použití PC zdroje pro napájení autorádia.

Nevizuální úpravy HW, elektronika - Voltage-mody, regulace otáček, schémata... nejde o přetaktovávání.
Odpovědět
Hellraiser17
Nováček
Nováček

použití PC zdroje pro napájení autorádia.

Příspěvek od Hellraiser17 »

zdravíčko, mám malej problémek, řeším zapojení autorádia do dílny v práci a problém mám v napájení, v současnosti je tam nějaké noname trafo s cca 800mAh, mam na něm přidělanej starej box chladič z PC, takže už tolik netopí, jenže původní sestavu 10w a 5w repro budu měnit za 2x30w r.m.s. koax. a malinkej SW 70w r.m.s. Nepředpokládám, že by to původní trafo přežilo a tudíž mě napadla alternativa počítačový zdroj. Jeden jsem doma našel, je to takový ten obič. Má 300w a na +12 má psanejch 12A. Zajímalo by mě, jestli by to mohl bez problémů utáhnout, nebo jestli bude vhodnější použít zdroj např. z nějaké marketové nabíječky na autobaterie. Podotýkám, že jde o minimální rozměry.

PS: autobaterka nepřipadá v úvahu
PS2: ještě maličkost, zdroj jsem zkoušel na elektromotoru 12V (nějaká 550ka), ale jen se protočil, ale to přisuzuji tomu motorku, ten si ve špičce veme tak 20A. Nicméně mám obavy, jestli je schopen takovýto zdroj dodat psaných 12A.
srna
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Re: použití PC zdroje pro napájení autorádia.

Příspěvek od srna »

na nabijecku na autobaterky rovnou zapomen, vystup neni filtrovany a napeti je prilis vysoke

ATX zdroj proc ne, ale mozna se dockas ruseni (zalezi na kvalite filtru v ATX zdroji)
Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
Hellraiser17
Nováček
Nováček

to co tam mam teď (trafo) je jen transofmátor a usměrňovací doidy, nic víc a zvuk je cajk.
Mno za pokus asi nic nedám a zkusim to. Ale každá rada dobrá.
Ollie
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ollie »

původní sestavu 10w a 5w repro budu měnit za 2x30w r.m.s. koax. a malinkej SW 70w r.m.s.
Zátěž autorádia je daná impedancí repro, ne jejich "výkonem"...
Jinak ATX zdroj klidně použij, pro autorádio bude těch 12A stačit... ATX zdroj zapneš spojením zelenýho a černýho drátu...
Obrázek
srna
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od srna »

Ollie: naprosty souhlas, nicmene s vykonejsi reprosoustavou a subem navic se da cekat vetsi hlasitost->vetsi zatez na trafo :)

nicmene, ATX zdroj vyhovi, maximalne bude slyset ruseni kdyz bude bidnej
Hellraiser17
Nováček
Nováček

Děkuji, nějak to tedy spáchám :)

//SRNA: páchej, a schvalne napis vysledek
Hellraiser17
Nováček
Nováček

tak mám celkem hotovo, použití PC zdroje je bezproblémů, je dokonce lepší, jak to předchozí trafo, díky kterému autorádio "poblikávalo" při větší hlasitosti. S novým zdrojem osvětlení nepohasíná...

Jinak ještě musím dodělat anténu a zaplechovat přední repro, jo a přidat výhybku pro zadní repro :)

jinak ten "polotovar" si můžete prohlédnout zde do dílny je to perfektní, oproti tomu chrchlu co tam máme, co umí jen chrčet a nedá se na něm nic kloudného naladit....
NEONET
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od NEONET »

práce slušná, ale radši bych to kvůli zvuku udělal ze dřeva (i když zvuk asi neřešíte :D) a pro reproduktory vevnitř separované ozvučnice - přecejenom z vrchu máte díry a je to tudíž ozvučnice otevřená a bez bass reflexu
MB: Gigabyte P35-DS3R *|*CPU: Intel C2D E6850 @ 3.6Ghz *|*RAM: 4GB @ 800Mhz CL4 *|*GPU:Radeon HD3850@730/2048MHz *|* Windows 8 x64
Hellraiser17
Nováček
Nováček

mno popravdě řečeno zvuk neřeším, to je vidět v konstrukci, ozvučnice je na ten "basák" titěrná a ještě k tomu je uvnitř autorádio a zdroj :)
Uvnitř budou ozvučnice zvlášť, ty přední repro budou oplechované a od ostatního oddělené, kupodivu to dělá paseku, když hraje jen basák.
Jinak záměr byl, aby to dokázalo hrát hodně nahlas a přitom bylo zřetelné, co hraje :-D , což mi minulá konstrukce a ani obyčejné rádio neumožňovali.

PS: vedle mě v dílně se točí soustruh :wink: , takže kdovíjaká dokonalost to být nemusí...
ko_kosak
Nováček
Nováček

Příspěvek od ko_kosak »

Dobrý den,
Chtel jsem se optat jestli jde ATX zdroj použít i na napajeni autozesilovače. ??

Děkuji T
otomar
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od otomar »

Jo, jde použít. Záleží ale jaký má odběr ten zesilovač - aby jsi zdroj nepřetěžoval...
Potřebujete něco vytisknout na 3D tiskarně? Napište mi zprávu.
srna
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od srna »

presne, dej bacha na proudovy odber, mel bys mit i nejakou rezervu aby pri spickach nevybavovaly nadproudove ochrany
donnycz
Nováček
Nováček

Příspěvek od donnycz »

Ahoj mam problem mam stary AT zdroj a nevim jak ho zapojit na zkousku? Poradi mi nekdo prosim? Děkuji
Jeltík
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jeltík »

Udělám to za tebe... klik: NEBUĎ LÍNÝ
donnycz
Nováček
Nováček

Příspěvek od donnycz »

hm dik tyhle rady si nech pro sebe, nasel sem doma zdroj a nevim jak ho pripojit, chci k nemu napojit autoradio, uz jsem nejspis nasel kde je +12 a -12 ale nevim jak ho zapnu nebo staci napojit zarovku na 12v a zapnout zdroj? nebo se musi sepnout jeste neco nakou svorkou jako je to u ATX zdroje?
Jeltík
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jeltík »

Tak ještě jednou speciálně pro tupce: klikni na NEBUĎ LÍNÝ a dočkáš se odpovědi.
donnycz
Nováček
Nováček

Příspěvek od donnycz »

polib si ignorante

//Trinom: Kroť se!
Odpovědět

Zpět na „Modifikace hardware“