Zdravim,
Mám problém ,pc se náhodně zasekává. Je to třeba jednou do tejdne nebo 5x do tejdne.Při hraní,sledování flash videa,nebo když si minimalizuji hru tak na ploše.Pc se sekne je tam jedna nějaká barva a musim restartovat.OS jsem již několikrát přeinstaloval,teploty jsou v normálu.Už sem kvůli tomu reklamoval desku,zdroj,gk ale prý se u žádných z komponentů vada neprojevila. Sestava je Gigabyte 970D3 ,HD6870,ddr3 8gb,Cors. 600W,phnmII x4 970be v memtestech,grafických testech se žádná vada neobjevila,ovladače jsem zkoušel různé
Hladis// presunuto
PC se náhodně zasekává
Moderátoři: Walker1134, PKBO
- Malcolmekkk
- Nováček
-
- Daragh
- Nováček
Re: PC se náhodně zasekává
Asi myslíš modrou obrazovku smrti (BSOD). Pokud máš sestavu přetaktovanou, tak vše nastav do továrního nastavení. Používáš nějaké další přídavné karty a periferie, které by mohli vzpůsobovat konflikt a následné tuhnutí?
- Zdendin
- Nováček
Zdravím mám také problém s PC. Mám ho dva roky a do teď běžel bez problému. Teď z neznámého důvodu začal zamrzat nahorázným způsobem. Sekne se celá obrazovka včetně myši a repráky spustí monotoní, kosnutý, vrčivý zvuk. Do PC jsem v poslední době neinstaloval žádný nový software ani nepřidával žádný hardware. Vše jsem projel antivirem nejprve Avirou, teď i Avastem. Zkoušel jsem přeinstalovat windows7 s marnou nadějí, že kousání přestane. Nepřestalo. Zamrznutí se stává kdykoli. Není vázáno na žádnou činost na pc. Můžu hrát, nebo sledovat film, dokonce mi zamrznul i i při nabíhání systému. Zamrzá v neurčitých intervalech od 5min po naběhnutí systému až po 3hodiny bezroblémového provozu. Vždy však tento neduh nastane a nezbývá než reset. Prosím poraďte, jeslti někodo tušíte co s tím. Už mě napadá jen postupně vyměnovat s bratrem součástky PC od zdroje, pamětí, grafiky až po desku a zkoumat čím to je. Jestli máte někdo podobnou zkušenost prosím poradtě. Děkuji
- kurcatovium
- Začátečník
Zkus napsat konfiguraci PC. Nemůže to být přetížením zdroje? Nebo vyteklý kondík na desce?
CPU Ryzen 5600 MB MSI Tomahawk B550 GPU Asrock RX 6800 Challenger Pro OC RAM Goodram 2x16GB 3400 Chladič SPC Fera 5 SSD několik různých kusů Case Fractal Define S + 3x Noctua NF-A14 PSU EVGA 750 G2 Zvuk Audient iD4 mkII + Beyerdynamic DT990 Pro Periferie Dell S2722DGM + Dell U2515H + SPC GK530 + Logitech G305/CZC Trickster