HERNÍ NOTEBOOK+3D MODELOVÁNÍ- pomoc s výběrem

Vše ohledně rad s nákupem a srovnání notebooků a netbooků.

Moderátor: Don

Odpovědět
Fanny
Nováček
Nováček

HERNÍ NOTEBOOK+3D MODELOVÁNÍ- pomoc s výběrem

Příspěvek od Fanny »

zdravím všechny, rozhoduji se mezi notebooky MSI GE60 0ND-249CZ, a ASUS G55VW-S1136V. Vím že ASUS má skvělé chlazení ale MSI je deklarován jako výkonnější, ale vzhledem k jeho výdrži a váze mi to neodpovídá. A také se bojím, že MSI tento výkon neuchladí. Potřebuji notebook v téhle cenové relaci na modelování ve 3D programech a hraní náročných her (např. Battlefield 3). Mohl by mi někdo poradit, který z nich je lepší? Nebránil bych se ani novým (lepším) tipům na notebooky. Děkuji za reakce.
orgasmic
Začátečník
Začátečník

Re: HERNÍ NOTEBOOK+3D MODELOVÁNÍ- pomoc s výběrem

Příspěvek od orgasmic »

Kup nove MSI GX60 s HD7970M.
Asus Rog Strix G18
Fanny
Nováček
Nováček

Příspěvek od Fanny »

a nevíš náhodou jak je to u něj s chlazením?
flanker
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od flanker »

zas G55VW je obecně od spolehlivějšího výrobce, v noteboocích má asus delší tradici a vyšší standart vůči MSI. Možná by někdo mohl přispět, kdo ví jak to bývá s reklamacema apod.
ROG Power PC1:AMD Ryzen 7 5700X, Crosshair VII Hero, ROG Ryuo II 360, 512GB NVMe+500GB Samsung SSD, 2x 16GB GSkill TridentZ Neo RGB 3600 MHz, Dual RTX 2060,CM V750, Lian Li O11 Dynamic XL. PC2:AMD FX-8370, Silentium Fera, Asus 970 Pro Gaming/Aura, 240GB SSD HyperX 3K, R9-270X OC, 2x 4GB GSkill RipjawsX 2400 MHz, Corsair AX750, Bitfenix Pandora
orgasmic
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od orgasmic »

Spolehlivejsi vyrobce? To uz davno neplati.
Navic ten Asus ma omezene moznosti portu.
Asus Rog Strix G18
xakrurychle
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od xakrurychle »

jako taky me to docela zajima jak se to tu rozsekne...hledam notebook na ACIII do 25 tisic...takze bud asus a nebo msi ( AMD + 7970M grafika) nevim nevim..:/
orgasmic
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od orgasmic »

Staci se podivat na testy, kterych je na netu uz dost.
AMD + HD7970M drti i7 + GTX660M rozdilem tridy...coz neni prekvapive :)
Jedina hra, ktera dela problemy je Metro 2033, ale to muze byt ovladaci.
Asus Rog Strix G18
xakrurychle
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od xakrurychle »

no jedine co chci na tom hrat je Assassin's Creed III :) podivám se tedy...ale obecně je to tu tak, že Asus gvw55 nebo jak to je je nejlepsi v cene 25tisic
Fanny
Nováček
Nováček

Příspěvek od Fanny »

Tak jsem se nakonec rozhodl pro MSI GE60 0ND-426CZ. ve středu bych ho měl mít doma, tak jsem zvědavej hlavně na chlazení, ale výrobcem je garantováno při nejvyšším zatížení max 39stupňů na procesoru, takže uvidíme.
orgasmic
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od orgasmic »

Muzes preposlat ten for ohledne max teploty na CPU?
39°C nema ani v idle.
Chlazeni u GE60 patri mezi hrozne ;)
Asus Rog Strix G18
Fanny
Nováček
Nováček

Příspěvek od Fanny »

No tak já už nevím, čemu věřit, četl jsem už docela dost recenzí o tomto pc, a všude ke něco jiného, ale na chlazení si zatím nikdo nestěževola. """Po pár hodinách hraní Call of Duty Modern Warfare 3 byli teploty CPU a GPU zhruba na 60° a HDD nepřekročil 40° C""" Jsou tyto teploty na NB vysoké? Mě to příde v normě.
orgasmic
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od orgasmic »

No dle recenzi je problem uchladit procesor...teploty na CPU prekroci i 90°C a dostavi se maly throttling. Grafika ma strop kolem 80°C.

Vsak si stahni treba HWiNFO 64 a pust narocnou hru a pak sem napis max teploty na CPU a GPU.
Asus Rog Strix G18
Fanny
Nováček
Nováček

Příspěvek od Fanny »

Díky za radu. ještě jsem se chtěl zeptat, je velký rozdíl ve výkonu HDD 5400(ATA), a 7200(ATA) ?
Deegr
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Deegr »

orgasmic píše:No dle recenzi je problem uchladit procesor...teploty na CPU prekroci i 90°C a dostavi se maly throttling. Grafika ma strop kolem 80°C.

Vsak si stahni treba HWiNFO 64 a pust narocnou hru a pak sem napis max teploty na CPU a GPU.
Grafika mám storp výše, než 80°C. Grafiku můžeš několik let provozovat s teplotami přes 90°C a nic se neděje. Čtyřjádra běžně mají v zátěži 80°C.
Goldmax X7, Core i 7 4800MQ 2.7Ghz (Turbo 3.9Ghz@4.1Ghz), 8GB RAM 1600Mhz CL8,
GeForce GTX 780M 4GB (770/5000Mhz@980/6000Mhz), 750GB HDD 7200, 17.3" LED 90% NTSC GAMUT,
Samsung SSD 830 Series 128GB,
orgasmic
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od orgasmic »

Jelikoz je hranicni teplota kremiku 105°C, tak dlouhodobe teploty pres 90°C nebudou mit priznivy vliv na zivotnost komponent.

Stropem byla myslena max zmerena teplota.

Kazdopadne novy herni kandidat na Alze Lenovo Y500 s dvema grafikama GT650M v SLi za 24tis :)
Asus Rog Strix G18
Larvax
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Larvax »

Vlastním to MSI GE60 0ND 249 a grafiku to chladí výborně, málokdy překročím hranici 60°C a to mám přidáno 600MHz na paměti a 135MHz na jádru. S procesorem je to horší, tam občas přesáhnu 90°C, ale zapnutým coolerboosterem a chladící podložkou je to kolem těch 85°C když hraji skyrim na plný detaily. Zrovna teď nic nedělám a grafika má 27°C a procesor se pohybuje kolem 45-52°C, HDDčko má momentálně 28 stupňů. Nejvyšší teploty HDD jsem zaznamenal něco kolem 39°C....
Odpovědět

Zpět na „Rady s výběrem a porovnání“