne).postavil som si tiche pc s kvalitnym chladicom a nizkootackovymi vetrakmi,takze vacsi doraz kladiem na ticho.zatial vsetky recenzie na mi 660 Ti pe potvrdzuju,ze sa jedna o naozaj tichu kartu aj v zatazi,teraz neviem ako je na tom tato,predsa le 3 vetraky uz je celkom dost.a co spotreba?

ps je mi jasne,ze tak o rok uz budu ine karty,len tak uvazujem...
Spotřeba u "běžných" 660Ti je kolem 150W u OC edice může být až 190W při plném výkonu.
Jinak mohu potvrdit že OC edice mohou být tiché karty (MSI twin frozr IV) a dá se ještě upravit do maximálního ticha u softu MSI Afterburner
Krteq
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Krteq »

jarod72pm píše:Tak nevím o jakou třídu válcuje 660Ti ? Možná u nějakých několika starších her ale co se týká novinek tam je spíš výkon na straně 660Ti ! Vlastním OC edici od MSI a měli jsme i OC HD 7950 od gigabyte .Rozdíl je opravdu jen přidaná hodnota a to jen pro to aby AMD vůbec tyto karty prodalo protože jinak výkon je +- stejný s kartou která má menší sběrnici a paměť (v reálu rozdíl není poznat i na výšším než fullHD rozlišení krom nějaké vyjímky)
Stále tu čtu pouze příspěvky kdy předkládáte pouze své pocity a teorie ,ale já obě karty měl a odzkoušel v několika hrách a nebýt té nabídky her ke kartě "zadarmo" je AMD HD 7950 výkonem na tom stejně jako GTX 660Ti a je ochuzena o určité věci co má jen nVidia !!!Navíc nVidia nedávno zvedla výkon díky ovladačům a stále tam je další potenciál což u karet AMD se říct nedá.
A jaké modely jsi testoval? Recenze totiž mluví zcela opačně.

Mimochodem, o jaké standardy jsou AMD karty ochuzeny?
jarod72pm
Žlutá karta
Žlutá karta

Příspěvek od jarod72pm »

Krteq píše:A jaké modely jsi testoval? Recenze totiž mluví zcela opačně.

Mimochodem, o jaké standardy jsou AMD karty ochuzeny?
MSI GeForce GTX 660 Ti OC PE (navíc poslední ovladače zvedli výkon ve hrách obecně minimálně o 5%)
a
GIGABYTE HD 7950 WindForce 3 3GB GPU 900MHz@950 MHz( upraven bios)
(i při OC verzi je rozdíl v pár FPS nějaké1-2% což v reálu nikdo nemá šanci poznat)

výsledek je ten že vítěz není žádný ,karty se umí předbíhat v některých hrách i když GeForce v některých domunuje až moc (např Battlefield 3 - moderní engine výborná optimalizace a to nebyl napsán pro Geforce!) Záleží kdo k jaké značce tíhne ale psát že AMD je lepší je nesmysl.

,tak asi ne standarty ale jde všeobecně o TRAA, SSAO, lepší filtering, drivery obecně.
Kobrik
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kobrik »

Asi se fakt přikloním k té 660ti, ono teď se řeší 5% výkonu sem, 5% výkonu tam. Ve výsledku je to fakt sotva pár FPS. Další generace se bude opakovat stejná situace a ohledně těchto karet se bude říkat, že jsou zhruba na stejno a je to jedno, protože jsou stejně o dejme tomu 25% pomalejší, než ty nové modely a nikdo to už řešit nebude;-) . Třebas tady je lehce taktlý model od Asusu za 6386,- http://www.itage.cz/zbozi/id-274165_ASU ... 0364M0NA00 což je výborná cena. Sice nevěřím tomu, že bude s nějakou hrou zdarma, ale čistě za HW je to výborná cena a ten litr s ceny dolů oproti HD7950 podle mě dorovnává přidanou hodnotu v podobě OC u radeonu. Nikde není napsáno, že zrovna ten kus 7950, který bych koupil bude natolik dobrý (v naprosté většině případů mám na to smůlu), že ho nataktuju na takový výkon jako má gtx 680 (ostatně takovýto výkon je podle testů jen u pár her, většinou se motá okolo úrovně gtx 670, který je ale o sotva pár procent vyšší, než OC 660 ti a za 9000,-. Když tu mou gtx 460 prodám za 2000,- +-, tak mám dvojnásobný výkon za cca 4500,-. To není špatné :-). Mě samého sice také štve nvidia se svými obstrukcemi okolo physx a podobně, ale ve finále je prostě realita, že nvidie s sebou prostě dávají něco navíc. Nejlepší by bylo mít oboje, sám si je vyzkoušet a pak vybrat, ale na to nejsou peníze :-).
Home PC1: CPU Core i5 3570K @4,6Ghz 1,36V + Noctua NH-U12P SE2 ; RAM Corsair Vengeance DDR3 8GB 1600MHz CL8 ; MB ASRock Z77 EXTREME 6 ; GPU MSI GTX970 + Alpenföhn Peter 2 Cooler ; SSD OCZ Vertex 4 120GB; HDD 2TB WD Green ; PSU Seasonic M12II-620 ; Case Fractal Design Define R4

Home PC2: CPU Phenom II X6 1055T 2,8GHz@3,3GHz stock voltage + Gelid Solutions SlimHero ; RAM 8GB DDR3 1333MHz ; MB Gigabyte GA-78LMT-S2P ; GPU MSI nVidia GTX 960 4GB ; SSD Patriot Burst 240GB ; PSU Seasonic SS-400ET T3 400W ; Case CoolerMaster MasterBox Q300L

Home PC3: ASRock N3150B-ITX - Intel N3150 ; 4GB DDR3 SODIMM 1600MHz ; SSD Patriot Blast 120GB ; PSU Fortron FSP250-60GHT TFX ; Case Eurocase WT-02

PC in Work: CPU Core i5 8400 Box ; RAM 16GB Crucial Ballistix Sport LT 2400MHz CL16 stock ; MB MSI H310M PRO-VDH ; GPU MSI nVidia GF210 ; SSD KINGSTON A400 240GB ; HDD WD 500GB Blue ; PSU Seasonic SS-350ET T3 350W ; Case EVOLVEO M1
Kobrik
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kobrik »

Když se nad to člověk trochu nadnese, tak se sám sobě musím smát, že řeším takové prkotiny jako je +- pár procent výkonu a -+ pár stovek. Kde jsou ty doby, kdy s novou generací karet šel výkon o 100% i více navrch. Teď člověk vidí testy, ve kterých se doslova píše, že ta a ta karta podává zdrcující výkon oproti konkurenci a ve výsledku je to oněh 5%. Ve finále je to o ničem a fakt je to jedno :-D

durod
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od durod »

Takhle to reknu, kdyby tam ty hry nebyly, tezke rohodovani, spise dle typu her ktere dotycny hraje(i kdyz gtx660Ti mi je hooodne proti srsti, a osobne bych ji nekoupil, viz prispevek doc_zenitha a kuli nevyrovanenmu vykonu, viz grafy dolu....) Ale takhle, je HD7950 jednoznacne best buy toho casu, a zadny TRAA to nezachrani....

a po OC obou je HD7950 jednozance lepsi karta, ono po brutal OC s mirnym pritopenim voltaze atakuje GTX680 coz s gtx660Ti nemas sanci

Pise se , ze GTX660Ti je defakto stejne vykonna jako gtx670, ale jenom bez AA, nekde ji degraduje orezani rop a hlavne zbernice, kdyz vime, ze keplery jsou limitovane rychlosti pameti

Neni lepsi, kdyz je to uvedeno na priklade:
porovnej jsi vykon v AC3 , kde gtx670 dotahuje(bez AA), rozdil jenom 6% bez AA, resp 12% s AA
Obrázek

ale v Hitmanovi, kde pada na propustnosti a rop, rozdil 28 resp 30%....a btw, koukni kde je HD7950 :wink: A to tu nebudu postovat vysledky ve far cry 3, kde gtx660Ti je pod HD7870 :roll: A tohle se mi nelibi, schizofrenie, nevis co od te karty cekat, jednou super, jednou fail....
Obrázek
xakrurychle
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od xakrurychle »

Kobrik píše: Nejlepší by bylo mít oboje, sám si je vyzkoušet a pak vybrat, ale na to nejsou peníze :-).

kup vyzkousej, vrat a vem si druhou :)
Krteq
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Krteq »

jarod72pm píše:... i když GeForce v některých domunuje až moc (např Battlefield 3 - moderní engine výborná optimalizace a to nebyl napsán pro Geforce!)

,tak asi ne standarty ale jde všeobecně o TRAA, SSAO, lepší filtering, drivery obecně.
To s vydáním Catalyst 12.11 beta už neplatí, nevím jestli jsi to postřehl - Test: nárůst výkonu Radeonů s ovladači Catalyst 12.11

TRAA na GCN Radeonech funguje korektně a SSAO lze vynutit pomocí utility třetí strany - RadeonPro.

Add kvalita filtrace a a driverů obecně se od dob série HD 2000 posunula také o notný kus dál a rozdíly jsou minimální, stačilo by odhodit předsudky :roll:
Odpovědět

Zpět na „Rady s nákupem a porovnání“