Nejde start bez předchozího vyndání baterie na z. d.

Libovolné problémy kolem PC, které nemají jasný původ.

Moderátoři: Walker1134, PKBO

Odpovědět
cechys
Nováček
Nováček

Nejde start bez předchozího vyndání baterie na z. d.

Příspěvek od cechys »

Zdravím všechno PC nadšence a nad.... no dívky tu snad ani nejsou :D ,

opravoval jsem mojí mamině počítač a zjistil jsem, že má celej disk totálně zničenej. Tak jsem koupil levnej repasovanej hdd do sata 2. Na disku byl předinstalovanej Win. 7 jehož instalaci jsem dodělal, při prvním startu PC. (samozřejmě jsem po odpojení starého a nainstalování nového disku vyndal baterii na základní desce abych vyresetoval nastavení HW)

Nainstaloval jsem PC, fungoval jak má, ale když jsem jej vypnul a po nějaké době zase zapnul tak PC nenaběhl. Neroztočil se ani HDD, obrazovka nereagovala nic prostě vůbec nic. Tak jsem po delší době zkoušení všeho možného vyndal baterku, dal zpátky a zase PC fungoval.

Takže moje otázka zní. Jak to udělat aby nebylo po každým restartu nutný vyndavat baterku?

PS. když dam start-->restartovat tak PC naběhne
Voracek
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Re: Nejde start bez předchozího vyndání baterie na z. d.

Příspěvek od Voracek »

Nevim co to přesně bude ale někde bylo něco nastavený v biosu a ty jak si (uplně zbytečně) při vyměnování HDD vyndal baterku a resetoval bios tak se tam něco smazalo.. ale konkrétně ti to neřeknu.. ale někdo to určitě vědět bude jen sem napiš konfiguraci a možná třeba i typ a verzi biosu ;)
Intel Core i5 2500+box,MSI 7850 2GB,GIGABYTE GA-Q67M-D2H-B3,6GB DDR3 1333Mhz,250GB Seagate,520W seasonic,CM elite 330RC
cechys
Nováček
Nováček

Příspěvek od cechys »

Ou =/ jedná se o nějakou OEM sestavu od Bareborne. Je to postavený na P4 3.0 ghz, ramka je tam 512tka kingstonka na 533mhz ale na desce neni napsanej název to vim.... je to nutný zjišťovat? Neni nějakej uni návod jak to opravit? Mamina bydlí na konci vesnice :D
Voracek
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Voracek »

:D já ti to neporadím ale skus se pohrabat v biosu..jestli se v tom teda vyznáš :D jinak můžeš jen doufat že někdo tady bude vedet.. :D
Intel Core i5 2500+box,MSI 7850 2GB,GIGABYTE GA-Q67M-D2H-B3,6GB DDR3 1333Mhz,250GB Seagate,520W seasonic,CM elite 330RC
cechys
Nováček
Nováček

Příspěvek od cechys »

Tak jsem prolezl BIOS a nic mě nenapadlo. Prosím pomoc, mamina by ho potřebovala zítra k práci =/
Butch
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Butch »

S tim starym diskem to takto nezlobilo? Pokud ne, videl bych to na zkrat, pripadne vadnou elektroniku na novym disku ktera zpusobuje zkrat a diky tomu nenajizdi comp. Muze to samozrejme byt i dalsimi vecmi jako zdroj, deska....

Kdyz disk uplne odpojis a nebudes delat cachry s vyndavanim baterky, comp najede?
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximu​s IV GENE​-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06
cechys
Nováček
Nováček

Příspěvek od cechys »

Ne musim prostě vždycky vyndat baterku a když tam byl starej disk, tak nabehl bios, zacalo to divně cvakat neznámo odkud a naběhl tak po 10-15 minutách snažení
Mr Lucas
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mr Lucas »

Dle mě ten "novej" repasovanej není disk v pořádku, zvlášť pokud v něm cvaká. Otestuj ho v jiném PC.
... Don't give the noise a chance ...
ULN PC: MB: Asus P8P67 B3 CPU:Core i5 2500K / 4,5GHz@1,3V - passive cooled by Phanteks PH-TC14PERAM: Kingston HyperX Genesis Grey 8GB 1600MHz GPU: Sapphire HD 6850 775/4000MHz@0,975V cooled by Accelero S1 + 2x Noiseblocker PL1 (380-700rpm) SSD,HDD: Crucial M4 64GB + WD Green WD20EARS in Silentmaxx HDD Silencer PSU: Enermax PRO82+ 385W cooled by Noctua NF-S12-800 (390-700rpm) CASE: Cooler Master Cosmos II - Silent mod with two exhaust fans - rear Noctua NF-A14 ULN (400-700rpm), top Noctua NF-S12-800 (390-700rpm) + 2,5-5cm soundproofing material Gumex Type 500, Type 503, Type 505 AUDIO: Onkyo Wavio SE-200PCI -> Yamaha RX V559 -> Eagle Cable Silverline -> Yamaha NS 777, NS 444, NS 333 + Velodyne EQ-Max 12 LCD: 27" Asus VE278Q + 50" Philips 50PFL5008K/12 with Ambilight
cechys
Nováček
Nováček

Příspěvek od cechys »

cvaká ten starej ne ten novej ten novej po vyndání-nandání baterky jede na pohodu
cechys
Nováček
Nováček

Příspěvek od cechys »

Takže žádnej nápad? =/
Odpovědět

Zpět na „Problémy s PC sestavami“