Procesor do 4,5K

Vše kolem srovnání a rad s nákupem procesorů.

Moderátoři: flanker, Eddward, Baneshee, PKBO

Sambik
Nováček
Nováček

Procesor do 4,5K

Příspěvek od Sambik »

Dobrý den, potřeboval bych poradit nějaký slušný procesor na hraní her do 4500kč. Chci minimálně čtyř jádro. Co jsem se tak díval na Intel, jedinej možnej by byl asi Intel Core i5-3350P. U AMD se mi zalíbilo AMD FX-8320, či levnější AMD FX-6200(z důvodu nedostatku peněz bych dal přednost levnějšímu produktu, ale zase se nechci příliš ochudit o výkon), ale nevím, jestli na AMD nebudu potřebovat nějaké další chlazení....

Byl by Intel Core i5-3350P dostačující na hraní nejnovějších her a ba naopak není AMD FX-8320 příliš zbytečný na hraní her??

Děkuji předem za odpověď..
Sambik
Nováček
Nováček

Re: Procesor do 4,5K

Příspěvek od Sambik »

A ještě menší dodatek. Zdroj mám docela starej, Mapxpower PZ-500 (500W) ( http://spiral.klimnet.cz/hw_pages/zdroj.html ). Zajímalo by mě zda bude stačit, pač se mi nový kupovat nechce..
Blop79
Červená karta
Červená karta

Příspěvek od Blop79 »

Zdar. Rád bych poradil ale je tu problém... Nemůžeš vybrat procesor pokud neznáš patici na MB... Zjistit !!! 8) A pak uvažuj .... (např AM3, AM3+.....)
Blop79
Červená karta
Červená karta

Příspěvek od Blop79 »

Nebo aspoň napiš jaký máš procesor (teď)
Sambik
Nováček
Nováček

Příspěvek od Sambik »

No já si chci kupovat novou MB a grafárnu a vlastně všechno až na zdroj :D, takže na tom nesejde ;)....

A ještě jsem se ještě díval na Intel Core i5-3570K která má integrovanou grafickou kartu, což by se mi vyplatilo, pač bych si ji nemusel kupovat, ale nemám zdání jestli by zvládla dnešní moderní hry. A ještě by mě zájímalo, jestli si na tu integr. grafárnu můžu časem nějakou grafickou kartu dokoupit a hodit si ji tam, aby spolu byli obě kompatibilní. S integrovanýma grafárnam nemám zkušenosti, tak nevím :(.
Blop79
Červená karta
Červená karta

Příspěvek od Blop79 »

Já jsem se taky díval na ty 6xC a 8xC ale tohle je důvěryhodnější AMD Phenom II X4 965. U intelů by to byl asi ten INTEL Core i5-3470 :-D Ale nezapomeň ! Výkon her nezáleží jen na procesoru. Ramky tak 1,6 Mhz, Grafika aspon kolem 5k a něaké ty rychlejší HDD :D
Blop79
Červená karta
Červená karta

Příspěvek od Blop79 »

PS. int. grafna... jo Potom tu grafnu dáš do PCI-E, napojíš a té int si to nebude všímat :D jo a ještě jestli chceš hrá pořádné dny tak na integrovanou zapoměň :D
Sambik
Nováček
Nováček

Příspěvek od Sambik »

A myslíš že by to ten Phenom II X4 965 stíhal řekněme budoucí Battlefield 4(nevím jaké má nároky ale budou asi sakra velký :D) na pohodu?? Hodně lidí má negativní pohled na jakékoliv AMDéčka.. Ohledně grafiky, měl jsem v plánu NVIDU GTX 550 a nejaké levnější ramky 2x4GB 1333Mhz. Pevnej disk si hodlám nechat, na tom snad moc nezáleží.. A co ten zdroj? vydrží? Mám ho asi už 5 let?

A ohledně té integrované, bylo by to jen dočasné, než bych splašil prachy na nějakou lepší grafárnu, mysliíš že by ta int. grafika Intel 4000 HD zvládla bez problému BF 3?
Butch
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Butch »

AMDcka procaky jsou pomale jiz na dnesni hry, neni duvod to kupovat a myslet si ze to vydrzi do budoucna kdyz je to brzda jiz dnes...staci se podivat na nejake herni testy. Pocet jader nerozhoduje, Intel i5 bude lepsi volba.
Grafika alespon 7850 1GB, Ramky staci bohate 2x4GB nejake Kingston 1333 nebo 1600Mhz.
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximu​s IV GENE​-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06
Sambik
Nováček
Nováček

Příspěvek od Sambik »

A myslíš že i ty nové 8xC s 3,5GHz procesory od AMD jsou na tom tak špatně? Vím že AMD je velké brzda, ale Intel je prostě dražší a nejlepší co si můžu pořídit je tenhle http://www.alza.cz/intel-core-i5-3350p-d347054.htm , aneb to nejlevnější čtyřjádro, a nevím jestli bude dostačující..
Blop79
Červená karta
Červená karta

Příspěvek od Blop79 »

Obávám se že yb měla problémy... Já mám GK za 2500, hraju WoW na max. a furt se to držím na 60 fps., na int. jsem jel na 800x600 na low a i tak to mělo problémy. Takže pokud možno jen dočasně... Rozjede ale problémy to mít bude :( Jak už říkal Butch AMD patří do kanclu a né do herních compů... Určitě bych raději volil ty Intely, vydrží déle a u AMD by sis ještě připlatil za chlazení, a méně by to vydrželo...
Sambik
Nováček
Nováček

Příspěvek od Sambik »

Ok, takže schválili by jste tuhle sestavu: Intel Core i5-3350P, nějaká základovka do 1500kč, NVIDIA GTX 550, ram 2x4 GB 1333 MHZ, zdroj Mapxpower PZ-500 (500W)?? Nevyžaduju nějakej extra výkon, jen bych nerad viděl FPS u novodobých her pod 40..
Blop79
Červená karta
Červená karta

Příspěvek od Blop79 »

Procesor by sel, karta je velice solidní Al myslím ze stoji poněkud moc... sáhl bych po neake asusce.. to by znamenalo ze bys mohl nechat zdroj... pro takovou kartu uz potrebujes aspon 600+.... a ta deska, myslim ze 1500 na hry je malo... ale neporadim presne. jen bych sel do neake kolem 2k :roll: je to smutne ale hry+vykon=penize :(
Sobi26
Nováček
Nováček

Příspěvek od Sobi26 »

Tak zaprvé by ses měl rozhodnout, jestli chceš procesor od Intelu nebo AMD. Když porovnáš dva výkonově stejné procesory (Intel/AMD) pak tě výjde levněji AMD, ale časem to ty/rodiče zaplatíš na elektřině. Jen pro zajímavost:

http://pctuning.tyden.cz/hardware/proce ... u?start=12

Třeba i5 (sandy, ivy bridge), které už jsou podle mého dostatečně výkonné na drtivou většinu dnešních her, stojí od 4000kč výše. Určitě ale nepočítej s tím, že bys hrál hry na integrované grafice. Možná s bídou nějaké slabší strategie.. Určitě si budeš muset koupit externí grafiku.

Ale to jsem se předběhl, teď zpátky k procesoru. Pokud šetříš a účet za elektřinu tě moc netrápí, tak bych šel určitě do AMD. Konkrétně se mi moc líbí AMD Fx-6300 (6ti jádro) a stojí opravdu solidních 3200kč. Má výborný výkon na hry a přijatelnou spotřebu. Tady se na něj můžeš mrknout. Jen to spíš jen tak pro představu, protože jedním číslem se procesor opravdu vyjádřit nedá..

http://www.cpubenchmark.net/high_end_cpus.html

A ještě ke grafice. Pokud si nebudeš kupovat novou, což je podle mě nesmysl, a sáhneš po použité, tak seženeš do 3000-3500kč výborné grafiky na nichž opět rozjedeš téměř vše. Namátkou třeba jakéhokoliv výrobce s čipem Geforce gtx 560ti nebo levnější gtx 560 nebo ještě levnější gtx 460. Poslední se dá sehnat po e-bazarech kolem 2000kč a i ještě se zárukou. Zde opět jen pro představu, jaké čipy volit.

http://www.videocardbenchmark.net/high_end_gpus.html

a tady je přímo test:

http://pctuning.tyden.cz/hardware/grafi ... u?start=13

U každé grafické karty máš potom udávaný minimální výkon zdroje. Najdeš třeba ve specifikacích u eshopů. Ten 500W by ti ale podle mého stačit měl. Ale klidně si sepiš sestavu, založ nové téma a zeptej se, jestli ti bude ta 500W stačit. Určitě ti tady rádi poradí.

Ramky ti budou určitě stačit 8Gb. Disk 7200ot. sata 2 nebo sata 3. Kdyby ti zbyly peníze tak určitě neuděláš chybu s nějakým SSD.

Snad jsem ti aspoň trochu poradil.. ;)
komancero
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od komancero »

pokud to chces na hry tak intel,amd mu muze konkurovat pouze v multithred operacich (tzn.drtiva vetsina her a programu odpada)
7700k (4,7/4,5 1,296v),noctua nh-d15,asus IX hero,gskill tridentz 3,6 cl16,gigabyte 1080 aorus 2050/12000,samsung 850evo 500gb,toshiba p300 2tb,evga sup. p2 750w,be quiet! pro900,logitech g510s,g500s,logitech z906,hyperx cloud II,msi optix
i5 4690k (4,5ghz 1,165v),noctua nh-d14,asus z97-pro,seasonic platinum 660w,fractal r4,g.skill 2x4gb,intel 530 480gb,3xhdd (9tb),sony bdrw
(ulozenka:i7 3770k (4,6ghz 1,240v),noctua nh-d14,sapphire hd 7950 1050/6300,asus-p8z77-v pro,seasonic platinum 860w,g.skill 1866mhz (2x8gb),cm stacker 830,samsung 840 pro 256gb,plantronics gamecom 777)
Sobi26
Nováček
Nováček

Příspěvek od Sobi26 »

To co tady píše komancero je samozřejmě nesmysl. Pokud by to byla pravda, tak by procesory prodával jen Intel a AMD by už před mnoha lety zkrachovalo.. Vzhledem k tomu, že se to zatím nestalo to nebude tak horké.

Tady si můžeš jednotlivé cpu porovnat. Je to super stránka, kde je pěkně vidět, kde je výhoda více jader (vícevláknové operace) a kde naopak dominuje Intel..

http://www.anandtech.com/bench/Product/699?vs=100

Já osobně mám 3 roky staré AMD Phenom II X4 820, 4Gb ram a MSI gtx 560ti Twin frozer a zatím jsem nenašel hru, která by mi na něm nejela. GTA 4, Battlefield, CoD,... vše na high detailech a vše také jede bez problému. Nepotřebuješ mít pc za 50k jako komancero, aby sis krásně zahrál nejnáročnější hry. Osobně si myslím, že ti bude stačit necelých 10k. :)
Sambik
Nováček
Nováček

Příspěvek od Sambik »

Sobi26 Díky díky, přesně tuhle radu jsem potřeboval. Chytrou a ne opsanou od lidí, kteří prostě AMD subjektivně zavrhuji.

Ještě co se toho zdroje týče. Nemůže se stát, že by nějak bouchl nebo tak něco a zničil mi ostatní součástky v PC? (Je totiž dost starej, ale pokud vydrží, tak bych si ho nechal do konce jeho životnosti.)

Díky moc..
Butch
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Butch »

Sambik píše:Díky díky, přesně tuhle radu jsem potřeboval. Chytrou a ne opsanou od lidí, kteří prostě AMD subjektivně zavrhuji.
Ne kazdej ma silu, naladu a nervy po 150te zduvodnovat proc je intel momentalne lepsi.
Nehlede na to ze se to resi v kazdym druhym vlakne o vyberu komponent do PC.
Tech hernich testu lze dohledat mraky. Dale informace o tom kolik co zere, jak jde co pretocit atd.
Proto je pro mnohe pohodlnejsi napsat vezmi proste intel nez dokola opakovat duvody.
Sambik píše: Ještě co se toho zdroje týče. Nemůže se stát, že by nějak bouchl nebo tak něco a zničil mi ostatní součástky v PC?
Vetsinou odejde zdroj samotny, ale riskujes ze muze vzit i neco s sebou. Tohle ti nikdo nikdy nezaruci. Osobne bych koupil nejaky kvalitni za 1500, nez riskoval zniceni soucastek za nekolik tisic.
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximu​s IV GENE​-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06
mlrs
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mlrs »

Ja mel AMD X4 (3,3Ghz) a oproti i5-3450 se to neda vubec srovnat. Ve hrach mam 1,5 až 3 násobek FPS a to jsem neměnil grafiku...
Prakticka zkusenost - snad i chytra :lol: Mam to zmerene - fakt na hry je to brutalni rozdil. U me je to videt vic, protoze mam slabsi grafiku a mensi rozliseni, ale pokud stavis novy PC, tak nema smysl usetrit tisicovku na procesoru, ktery bude i do budoucna mnohem horsi na to, co potrebujes/chces
Jako nejlevnejsi bych uvazoval o tom 3350 (nebo kolik :lol: ) - tj to same, co mam ja, ale bez integrovane grafiky - cokoliv pod, bude do budoucna o hodne horsi :wink:
Ryzen 7 5700X + Wraith Prism RGB, Sapphire Pulse Radeon 9070 16GB, ASUS PRIME X470-PRO, Patriot Viper 4 32GB DDR4 3000Mhz, 3,5TB SSD, Seasonic Focus GX 650, Montech Air 903 Max, Dell U3023E
PC2: Mac mini M2 Pro + Xbox Series X&S + ThinkPad T14 Gen 5 AMD
Blop79
Červená karta
Červená karta

Příspěvek od Blop79 »

J AMD nezavrhuju. Sam ho mam a to mam vykonej komp ale mam ho taktovane na 3,6 GHz a tedy stojí to zato... Ale když máš peníze tak Intel je kvalita značky :D
Odpovědět

Zpět na „Rady s nákupem a porovnání“