Po instalacii Windows 8 nemozem odpojit povodny HDD

Všechny dotazy, problémy a řešení týkající se Windows 8 a 8.1.

Moderátor: Loki5567

Odpovědět
kaktuss
Nováček
Nováček

Po instalacii Windows 8 nemozem odpojit povodny HDD

Příspěvek od kaktuss »

Zdravim,

najprv popisem situaciu. V PC mam 3 disky, povodne boli takto:

Disk0 - prazdny bez particie
Disk1 - Windows 7
Disk2 - Data

po instalacii Windows 8 to mam takto:

Disk0 - Windows 8
Disk1 - Windows 7
Disk2 - Data

A teraz aktualny problem: ak odpojim Disk1, cize v PC mam:

Disk0 - Windows 8
Disk2 - Data

tak Windows 8, resp. Disk0 sa mi nevie bootnut. Hodi to do takej speci modrej Win8 obrazovky (nie BSOD), ze sa nevie bootnut, ze mam reparovat system. Ked bootnem instalacne DVD, nevie mi automaticky reparovat (Automatic Repair Tool) a manualne som skusal snad vsetko, co sa dalo (bootrec s fixmbr, fixboot, rebuildbcd atd...). Disk0 mam aktivny, bootovatelny, len bez Disk1 sa nevie bootnut.

Riesili ste niekto takyto problem? Dik za kazdu radu.
LiveBomb
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Re: Po instalacii Windows 8 nemozem odpojit povodny HDD

Příspěvek od LiveBomb »

Oni si sedmicky a osmicky tvori takovou malou bootovaci partition. Pokud jim ji seberes, umrou.
Nejsnazsi zpusob - Disk 0 zformoatvat a nahodit osmicky znova.
PC - CPU: Intel Core i5-4670K MB: MSI Z87-G45 Gaming RAM: Kingston KVR1333D3N9K2/8G GPU: Asus Radeon HD7970 3 GB HDD: Kingston SVP100/96GR, Samsung SpinPoint F3 HD502HJ, Western-Digital WD20EARS PSU: Corsair HX750 Chladiče: AC Freezer 13 Pro, 2x AC F9 PWM, 2x AC F12, AC F12 Pro PWM DVD-RW: Samusng SH-S223C Case: Thermaltake Armor VA8003BWS Monitor: LG IPS236V Keyb: Logitech Wave Keyboard Myš: Logitech MX610 Left-Hand OS: Microsoft Windows 7 Professional x86-64 Notebook - Lenovo ThinkPad E530
tielka
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od tielka »

Opět znovu hrušky a jabka jednoduše bud si nainstaluj widle na disky samostaně nebo v této situaci připoj zpět disk a start-ovládací panely-upřesnit nastavení systému-spouštění a zotavení systému-nastavení a tam si vyber widle které chceš používat a potom mužes onen druhy disk odpojit bez následků.
Maxtor
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Maxtor »

Nevim nevim, ale tohle opravdu smrdi tim, ze si Win8 hodily zavadec na DISK1.. je to normalni.. delaly to uz sedmicky.. nove okna proste instalovat tak, ze vsechny disky krome boot odpojit.. nainstalovat okna a pak zase pripojit.. standard..
Lokomotiva
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Lokomotiva »

Když instaluješ OS na nějaký disk, odpoj všechny ostatní (datové nebo napájecí kabely - na co dosáhneš líp).
Ručím za to, že pak se ti to už nikdy nestane.

Když to neuděláš, tak o tom kam se systémem sice rozhodneš ty, ale kam GPT tabulka rozhodne BIOS desky. A to nemusí být vždycky správně.
LiveBomb
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LiveBomb »

Ono je problem naistalovat 7 na PC s dvema cistymi disky, at delas co delas, tak ti to VZDYCKY tu malou partition hodi na druhej disk nez pak sedmicky a muzes si s tim hrat jak chces... nejsnazsi cesta je fakt odpojit disky, na kterych to byt nema.
tielka píše: start-ovládací panely-upřesnit nastavení systému-spouštění a zotavení systému-nastavení a tam si vyber widle které chceš používat a potom mužes onen druhy disk odpojit bez následků.
Nemuze ho odpojit. Ta partition a zavadec porad budou na tom odebranym disku takze mu tohle nijak nepomuze.
PC - CPU: Intel Core i5-4670K MB: MSI Z87-G45 Gaming RAM: Kingston KVR1333D3N9K2/8G GPU: Asus Radeon HD7970 3 GB HDD: Kingston SVP100/96GR, Samsung SpinPoint F3 HD502HJ, Western-Digital WD20EARS PSU: Corsair HX750 Chladiče: AC Freezer 13 Pro, 2x AC F9 PWM, 2x AC F12, AC F12 Pro PWM DVD-RW: Samusng SH-S223C Case: Thermaltake Armor VA8003BWS Monitor: LG IPS236V Keyb: Logitech Wave Keyboard Myš: Logitech MX610 Left-Hand OS: Microsoft Windows 7 Professional x86-64 Notebook - Lenovo ThinkPad E530
kaktuss
Nováček
Nováček

Příspěvek od kaktuss »

Ja viem, ze najlepsie je instalovat Win8 pri odpojenych ostatnych diskoch, lenze stalo sa a preto hladam riesenie ako odstranit ten jeden disk bez toho, aby som nemusel nanovo vsetko instalovat.
Butch
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Butch »

Dalsi moznost na disku 0 vytvorit pred oddilem s W8 maly oddil pomoci partition masteru treba(muze to ale trvat nez se to posune), tam nasypat soubory potrebne k nabootovani.
Budou zrejme na disku 1 a to ze spolecne pro W7 i W8.
Tak jsem to tedy pochopil ze to ted asi je.

Ty soubory budou na tom disku s W7, melo by stacit prekopirovat, nastavit ten maly oddil jako primarni aktivni a pripadne zmenit cestu k systemu. Ted z hlavy nedam v jakym souboru se to meni.

Ale uz se mi to stalo a normalne pak boot fachal.

Samo musis posoudit ty co je pro tebe lepsi. Asi bych spis nainstaloval osmicky znovu. Podle me bys se sedmickama nic delat nemusel.
Stacilo by jen odpojit ty disky a nainstalovat osmicky znovu na ten jeden disk a boot oblast by se ti tam znovu vytvorila. Zalezi jaka cesta je pro tebe mene komplikovana.
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximu​s IV GENE​-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06
kaktuss
Nováček
Nováček

Příspěvek od kaktuss »

Na tom povodnom Win7 disku mam len jednu particiu. Ked sa na to pozriem cez Disk Management, tak popis diskov je taky:

Disk 0 (Windows 8) - Healthy (Boot, Page File, Active, Crash Dump, Primary Partition)

Disk 1 (Windows 7) - Healthy (System, Active, Primary Partition)

takze som si teraz uvedomil, ze to ma nieco s tym System na Disku 1, lebo ked ho odpojim (zakazem v Biose), tak je bootovanie Disku 0 v pr...

S tou reinstalaciou Win8 asi pockam, lebo mi mozno onedlho hrozi SSD disk, tak uvidime :-).
error17
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od error17 »

Přesně ten samý problém teď řeším boot partition se mi taky vytvořila na druhém disku a windows se mi reinstalovat nechce na internetu jsem narazil na toto ale asi jsem to správně nepochopil protože mi to nefunguje.
http://www.hanselman.com/blog/Switching ... DEdit.aspx
CPU:[/color] Intel Core i5-3570K @ 4,2Ghz MB:Gigabyte Z77X-D3H RAM:8GB Kingston DDR3 1600 HyperX Genesis Grey GK: MSI R9 280X GAMING 3G PSU:Fortron 550W
kaktuss
Nováček
Nováček

Příspěvek od kaktuss »

Mne to tiez nefunguje. To som skusal skor, ako som tu napisal.
durod
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od durod »

Zasadne, kdyz istaluji, odpajam napajeni pro vsechny disky, krome systemoveho. Nevidim v tom problem....
i5 2500K, 16GB RAM, HD7750
error17
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od error17 »

Nakonec jsem to vyřešil .. přeinstalací :-D... Nemusí se ani odpojovat disky pokud na nich jsou nějaká data tak si tam systém žádný novy oddíl s rezervací systému neudělá. Problém mi právě udělalo to že při instalaci jsem měl více čistých svazků takže jsem dal systému tu možnost ať si vybere.
CPU:[/color] Intel Core i5-3570K @ 4,2Ghz MB:Gigabyte Z77X-D3H RAM:8GB Kingston DDR3 1600 HyperX Genesis Grey GK: MSI R9 280X GAMING 3G PSU:Fortron 550W
Odpovědět

Zpět na „Windows 8 a 8.1“