Zdravím,
Sony VAIO VPCF13L8E/H, OS Windows 8 (případně 7), procesor Intel Core i5 2,8GHz, grafika Nvidia 425M, připojeno přes HDMI 1.4 na 3DTV pasivní LG, externí reproduktory připojeny přes 3,5 jack do notebooku. Neustále bojuju se synchronizací audia a videa a jakožto laik už si s tím opravdu nevím rady. Při sledování filmů přepínám TV do obnovovací frekvence 24Hz, což podle toho, co mám vypozorované, zřejmě souvisí s mým problémem. Audio je pak opožděné přibližně o půl vteřiny. Při 60Hz je vše krásně synchronizované. Videa pouštím většinou přes XBMC, kde není problém nastavit si zpoždění audia, problém je, když chci přehrát 3D BluRay disk. Pouštím ho v TMT, kde mi audio opozdit nejde, tudíž se na daný film prostě nedá koukat. Zkoušel jsem i trial PowerDVD a problém byl úplně stejný, takže přehrávačem to zřejmě nebude. Zajímavé je také to, že když nastavím audio výstup na reproduktory TV, tak audio běží správně i při těch 24Hz, bohužel kvalita vestavěných reproduktorů je slabá, takže to taky nemohu považovat za řešení.
Budu rád za všechny rady, i když upřímně snažím se to vyřešit už pěkně dlouho, ptám se všude možně a nikdo si s tím neví rady.
Při přepnutí do 24Hz - zpožděný zvuk
- viiitezslav
- Nováček

-
- rezon30
- Začátečník

Re: Při přepnutí do 24Hz - zpožděný zvuk
Co třeba zapojit externí repro do TV?
CPU: Intel Core 2 Duo E7300 + Thermalright SI-128 SE | MB: Gigabyte GA-EP35-DS3 (rev.2.1) | RAM: A-Data Vitesta EE 6GB 800MHz | HDD: Crucial M4 128GB + Samsung SpinPoint F1 640GB + Samsung SpinPoint F3 1TB | GPU: Sapphire ATI Radeon HD 4850 + AC Accelero s1 rev.2 | PSU: Enermax MODU82+ 425W | CASE: TT Armor Jr. + 4x Nexus D12SL-12 BW | LCD: Acer 2216 Wsd 22 1680x1050 | KB+Mouse: Logitech -Ultra-X Premium keyboard + A4tech XL-750BF | Sound: Creative Inspire 5.1 5100 / Creative Fatal1ty Gaming Headset
- viiitezslav
- Nováček

-
Bez toho, abych si to přečetl, tak mě to taky před chvílí napadlo. Odpoledne vyzkouším. Sice je to opět jenom takové řešení oklikou a navíc budu muset repro pořád připojovat, ale s tím bych se už nějak smířil. , pokud by to opravdu pomohlo.
- rezon30
- Začátečník

Pomoct by to mělo, výstup z tv nebude o moc horší než ze zvukovky v noťasu a můžeš si koupit rozdělovač s přepínačem a nemusíš nic přepojovat.
CPU: Intel Core 2 Duo E7300 + Thermalright SI-128 SE | MB: Gigabyte GA-EP35-DS3 (rev.2.1) | RAM: A-Data Vitesta EE 6GB 800MHz | HDD: Crucial M4 128GB + Samsung SpinPoint F1 640GB + Samsung SpinPoint F3 1TB | GPU: Sapphire ATI Radeon HD 4850 + AC Accelero s1 rev.2 | PSU: Enermax MODU82+ 425W | CASE: TT Armor Jr. + 4x Nexus D12SL-12 BW | LCD: Acer 2216 Wsd 22 1680x1050 | KB+Mouse: Logitech -Ultra-X Premium keyboard + A4tech XL-750BF | Sound: Creative Inspire 5.1 5100 / Creative Fatal1ty Gaming Headset
- viiitezslav
- Nováček

-
Tak to opravdu funguje, zvuk a obraz už je synchronizovaný. Má to ale zase další háček - ten konektor u TV je asi nějaký vadný, protože když k němu připojím ty reproduktory a následně sluchátka nebo sluchátka přímo, tak se v nich ozývá šum, nebo spíš takové praskání (ne takový ten "typický šum"). Sluchátky to není, vyzkoušel jsem tři. Asi prostě mi asi není přáno, aby se to vyřešilo
.