Asus GTX 670 TOP vs MSI 7950 OC Crossfire

Cokoli se týká koupě nové grafiky, upgradu starší či porovnání různých typů.

Moderátoři: morke, Walker1134, PKBO

Odpovědět
nitrotaj
Nováček
Nováček

Asus GTX 670 TOP vs MSI 7950 OC Crossfire

Příspěvek od nitrotaj »

Dobrý den, potřeboval bych poradit lidi.Mám v počítači Asusku GTX 670 TOP edici, ale jak jsem se koukal na ceny a výkon tohodle kusu http://www.czc.cz/sapphire-hd-7950-oc-3 ... 73/produkt tak mě napadlo, že bych ten Asus mohl prodat a koupit dva tyhle kusy(s možností odpočtu DPH) a přetočit je na 1050mhz alespoň a fouknout je do crossu.

Je tady nějaká dobrá duše co mi poradí a nebo je nejlépe má, aby mi řek jak to šlape?
Mám sice jen 1080p, ale 120Hz LCD pro který platí pravidlo čím více fps tím lépe.
Raxume
Začátečník
Začátečník

Re: Asus GTX 670 TOP vs MSI 7950 OC Crossfire

Příspěvek od Raxume »

tak, za prve neber Sapphire, doporucuji Gigabyte, prece jen o rok vetsi zaruka je lepsi.
nevim jak je to s CF, ale vykon by to melo po OC slusny.
durod
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od durod »

CPU mas jaky? Jinak taky doporucuji radsi GB
i5 2500K, 16GB RAM, HD7750
nitrotaj
Nováček
Nováček

Příspěvek od nitrotaj »

Durode 3570k přetočený na 4,2GHZ. Jen nevím, kterej model mám koupit a trošku jsem toho bojim.Protože, měl jsem 6990 a ta mě srala.Samé problémy.A vy byste ještě teda obě 7950 taktovali? Zajímálo by mě kam bych se výkonem dostal.GTX 670 je prostě málo na 120hz monitor.Člověk pozná už když jde pod 60fps.
nitrotaj
Nováček
Nováček

Příspěvek od nitrotaj »

Nebo mi jebne úplně a koupim 7970*2.Akorát nevim jestli se mi to vyplatí, od toho se ptám vás.
ulver
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od ulver »

Ak sa rozhodnes pre 2 x HD7950 tak by sme mohli vymenit moju za tvoju Asusku + moj doplatok. Lenze moja je 3 slotova, to asi do cross fire velmi nie je...
„Štěstí řídí naši věc lépe, než jsme si dovedli přáti. Neboť hleď, příteli Sancho Panzo, tamto se ukazuje třicet nebo ještě o trochu více ohromných obrů, s nimiž míním zápasit a všechny je pobít a jejich kořistí počne naše bohatství. A bude to spravedlivý boj a velká zásluha před bohem odstranit takové býlí s tváře země.“
Jeltík
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jeltík »

CF je IMHO shit stejně jako AMD ovladače (ukamenujte mě, fanATIci), microstuttering je docela mazec i na těhle kartách.
120 Hz nepotřebuje co nejvyšší FPS, pokud nezapínáš 3D, jde spíš o celkovou plynulost obrazu, kterou ti 60Hz neposkytne a zároveň se tím eliminuje i tearing, protože ti to monitor na 99% stihne vykreslit regulérně vždycky.
Ache
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Ache »

nitrotaj píše: Jen nevím, kterej model mám koupit a trošku jsem toho bojim.Protože, měl jsem 6990 a ta mě srala.Samé problémy.
Aha, takže jednou namlácenej čumák s Crossfire nestačí co? :-D Nebrat to pokud ti jde opravdu o plynulost obrazu a né jen honění fps. :wink: Vyšší hodnota fps nemusí znamenat vyšší plynulost obrazu.
Za chvíli vyjde další generace grafik a pak upgarduj do jednočipové grafiky - tam máš jistotu že vyšší fps = vyšší plynulost.
AMD Ryzen 7 9800X3D | MSI X670 Tomahawk | 64GB DDR5 6000 cl30 | ASUS RTX 5070Ti prime | 500GB SSD (NVME) + 2x 3,84TB Micron 5300 PRO
Sound Blaster Z + EDIFIER S1000MKII + Beyerdynamic DT 990 | Seasonic X850 | Cooler Master HAF-X Nvidia Edition | MSI Optix MAG274QRF-QD Quantum Dot bestie
ulver
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od ulver »

Ja mat Asus GTX670 TOP tak som stastny ako blcha. Ako pisu chalani, kasli na CrossFire. Na leto kup novu GTX700.
„Štěstí řídí naši věc lépe, než jsme si dovedli přáti. Neboť hleď, příteli Sancho Panzo, tamto se ukazuje třicet nebo ještě o trochu více ohromných obrů, s nimiž míním zápasit a všechny je pobít a jejich kořistí počne naše bohatství. A bude to spravedlivý boj a velká zásluha před bohem odstranit takové býlí s tváře země.“
nitrotaj
Nováček
Nováček

Příspěvek od nitrotaj »

Ok díky borci.
Odpovědět

Zpět na „Rady s nákupem a porovnání“