Hitman Absolution
Moderátor: Baneshee
- durod
- Středně pokročilý

Re: Hitman Absolution
mapa nemapa, na 8-bitech jsme si s brachou mapy museli kreslit a prezili jsme. Dnes jsou hraci dost mimo a ke stesti jim, staci mackat 1 tlacitko
i5 2500K, 16GB RAM, HD7750
- RaZZoR
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Pokud si takovej hardcore frajer, určitě hraješ na purist, tam nemáš ani hud, jen crosshairFrostys píše:Až na to, že v Absolution nejsi nájemný vrah a jedeš na svoje trikoMapky jsou největší blbost, co kdy hry postihly. Však vás neubyde, když si hezky projdete okolí po svých.
Už je dost, že tam je HUD, na kterém vidíš kdo kam kouká.
Oh wait.. o dvě stránky zpátky si zaplakal, že tam je moc strážnejch i na hard..
- Frostys
- Začátečník

-
A ty to budeš hrát asi na Easy a střílet všechno, co se hýbe, že? 
Oh wait.. asi to nehraješ vůbec, když tam není mapka a přesný popis toho, jak máš cíle zabít.
Oh wait.. asi to nehraješ vůbec, když tam není mapka a přesný popis toho, jak máš cíle zabít.
CPU i7-9700k + MasterLiquid Lite 240
GPU MSI GeForce RTX 2070 8Gb
RAM Patriot Viper4 16GB@3000MHz
MB Gigabyte Z390 Gaming X
- bubanek
- Středně pokročilý

Omyl. Kdybys to dohrál tak bys věděl.Frostys píše:Až na to, že v Absolution nejsi nájemný vrah a jedeš na svoje triko
- Frostys
- Začátečník

-
Hru jsem samozřejmě nedohrál, ale soudím dle toho, že ti nikdo úkoly nezadává = nevíš, na jaké místo zrovna půjdeš = těžko můžeš mít plány celých budov, každého patra a každého místa. Tohle mi stačí jako argument proti těm vašim mapkám.
- RaZZoR
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Nikolivěk. Hraju na normal, stylem jeden cíl - jedna mrtvola. A k tomuhle stylu hraní přesně pasuje mapa, kdy je možnost si všechno promyslet a zvolit nejvhodnější cestu k cíli a způsob likvidace.Frostys píše:A ty to budeš hrát asi na Easy a střílet všechno, co se hýbe, že?
Ale pokud ty používáš instinkt se všema vymoženostma, tak je to mnohem větší ulehčovák, než kompletní mapa.
- RaZZoR
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Stejně jako se ti nemůžou jen tak v ruce objevit silverballery, když je vytáhneš a převleky během dvou vteřin. Ale nad tim se nepozastavíš, co?Frostys píše:Hru jsem samozřejmě nedohrál, ale soudím dle toho, že ti nikdo úkoly nezadává = nevíš, na jaké místo zrovna půjdeš = těžko můžeš mít plány celých budov, každého patra a každého místa. Tohle mi stačí jako argument proti těm vašim mapkám.
- Frostys
- Začátečník

-
1. Co je instinkt se všema vymoženostma? Používám ho jen k zakrývání tváře, občas k point shooting (nebo jak se to jmenuje) a občas k tomu, abych se podíval, kde je východ/cíl. Víc mi ani instinkt nedovolí. Jestli jsi myslel, že vidím stopy/trasy lidí nebo wallhack, tak to mi instinkt neumožňuje.
2. To jsou maličkosti, které nemají na hru žádný vliv. Ty chceš ale mapu, která by ti umožňovala jiný a lehčí postup.
2. To jsou maličkosti, které nemají na hru žádný vliv. Ty chceš ale mapu, která by ti umožňovala jiný a lehčí postup.
- RaZZoR
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Vím, že instinkt ukazuje i cesty a rozmístění nepřátel, hinty na věci, co se dají v misi použít, atd.
Jsou to věci, který by podle tvý logiky taky nemohly takhle fungovat. A rozhodně to nejsou maličkosti, pokud by se měl agent převlíkat reálně, stejně jako reálně nemá mapu místa, kde nebyl, x krát by si nedokončil misi jen proto, že by ses nestihl převlect. To je taky jeden z maximálních zlehčováků a na hratelnost má zásadní vliv - balancuje a vylepšuje ji. A podle mýho názoru by mapa zvedla hratelnost ještě víc a umožnila víc taktizování a promyšlenější postup.
Jsou to věci, který by podle tvý logiky taky nemohly takhle fungovat. A rozhodně to nejsou maličkosti, pokud by se měl agent převlíkat reálně, stejně jako reálně nemá mapu místa, kde nebyl, x krát by si nedokončil misi jen proto, že by ses nestihl převlect. To je taky jeden z maximálních zlehčováků a na hratelnost má zásadní vliv - balancuje a vylepšuje ji. A podle mýho názoru by mapa zvedla hratelnost ještě víc a umožnila víc taktizování a promyšlenější postup.
- RiCK
- Začátečník

Pobite sa. Mapa podľa mňa potrebná nieje, veď si ten priestor pekne krásne preskúmaj, času máš väčšinou dosť. Inštinkt používam, ale na Easy sa to nevybíja tkaže mám z toho pocit podvádzania. Skúsim ešte zopár hier na Hard
Hromy Hněvu podřimují na Severu. Podobny dubu, jehož větve jsou plny hnoje, a hnízd nářků, a pláče, snášených na Zemi které spalují Noc i Den a vyvrhují stáda škorpionů a vypouštějí síru smíchanou s Jedem. To jsou Hromy, které jsou okamžitě připraveny rozeřvat se stovkami mohutných Katastrof a statisíců Pohrom, po kterých nezůstane nic a nikdo zde nic nepozná. Jedna skála porodí tisíce, právě když Srdce Člověka dosáhne jeho Myšlenek.
- Frostys
- Začátečník

-
Převlíkám se zatím jen výjimečně a když už, tak na místech, kde nikdo není, takže i kdyby to trvalo 2 minuty, tak to bude v klidu. Upozorňuju, že jsem teprve v Jižní Dakotě v Barbershop, takže se může lecos změnit.
- Paul
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Mapa v týhle hře potřeba není, protože jsou ty levely malý a víceméně lineární. V předchozích dílech byly rozsáhlejší, tak se tam mapa hodila.
Ryzen 5800X3D, Gigabyte Aorus X470 Gaming, 2*8GB FlareX@3200, nVidia RTX 3080Ti, 500GB SSD Evo 970, 2TB Crucial MX500, 120GB M4 SSD, 2 * Samsung F1 1TB SATAII, A4-Tech A7, Panasonic ST50 55" Plasma, NEC 24WMGX3 24", Win10 64bit Home, Steam Deck
If you have been voting for politicians who promise to give you goodies at someone else's expense, then you have no right to complain when they take your money and give it to someone else, including themselves.
If you have been voting for politicians who promise to give you goodies at someone else's expense, then you have no right to complain when they take your money and give it to someone else, including themselves.
- mantis89
- Začátečník

-
Absolution se mi zdá po Blood Money asi nejlepší díl. Někteří nadávají na "příběh", ale ta zápletka je jednoduchá a zcela funkční.
Nejdřív asi začnu mínusama:
- checkpointy ztrácejí absolutně pointu, mise se dají projít kolikrát 10-15 způsoby, a ty checkpointy jsou fixní - měl to být prostě klasický save. Chybí mi expert difficulty z předešlých Hitmanů, kdy si člověk musel sakra vybírat, kde savne - teď je to prostě blbý checkpoint.
- rozčiluje mě ten sprint, ale hrozně.
- proč sakra nejsou dveře funkční jako v minulých Hitmanech?
- škoda je taky toho fajn inventáře.
- instinkt - jsem z něj trochu rozpačitý a absence mapy mi vadí. Na druhou stranu je to neotřelé a neruší to jako ustavičné zapínání mapy. Ale prostě mapa je mapa.
- někdy jsem trochu frustrovaný z tolika možností.
No a teď plusy:
- tenhle plus je čistě subjektivní - zdá se mi, že i když má hra teď více nádech Splinter Cellu nebo Assassin's Creedu, jen jí to prospělo. Ale je samozřejmě inovativní a jiná, ale určité podobně prvky jsou znatelné.
- opravdu nepřeberné množství cest, jak dokončit misi. Klobouk dolů. Dost mě překvapila ta střelnice - tam jsem další možnosti a hlavně skryté podtexty nehledal, a ejhle jaká to nakonec byla zajímavá mise.
- další subjektivní + - challenge, někomu se to může zdát přehnané, ale mně se to líbí. Sám vím, jak jsem v Silent Assassinu potažmo Blood Money na Professionalu dělal Silent Assassin ranky, to bylo kolikrát o nervy bez těch savů (cassino v BM best) - prostě to byla výborná challenge. Ale časem ztratíte další motivaci pro opětovné hraní dané mise. Challenge prostě udržují hratelnost. A dokud ten challenge nebudu mít, tak jsem to prostě nedohrál
Navíc některé jsou hodně zajímavé (viz ty rozčleněné "accidental" challenge). A taky docela občas pomůžou s řešením mise.
Mám za sebou 8 misí a jsem plný dobrých dojmů. Je fakt, že už to pomalu je stealth akce, ale alespoň ten system krytí mají dobře udělaný. Jo a grafiku neposuzuju, mě zajímá náplň, né kabátek.
Nejdřív asi začnu mínusama:
- checkpointy ztrácejí absolutně pointu, mise se dají projít kolikrát 10-15 způsoby, a ty checkpointy jsou fixní - měl to být prostě klasický save. Chybí mi expert difficulty z předešlých Hitmanů, kdy si člověk musel sakra vybírat, kde savne - teď je to prostě blbý checkpoint.
- rozčiluje mě ten sprint, ale hrozně.
- proč sakra nejsou dveře funkční jako v minulých Hitmanech?
- škoda je taky toho fajn inventáře.
- instinkt - jsem z něj trochu rozpačitý a absence mapy mi vadí. Na druhou stranu je to neotřelé a neruší to jako ustavičné zapínání mapy. Ale prostě mapa je mapa.
- někdy jsem trochu frustrovaný z tolika možností.
No a teď plusy:
- tenhle plus je čistě subjektivní - zdá se mi, že i když má hra teď více nádech Splinter Cellu nebo Assassin's Creedu, jen jí to prospělo. Ale je samozřejmě inovativní a jiná, ale určité podobně prvky jsou znatelné.
- opravdu nepřeberné množství cest, jak dokončit misi. Klobouk dolů. Dost mě překvapila ta střelnice - tam jsem další možnosti a hlavně skryté podtexty nehledal, a ejhle jaká to nakonec byla zajímavá mise.
- další subjektivní + - challenge, někomu se to může zdát přehnané, ale mně se to líbí. Sám vím, jak jsem v Silent Assassinu potažmo Blood Money na Professionalu dělal Silent Assassin ranky, to bylo kolikrát o nervy bez těch savů (cassino v BM best) - prostě to byla výborná challenge. Ale časem ztratíte další motivaci pro opětovné hraní dané mise. Challenge prostě udržují hratelnost. A dokud ten challenge nebudu mít, tak jsem to prostě nedohrál
Mám za sebou 8 misí a jsem plný dobrých dojmů. Je fakt, že už to pomalu je stealth akce, ale alespoň ten system krytí mají dobře udělaný. Jo a grafiku neposuzuju, mě zajímá náplň, né kabátek.
PC: i5 3570k, P8Z77-M, 8GB DDR3 Adata XPG, Gainward GTX 1060 6GB, Crucial MX100 256GB + WD 640GB, EVGA SuperNOVA 750 G2
- Frostys
- Začátečník

-
Checkpointů rád využívám. Vadí mi ale, že po loadnutí checkpointu se změní dění kolem. Resp. checkpoint ti nesavne aktuální rozmístění nepřátel.- checkpointy ztrácejí absolutně pointu, mise se dají projít kolikrát 10-15 způsoby, a ty checkpointy jsou fixní - měl to být prostě klasický save. Chybí mi expert difficulty z předešlých
Je to stealth jak prase, ale ono by to zas asi jinak nešlo vzhledem k příběhu.tenhle plus je čistě subjektivní - zdá se mi, že i když má hra teď více nádech Splinter Cellu nebo Assassin's Creedu, jen jí to prospělo. Ale je samozřejmě inovativní a jiná, ale určité podobně prvky jsou znatelné.
Myslím, že tohle byla přednost i starších Hitmanů, kdes mohl cíl zabít klasicky nebo to narafičit jako nehodu.- opravdu nepřeberné množství cest, jak dokončit misi. Klobouk dolů. Dost mě překvapila ta střelnice - tam jsem další možnosti a hlavně skryté podtexty nehledal, a ejhle jaká to nakonec byla zajímavá mise.
Já osobně ale preferuju klasický styl se strunou a jako nehodu to dělám jen, když není kam schovat tělo.
Každopádně je to ale hra, která mě za poslední roky docela dost baví.
- MaH
- Začátečník

-
cau nevite ja kse da v nastaveni vypnout takovy ten sum ktery je na obrazovce? proste mi vadi kdyz vidim takove zrneni nebo sum nebo co to je, zkousel sem to postupne zapinat a avypinat a porad to tam je ,jde to nejak vypnout? setkal se m se s tim u mass effect a tam to slo vypnout, doufam ze me rozumite a vite co myslim dik za pomoc
- Frostys
- Začátečník

-
V Mass Effectu to byl filmový filtr.. Tady jsem si ho snad ani nevšiml.
- bubanek
- Středně pokročilý

Jediný šum na který jsem narazil byl při používání instinktu a ten těžko půjde vypnout
- ŠakaL
- Začátečník

ja ten sum mam taky,nejak to neresim.
4670K@ 4.4GHz l MSI RTX 2070 SUPER GXT l EIZO EV2780-BK
evga 750 G2 l xonar ESSENCE ST, SH HD 660S l 2xSSD
evga 750 G2 l xonar ESSENCE ST, SH HD 660S l 2xSSD
- Nerboard
- Začátečník

-
film grain v hre je. Jedine skusit vypnut efekty alebo dat na minimum ale pochybujem ze sa to da vypnut.
Na inu temu. Som to len ja alebo su prevleky uplne ale UPLNE useless? Hrajem na tu druhu najtazsiu obtiaznost pred purist a odhalia ma za 0,5sek z 50 metrov. Rovnako ako keby som mal len oblek. wtf ako. nema vyznam hrat na stealth a na obleky, pretoze to je frustrujuce. To radsej vsetko postrielat ako skakat z coveru do coveru. Takto sa stary hitman nehral.
Neda sa ani urobit ziaden silent kill lebo sa nikde nedostanete, hned vas odhalia. nonsens
Na inu temu. Som to len ja alebo su prevleky uplne ale UPLNE useless? Hrajem na tu druhu najtazsiu obtiaznost pred purist a odhalia ma za 0,5sek z 50 metrov. Rovnako ako keby som mal len oblek. wtf ako. nema vyznam hrat na stealth a na obleky, pretoze to je frustrujuce. To radsej vsetko postrielat ako skakat z coveru do coveru. Takto sa stary hitman nehral.
Neda sa ani urobit ziaden silent kill lebo sa nikde nedostanete, hned vas odhalia. nonsens
- Frostys
- Začátečník

-
Má smysl hrát na převleky, ale musíš mít jiný převlek, než ostatní a pak je to pohoda