Far Cry 3

Problémy, zážitky, rady či pořádání LAN party

Moderátor: Baneshee

Odpovědět
Hlavson
Začátečník
Začátečník

Re: Far Cry 3

Příspěvek od Hlavson »

Microstuttering mi nedává u téhle hry spát, takže jsem po vzoru EHW udělal vlastní mini test.
Myši jsem se ani nedotkl. V první polovině testu jsem se nehýbal, pouze koukal od domku doktora dolů na ostrov, v druhé polovině jsem chodil pouze doleva, doprava opět bez pohybu myši.
Na ose X jsou snímky, na ose Y čas potřebný k vyrenderování jednoho snímku.
Karta je GTX560, průměr na snímek 25ms, což je 40 snímků/s v průměru.
Ovladače 310.64.
Bohužel "feel" byl takový, jako kdyby snímků bylo 15 :-(

Obrázek:
http://i50.tinypic.com/1hr1o0.png

Je to veliká škoda, doufám že s tím něco udělají. Podobně byl doprasenej i BF3.
Naposledy upravil(a) Hlavson dne pát 7. pro 2012, 18:45, celkem upraveno 1 x.
del42sa
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od del42sa »

Takže to vypadá na nějaký bug v enginu hry :$ hmm. Zda se že to postihuje všechny karty bez výjimky, některé více některé méně....
"The more you buy, the more you save" AI everywhere - Nvidia CEO at Computex 2023 https://www.youtube.com/watch?v=FhlE3m1trM4
Vega Primitive Shader combines the functions of vertex and geometry shader and with the right knowledge you can discard game based primitives at an incredible rate" https://pcper.com/2017/01/amd-vega-gpu- ... tecture/2/

MSI MPG GUNGNIR 110R White | CPU AMD Ryzen 7 9700X Granite Ridge | DeepCool AK500 White | GPU Sapphire Pure RX 9070 XT 16GB plus UV | MB MSI MAG X670E GAMING PLUS WIFI | 32GB DDR5 A-DATA XPG LANCER RGB Dual KIT 7200 MHz | system HDD SSD M.2 Kingston FURY Renegade NVMe 1TB | Seagate Baracuda HDD 1TB SATA III | data HDD WD RED 1TB SATA III | Quad HD VA monitor 27" MSI Optix G27CQ4 Free Sync 165 Hz 10bit HDR | Soud Blaster Audigy Fx | PSU MSI MAG A850GL 850 W 80 PLUS Gold PCIe 5 II | Win 10-64 bit Pro
Vlastimil91
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vlastimil91 »

Tak toto je dobrý. Mrkněte na to jestli jste to ještě neviděli.
https://www.youtube.com/watch?v=2igrpes ... r_embedded
CPU: Devil's Canyon i5 4690K 4,8GHz , GPU: MSI GTX 970 GAMING 4G 1528MHz, RAM: Kingston HyperX Savage 16GB 2400MHz CL11, MB: MSI Z97 GAMING 5, LAN: Killer E2200, SSD: Kingston 240GB HyperX Fury + 240GB HyperX Savage a 1,5TB HDD, 23" ASUS IPS, PSU: Seventeam ST-P0520PBA Cilense Modular 520W, Windows 10 Pro 64bit, LG V10, ROCCAT Kave XTD Digital 5.1
durod
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od durod »

Aby jsme byli objektivni, neni to problem jenom AMD....

Proto jsem psal, ze i umne neni 40fps akcepotvatelnych. Vyzkousel jsem dat vse na low, zapnul fps limiter na 59(aby nebyl lag pri vsync on...)+ v sync, a reknu vam,ze to bola lahoda na oci. Vyzkousejte sami, a uvidite, jak i 50fps ve FC3 pusobi trhane...Jednoznacne jde o prasackou praci programatoru hry nebo ovladacu, to nevim posoudit, kdo ma vetsi vinu :evil:
i5 2500K, 16GB RAM, HD7750
Ache
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Ache »

On to ani neni problém jen téhle hry. Kdyby se v recenzích místo AVG. fps sledovali frametimes, tak by jsme hned viděli na jaké kartě si co a jak zahrajeme. průměrné fps v recenzích je jen průměrné fps... akorát lamy by se pak v recenzích moc nevyznali, ale takový graf jasně vypovídá o tom jak po dobře/špatně poběží.

Každopádně tohle musí být v reálu nehratené i když avg. fps je dobré:
http://extrahardware.cnews.cz/sites/def ... d-7950.png

Tohle i při podobném AVG. fps musí působit plynuleji - těch ústřelů je tam minimum:
http://extrahardware.cnews.cz/sites/def ... 660-ti.png

Hru mam pořádně rozehranou a jinak je to docela dobrá hra až na tu plynulost (40fps tu fakt nestačí). Včera sem udělal jen jednu příběhovou misi a jinak jsem jen procházel ostrov a obsazoval stanoviště + lovil zvířata (kvůli kůži). Místy to vypadá hodně dobře, ale na CryEngine se to prostě nechytá.

EDIT:
Ještě taková porovnávačka s Crysisem 2 - 20 sekundový úsek.
Crysis 2: http://www.abload.de/img/crysis2jveeg.png
FarCry 3: http://www.abload.de/img/far-cry3acdq2.png

Výsledek je jednoduchý: Crysis 2 naprosto hladký průběh, žádné škubnutí, nic. FarCry 3, sice 55-65fps avg. ale je v tom cítit že tam něco občas drhne. chvilku to působí při plynule, a chvíli ne. Totálně zprasený engine. :blee:
AMD Ryzen 7 9800X3D | MSI X670 Tomahawk | 64GB DDR5 6000 cl30 | ASUS RTX 5070Ti prime | 500GB SSD (NVME) + 2x 3,84TB Micron 5300 PRO
Sound Blaster Z + EDIFIER S1000MKII + Beyerdynamic DT 990 | Seasonic X850 | Cooler Master HAF-X Nvidia Edition | MSI Optix MAG274QRF-QD Quantum Dot bestie
Paul
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Paul »

Teda ten postfx a hlavně položku depthdownsample fakt nechápu. Když je postfx na medium, tak den vypadá normálně ale noc hnusně (jak kdyby to běželo v nižším rozlišení než mám, a je to vidět jen na nějakých objektech) a mám 60fps a depthdownsample je zapnut. Když dám postfx na high, tak se depthdownsample vypne, objekty už v noci nejsou hnusně zubatý, ale mám 40fps. Přitom ve dne mám taky 40fps, ale grafika vypadá stejně jako když je postfx na medium. Prostě ten depthdownsample poznám jenom v noci. Vůbec nechápu co má tahle debilní položka znamenat. Fakt hroznej engine :lol:
Ryzen 5800X3D, Gigabyte Aorus X470 Gaming, 2*8GB FlareX@3200, nVidia RTX 3080Ti, 500GB SSD Evo 970, 2TB Crucial MX500, 120GB M4 SSD, 2 * Samsung F1 1TB SATAII, A4-Tech A7, Panasonic ST50 55" Plasma, NEC 24WMGX3 24", Win10 64bit Home, Steam Deck

If you have been voting for politicians who promise to give you goodies at someone else's expense, then you have no right to complain when they take your money and give it to someone else, including themselves.
morke
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od morke »

Viděl jsem videa s microstutteringem a konečně jsem poznal, jak se to trhá. Právě mě zaráží, že moje sestava s maximálním nastavením a msaa 2x dává +/- 40fps a nic se neseká, je to plynulé.
PC: I5-11600K, Gigabyte Z590 UD AC,
PNY RTX 3070, Corsair 16 GB DDR4, Seasonic Prime GX 750, SSD Samsung 850 EVO 500 GB/Samsumg 980 Pro 500 GB/980 1TB, Noctua NH-D15, Fractal Design Torrent
Zvuk: Foobar2000 → KS → Topping D10s → Chord C-line → Primare i22 → Chord Clearway → Monitor Audio Silver 2
palda
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od palda »

Měl jsem přímou možnost tohle porovnat s Xbox 360 verzí (30fps lock, někdy méně) a tenhle problém tam nebyl (naopak jsem se divil co mi to PC vyluzuje), takže je to opravdu zprasené.

Dle všeho pomáhá nastavit fps lock na 30fps, pokud máte stroj, který to dá vždy nad 30fps, vycházím z informací na zahraničních fórech. Někdy taky zvýšení předpočítaných snímků na 3 (1 je default), ale při 30fps tam bude slušný input lag.

Editovat v xml konfiguračním souboru (max fps).
RiCK
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od RiCK »

No hurá, konečne sa mi to netrhá. Díky paldo. Len bohužiaľ s 30fps je to naprosto nehrateľné, input lag + tých 30fps je vážne málo.
Hromy Hněvu podřimují na Severu. Podobny dubu, jehož větve jsou plny hnoje, a hnízd nářků, a pláče, snášených na Zemi které spalují Noc i Den a vyvrhují stáda škorpionů a vypouštějí síru smíchanou s Jedem. To jsou Hromy, které jsou okamžitě připraveny rozeřvat se stovkami mohutných Katastrof a statisíců Pohrom, po kterých nezůstane nic a nikdo zde nic nepozná. Jedna skála porodí tisíce, právě když Srdce Člověka dosáhne jeho Myšlenek.
durod
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od durod »

jednia moznost je fps limiter na hodnotu 59 + vsync, ale to musite neco obetovat, nech to nikdy, resp. minimalne klesa pod tu uroven
palda
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od palda »

Zkus vypnout vsync, nebo experimentovat s těma snímkama počítanejma napřed, mě to jede s vypnutým vsyncem na 30fps a je to příjemné (nevšiml jsem si tearingu). Alespoň je to stabilně. Při 30fps by pak měl být inputlag pořád menší, než má většina monitorů. Pár desítek milisekund přidávají právě ty snímky počítané napřed a samozřejmě vsync.
durod píše:jednia moznost je fps limiter na hodnotu 59 + vsync, ale to musite neco obetovat, nech to nikdy, resp. minimalne klesa pod tu uroven
Právě proto je pro většinu lidí lepší těch 30fps co se doporučuje všude, pokud jim to železo jinak nedá.
Vizi
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Vizi »

hoj
nevěděl by někdo jak upravit tu kulatou minimapu, aby byla menší nebo s ní pohnout více doleva ? Hraji na nv surround, mám ji uprostřed a je celkem velká a dost mě tam štve. :)
durod
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od durod »

no nevim, ale hrat to na 30fps, nonsens, skusil jsem a je to subj. horsi nez ten stuttering
bounty[cz]
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od bounty[cz] »

Přinejmenším poslední stránka a půl tohoto topicu pojednává o dnes všeobecně známé věci. Faktu, který za toto může.

Konzole.

Dokud se nebudou hry primárně vyvíjet pro PC jako kdysi, tak se nikam nepohneme. S příchodem nových konzolí se posuneme o krok dále, ale stále budou hry většinou porty o třech krocích zpět.
Obrázek
RiCK
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od RiCK »

Ale ako to tu niekto zmienil, pokiaľ sa človek vžije do hry, stuttering takmer vôbec nevníma. Hlavné misie (dej) ma ale naprosto vôbec nebavia, ale za to obsadzovanie základní, vysielačov a preskúmavanie ostrova, lahoda :)
Hromy Hněvu podřimují na Severu. Podobny dubu, jehož větve jsou plny hnoje, a hnízd nářků, a pláče, snášených na Zemi které spalují Noc i Den a vyvrhují stáda škorpionů a vypouštějí síru smíchanou s Jedem. To jsou Hromy, které jsou okamžitě připraveny rozeřvat se stovkami mohutných Katastrof a statisíců Pohrom, po kterých nezůstane nic a nikdo zde nic nepozná. Jedna skála porodí tisíce, právě když Srdce Člověka dosáhne jeho Myšlenek.
palda
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od palda »

Konzole za tohle z principu nemůžou, protože tam to funguje OK.

Můžou za to vývojáři, jaký může být problém to správně udělat na HW, který je i v minimálních požadavcích co se GPU a RAM týče tak 5x silnější? Pravděpodobně jen Dunia 2, co je jen modifikovaná Dunia, tedy modifikovaný Cryengine 1 prostě dodělává, něco jako brutálně náročný Unreal 2.5 engine co měl předposlední Splinter Cell. Jako množství objektů, na které není engine stavěný atd.

PC pomalu stávalo z nerd platformy mainstreamem, konzole už tu jsou skoro 40 let a většinou měly vlastní herní série (na PS2 byla většina her pouze PS2/konzole only, a že jich bylo!), to byla poslední generace kde tomu tak bylo. Stejně tak mělo PC svoje hry, buďte rádi, za ty konzole, jinak by na plno herních titulů nedošlo, jak dopadlo PC only Crysis s gigantickym rozpočtem co se nezaplatil za dobu, kde se u konzolových titulů rozpočet zaplatí neni snad třeba připomínat.

Musel jsem jen reagovat, nechci aby tu ten flame pokračoval. Házíte to na konzole, přitom si nejsem vědom toho, že by jakákoliv konzole měla zodpovědnost na tom, jak bude fungovat PC verze hry, to je na vývojářích a jejich lenosti. Pokud jsou schopni open world fps nacpat do méně než 256MB RAM a ještě to streamovat z bluray mechaniky, tak proč nejsou schopni to udělat pořádně na PC, někteří vývojáři s tím prostě mají problém. Konzole tu budou a taky stále silnější mobilní telefony, deal with it.

Netřeba dodávat, že oba hlavní výrobci GPU okamžitě vydali bety ovladačů, protože to nefungovalo pořádně nikde, takže kdo ví v čem to vlastně je. Navíc první patch odstranil podporu multicore procesorů kvůli stabilitě, takže ještě tohle k tomu.
xtron
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od xtron »

MP mě dokonale naštval. Zabugovaný to je víc než beta BF3. Levelování zbraní se neukládá. Každou chvíli chcípnu na sebevraždu LOL. Teď se mi stalo že jsem chcípal pořád dokola neznámo proč. Lagy jsou taky super. :x
marek p
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od marek p »

xtron píše:prosím o radu. jde nastavit v menu čeština? cz titulky už jsem ve hře rozjel, ale menu je stále v angličtině
Přidej si parametr -language=czech do zástupce na ploše.
morke
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od morke »

Když odbočím od technické stránky, tak je mi nesympatické zachraňovat nějaké rozežrané blbečky, to opravdu nemuseli. Mohli použít ztroskotance z letadla nebo lodi, normální lidi. Snad ke konci opravdu ztroskotá někdo normální a ty zmetky nechá zahynout :D .
PC: I5-11600K, Gigabyte Z590 UD AC,
PNY RTX 3070, Corsair 16 GB DDR4, Seasonic Prime GX 750, SSD Samsung 850 EVO 500 GB/Samsumg 980 Pro 500 GB/980 1TB, Noctua NH-D15, Fractal Design Torrent
Zvuk: Foobar2000 → KS → Topping D10s → Chord C-line → Primare i22 → Chord Clearway → Monitor Audio Silver 2
xtron
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od xtron »

Přidej si parametr -language=czech do zástupce na ploše.
pro češtinu v menu jsem musel upravit registry
Odpovědět

Zpět na „Hry a zábava“