Hoj, mám tu jeden klasickej oříšek. Jakou grafickou kartu si mám vybrat, v cenové relaci 6-8k Ati nebo nVidia ..
Pro představu co dělám: CAD,CAM (solidworks) ale spíš si hraju atp ...
Pořád nevím co je v tomto případě lepší koupit. Díky za nějakej ten názor
i tak bude lepsi ta hd7950 vzhledem k te cene ,ktera je o skoro 900kc mensi,pokud teda minis kupovat z toho czc ,a jak pise doc. vetsinou jdou dobre taktovat,coz budes muset i tak protoze tech 5g pameti je pro 900mhz jadra malo
komancero píše:i tak bude lepsi ta hd7950 vzhledem k te cene ,ktera je o skoro 900kc mensi,pokud teda minis kupovat z toho czc ,a jak pise doc. vetsinou jdou dobre taktovat,coz budes muset i tak protoze tech 5g pameti je pro 900mhz jadra malo
""5g pameti je pro 900mhz jadra malo""
trochu jsem to nepobral , nejsem žádnej expert, ale chtěl bych vědět jak jsi to mínil prosím.
bohužel taktovat neumím , nebo se toho spíš neodvážím , sám bych to asi neudělal, musel bych se to naučit někde na vlastní oči, ale dělat to jen tak .,., toho bych se bál
„Štěstí řídí naši věc lépe, než jsme si dovedli přáti. Neboť hleď, příteli Sancho Panzo, tamto se ukazuje třicet nebo ještě o trochu více ohromných obrů, s nimiž míním zápasit a všechny je pobít a jejich kořistí počne naše bohatství. A bude to spravedlivý boj a velká zásluha před bohem odstranit takové býlí s tváře země.“
„Štěstí řídí naši věc lépe, než jsme si dovedli přáti. Neboť hleď, příteli Sancho Panzo, tamto se ukazuje třicet nebo ještě o trochu více ohromných obrů, s nimiž míním zápasit a všechny je pobít a jejich kořistí počne naše bohatství. A bude to spravedlivý boj a velká zásluha před bohem odstranit takové býlí s tváře země.“
Ono to jde ale jen když se zvedne napětí do pamětí, což většina softů neumí. V praxi to u mně bylo velice krkolomné, musel jsem afterburnerem zvednout napětí a TRIXXem pak frekvenci.
Krteq píše:A nepoužívá HD 7950 stejné GDDR5 čipy a napětí (1,6V) jako HD7970? Na HD 7970 není problém na těch 7000MHz paměti přetaktovat při def. napětí.
Moja HD7950 po skutocne nekonecne dlhom ladeni v mnohych hrach ide 100perc stabilne na hodnotach GPU:1000MHz pri 1113mV a memory 6500MHz pri 1612mV. Najvacsi zahul pre kartu bolo Crysis2 DX11/Ultra/Hires a Max Payne 3 na full. A to som si na zaciatku naivne myslel, ze 1000/6500 dam stabilne na default voltage. Napr. pri 1150mV nedam na GPU stabilne viac ako 1060MHz.
Špatnej kus. Já jsem s 7950 dal 1150Mhz stable. resp s většinou z nich. Některé byly 1175, 1200 nebylo full stable nikdy. To vždy při 1,15v - 1,2v podle kvality čipu. Nad 1,2 to nikdy neměl smysl. Frekvence už se dál nezvedaly a akorát to žralo + se pak i přihlásil powertune.
Verim tomu ze s TOPkou by som dal viac. Do TOP verzii sa davaju najkvalitnejsie GPU's. Predtym s Asus GTX460 TOP V2 to bola radost taktovat. Uz som sa s tym zmieril. Jedno ale viem na 100perc, ze pri vydani neref. Asus GTX700 si spravim radost s TOP verziou.
Já dal 1150 při 1,15v přesně s tou tvojí kartou. Holt máš trochu horší kousek. S GF104 se to nedá srovnávat, tam byl OC potenciál velkej protože ten čip zdaleka neběžel na tom na co byl stavěn, to až u 560TI. Ale hej, i ta toje 7950 se nechala přetočit o hodně % i když máš 1,100 místo 1150. To už v praxi moc cejtit nebude.
Tak ano z 800MHz pri 1094mV na 1000MHz pri 1113mV je to este relativne v pohode. Ked tak citam vlakno OC IVY i5,i7 tak vidim ze niektori borci maju problem s 4,3GHz. Moja i5-3570K da 4,5GHz lavou zadnou pri rozumnej voltazi. S grafikami je to ten isty pripad si myslim. Ako pises zalezi na konkretnom kuse GPU.