Ten Seagate začal vykazovat podivnou aktivitu dneska. Je to k vzteku. Normálně vše ok, ale jak jsem pustil při kopírování ActiveSMART, tak se rozeřval a zahlásil nějaký problémy v hodnotách
Hardware ECC recovered, Command Timeout, Ra Read Error Rate a Seek Error Rate a vytuh mi systém. Ale to vše pouze při kopírování. Mám trošku podezření na řadič nebo špatně docvaklej konektor od disku a nemám tu šroubovák, abych na to kouknul Tak zkouším takhle. Jeden disk si budu určitě nechávat, takže na jednu stranu bych si samo chtěl nechat ten v lepší kondici, ale na druhou stranu kupec bude známej a nechci mu prodávat zajíce v pytli, tak bych ho alespoň obeznámil se skutečným stavem věci a eventuelně mu dal i vybrat.
Ten 500GB je v haji a ten 250GB ma nejspise nakopnutou elektroniku(ale zkusil bych jeste se podivat na smart pres Crystal disk info, treba hd tune keca)
Kazdopadne bych nb prodaval s HDD ktery bude v poradku, nebo jej neprodaval vubec...
Pripadne prodal bez disku pokud se za disk nemuzes zarucit.
U obou disku bych jeste udelal v HD-Tune pomalej test povrchu.
Jakmile bude jeden cerveny ctverecek tak disk vyhodit/reklamovat pokud je v zaruce.
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximus IV GENE-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06
Urcite zkus, Hd-tune nekdy hlasi hovadiny nebo treba smart neukaze vubec a pritom Crystal disk info to normalne zobrazi.
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximus IV GENE-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06
Ja bych to prodal s tou 250tkou(vypada ok) a tu 500GB si nechal jako nouzovku jen na nejaky nedulezity veci. Rozhodne bych jej nepouzival jako nejaky hlavni disk v nb, nebo na zalohy atd...
Podle me se jeho stav bude zhorsovat.
Je tam dost premapovanych sektoru, az dojdou tak tam budou jiz vadne bloky i v testech na povrch.
Jo, jo. Asi to tak udělám. Ale ne, že by mě to nesralo. Jsem s tím pětikilem počítal. Ne, že bych měl zrovna málo diskový kapacity, ale to je třetí disk za poslední rok... Dva stolní a teĎ první notebookovej...
Hele tak ted jsem zkousel nejaky dalsi seagate co tu mam a ma taky stejne hodnoty premapovanych sektoru. Co se tyce vykonu a te krivky v HD-tune benchi uz jsem taky zazil seagate co se choval stejne a pritom to byl uplne novej disk....
Je tedy mozne ze mu nic nebude, ale osobne bych mu neveril, vis jak no. Seagate vyrabi shity.
Ty 500GB z NB se nam celkem sypou.
mir77 píše:Tady jsou screeny ze SMARTu přes HDTune, jestli to je to, co jsi chtěl
Ten seagate je death, už bych ho nepoužíval. Resp můžeš ho používat jako exterák na přenosy nekritickejch dat, atd. Ale OS bych na něj ineinstaloval. Ten hitachi vypadá OK. Ale na dnešní poměry bude totální šnek.
Njn. Už jsem se rozhod. Hitachi nechám v notesu, 500 GB použiju jako exterák. Chtěl jsem udělat větší škatulata mezi třema notesama, ale nakonec z toho nic nebude. Ten 500 GB by nešel na systém tak ani tak, čistě jen na data. Systémy jedu z SSD. Zkusím ještě nějakej low level format a pak uvidíme.. Každopádně na Hitachi už valím systém, ať to má borec funkční.
Díky za rady chlapi. Kdyby se u mě něco změnilo po nějakým blbnutí s tím Seagatem, tak to sem ještě postnu. Jinak to asi můžeme považovat za uzavřené téma.
Sektor co se realokuje většinou ještě jde přečíst, ale už tak blbě že jej disk realokoval. Jen u mála případů dojde k tomu že by data nešla přečíst. Pokud by se na něj ani nedalo zapsat byl by v "offline uncorrectable". Každopádně při tolika realokovanejch sektorech je ten disk do popelnice.
Ten Samsung bude OK (těch pár CRC errorů a jeden failstart při těch jeho najetejch hodinách nic neznamená), ten WD už může mít problémy, tam už došlo k realokaci. Udělal bych tam test povrchu a když ok tak ok. Nicméně dále pravidelně monitorovat smart.
Dobrý den,
už nějakou dobu se můj HDD podivně chová.
První problém je že se mi zdá hrozně pomalý. Dalším problémem je, že cca každou 1s jakoby cvaká (zní to jako takové krátké písknutí/cvaknutí, nevím přesně jak ten zvuk definovat). Disk je neuvěřitelně pomalý při random I/O (například při read/write 5MB/s je již disk na 100% zaneprázdněn a jeho odezva je přez 20.000ms (podle windows 8 správce úloh)), ovšem při sequential dosahuje 70MB/s.
Na prvním obrázku lze vidět velmi divná věc (nezdá se mi to normální, protože jsem to jinde neviděl).
Na druhém obrázku je info o disku z programu CrystalDiskInfo.
Na třetím je HDTune benchmark.
Mohl by prosím někdo poradit co se děje a případně pomoci?
Je to systémový disk? Pokud ano, tak ho vyndej a otestuj ho jinde, jestli i tam bude pomalý, je to diskem. Pokud tam bude v pohodě, je to nějakým softwarem v tvém PC, co na něj furt sahá.
bud je to takove tlumene cvakani co znaci ze disk pracuje,anebo to co se stalo me sem tam pisknuti a cvakani melo ostry plechovy zvuk ,strasne zpomaleni disku a do dvou tydnu bylo po nem,tehdy ty kontroly disku nic krome zpomaleni neobjevily
Zdravím všechny, chtěl bych se zeptat co na to říkáte? Jde mi to, že bych ho chtěl naformátovat a nahrát tam znova OS. Disk je z noťase a připojil jsem ke stolnímu PC pomocí rámečku a udělal zálohu a SMART jelikož mi předchozí OS najednou z ničeho nic nenastartoval.