Jak nastavit sdílení připojení k internetu?

Problematika připojení - hardware i software.

Moderátor: Don

Odpovědět
X-diablo
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Jak nastavit sdílení připojení k internetu?

Příspěvek od X-diablo »

Přes bezdrátovou síťovou kartu se připojuji na síťový router, který je přímo připojen k ISP a potřeboval bych připojit ještě jeden počítač k internetu. V počítači, který se připojuje k internetu na wifi router pomocí wifi karty jsou dvě síťové karty. Chtěl bych nějak nastavit sdílení připojení k internetu na parazitujícím počítači, ale nevím jak to provést. Pro upřesnění jsem připravil malé schémátko
- http://wifi-kohoutky.unas.cz/conect.GIF
Obrázek
X-Diablo Inside™

AMD Athlon 3500+ (AM2), ASUS M2N-E nForce 570, A-Data 3GB RAM 667MHz, Sapphire ATI Radeon HD2600XT 256MB GDDR3, Seagate BCuda 7200.10 250GB SATAII
JanoF
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od JanoF »

daj tam nejaky proxy server(software-winproxy,winroute a pod.) a mas to vybavene :) na http://www.tucows.com najdes dost vela takychto softov :roll:
X-diablo
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od X-diablo »

Díky, zkusím to, zítra dám vědět, jak to dopadlo
Obrázek
X-Diablo Inside™

AMD Athlon 3500+ (AM2), ASUS M2N-E nForce 570, A-Data 3GB RAM 667MHz, Sapphire ATI Radeon HD2600XT 256MB GDDR3, Seagate BCuda 7200.10 250GB SATAII
X-diablo
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od X-diablo »

Stáhnul jsem si Freeproxy, ale nevim jak mám nastavit proxyserver a ten počítač, kterej se na něj připojuje, asi si budu muset dovést dom někoho kdo tomu rozumí víc než já :(
Obrázek
X-Diablo Inside™

JanoF
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od JanoF »

X-diablo píše:Stáhnul jsem si Freeproxy, ale nevim jak mám nastavit proxyserver a ten počítač, kterej se na něj připojuje, asi si budu muset dovést dom někoho kdo tomu rozumí víc než já :(
no to by bolo asi najrozumnejsie tak budes mat istotu ze to funguje ako ma,apon teda tak dajak :)
hugoventil
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: Jak nastavit sdílení připojení k internetu?

Příspěvek od hugoventil »

X-diablo píše:Přes bezdrátovou síťovou kartu se připojuji na síťový router, který je přímo připojen k ISP a potřeboval bych připojit ještě jeden počítač k internetu. V počítači, který se připojuje k internetu na wifi router pomocí wifi karty jsou dvě síťové karty. Chtěl bych nějak nastavit sdílení připojení k internetu na parazitujícím počítači, ale nevím jak to provést. Pro upřesnění jsem připravil malé schémátko
- http://wifi-kohoutky.unas.cz/conect.GIF
Stahni si soft WinRoute a na parazitovi nastav v IE adresu 192.168.1.20 port 3128 a musi to jit!

Hugo
X-diablo
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od X-diablo »

Stáhl jsem to winroute a bez problémů internet na parazitovy jede, ale nějak nemůžu nastavit aby se připojil i do lokální sítě, funguje pouze připojení na hostitelský počítač.
Obrázek
X-Diablo Inside™

hugoventil
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hugoventil »

X-diablo píše:Stáhl jsem to winroute a bez problémů internet na parazitovy jede, ale nějak nemůžu nastavit aby se připojil i do lokální sítě, funguje pouze připojení na hostitelský počítač.
Vim co myslis... Ale jde o to, ze do lokalni site vidi sitovka 192.168.1.12 a ty pristupujes na 192.168.1.20 (doufam, ze nekecam) Tady by MOZNA pomohlo routovani, ale tomu nerozumim... Zkus jeste zkontrolovat pracovni skupinu/domenu/gateway...

Hugo
X-diablo
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od X-diablo »

To je jedno, to je můj druhej počítač, úplně mě stačí když na tom pojede intet a ten jede, takže všem děkuji za účast. :)
Obrázek
X-Diablo Inside™

Yahoo
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Yahoo »

Na ty wifi karte by stacilo povolit sdileni internetu a nemusis pouzivat zadnej dalsi soft, teda za predpokladu, ze jedes pod Win XP.
P4 2.4@3.01, ASUS P4G8X Deluxe, RAM 2x512MB DDR 333 Kingston CL2.5, grafika ATI 9500 PRO 128MB, HDD Hitachi 7K250 160GB 8MB 7200rpm, WD 60GB 2MB, Windows XP Professional SP2
X-diablo
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od X-diablo »

Už je to vyřešený, díky všem.
Obrázek
X-Diablo Inside™

Odpovědět

Zpět na „Sítě, modemy a Internet“