Nejdou spustit W 7 64bit..

Všechny dotazy, problémy a řešení týkající se Windows 7.

Moderátor: Loki5567

Omo
Nováček
Nováček

Nejdou spustit W 7 64bit..

Příspěvek od Omo »

Včera mi přišlo smontované nové PC z czc.cz,dnes jsem ho připojil přes VGA k monitoru/kabel DVI koupím/.PC zapnu a na monitoru logo monitoru pak hláška "no signal detected" následuje tma a monitor přejde do spánkového režimu.To samé na druhém monitoru. Ted blbá otázka: jak se pozná ,že je tam vůbec nainstalován OS W 7 64bit,který jsem si k tomu koupil a jejichž licenční štítek je z boku na bedně nalepen.V czc.cz mi na toto dnes nebyli schopni odpovědět a tech.podpora dnes není.Není nutností mít propojen PC s monitorem před DVI vstupy?Monitor mám nastaven na analogový výstup.

Děkuji za odpovědi.

Petr
Vesel
Začátečník
Začátečník

Re: Nejdou spustit W 7 64bit..

Příspěvek od Vesel »

a nepripojil si to k jinymu konektoru? myslim ze i na zvukovce je vga. I ja omylem jsem to udelala a mel to stejny. I kdybys nemel OS nainstalovany mohl by ses dostat do BIOSU. Urcite to mas spatne zapojeny koukni kam si to zapojil
Omo
Nováček
Nováček

Příspěvek od Omo »

Vesel píše:a nepripojil si to k jinymu konektoru? myslim ze i na zvukovce je vga. I ja omylem jsem to udelala a mel to stejny. I kdybys nemel OS nainstalovany mohl by ses dostat do BIOSU. Urcite to mas spatne zapojeny koukni kam si to zapojil

Vstup VGA je tam jen jeden a je pro monitor,je tam ten obrázek monitoru vedle...tak to mám OK
tielka
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od tielka »

co to je za sestavu?
tielka
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od tielka »

Nu moment a kam ty vlastně strkáš ten gábl do desky? No tož si to v biosu přepni na grafiku v cpu ináč ti to nepošlape..
Omo
Nováček
Nováček

Příspěvek od Omo »

tielka píše:Nu moment a kam ty vlastně strkáš ten gábl do desky nebo do grafárně?

No,jsem sice laik,ale ten modrý 15 pin kabel strkám asi do desky protože další 15 pin vstup tam nevidím a koukal jsem na to 3krát.strčil jsem to prostě do jediné samé díry vzadu stejné jako na monitoru..
Exp
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Exp »

Pravděpodobně si ke grafice dostal redukci D-Sub na DVI, takže tu potřebuješ, abys zapojil monitor do výstupu grafiky.
tielka
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od tielka »

už sem ti to napísal nastavené to máš na grafiku PCI-E.takže si to v biosu přenastav kdyby to nšlapalo grafiku budeš muset vytáhnout. a nebo jak píše Exp
Omo
Nováček
Nováček

Příspěvek od Omo »

tak ted jsem z toho jelen: redukci D-Sub na DVI mi nepřiložili.Bylo by možné koupit DVI kabel ,ten strčit do DVI vstupu na monitoru a druhý konec do DVI-D portu na mainboardu? Šlo by to takto jednoduše bez nějakého přenastavování biosu?
Dík
P.
Exp
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Exp »

Koupil sis grafiku za 7 tisíc, pokud chceš, aby fungovala, musíš do ní logicky zapojit kabel z monitoru. Takže si kup DVI kabel a zapoj monitor do grafický karty. Ten D-Sub konektor, do kterýho jsi teď zapojil monitor, je integrovaný grafický čip v procesoru. Dočasně můžeš fungovat tak, že vyndáš z desky grafickou kartu, měla by automaticky naskočit grafika integrovaná v procesoru.
tielka
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od tielka »

no ani nemusí. mrkni se jestli to podporuje lucid virtu pokud jo tak stáhni ovladače a pojedeš.. 8-)
cmoud4k
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od cmoud4k »

tak udelej foto jak to mas zapojene
AMD Ryzen 9 7950X ASUS ROG STRIX X870E-F GAMING WIFI Corsair 64GB KIT DDR5 6000MT/s CL30 Dominator Titanium XMP Corsair HX1200i Cooler Master HAF 700 EVO GeForce RTX™ 4090 GAMING X TRIO 24G
Omo
Nováček
Nováček

Příspěvek od Omo »

Exp píše:Koupil sis grafiku za 7 tisíc, pokud chceš, aby fungovala, musíš do ní logicky zapojit kabel z monitoru. Takže si kup DVI kabel a zapoj monitor do grafický karty. Ten D-Sub konektor, do kterýho jsi teď zapojil monitor, je integrovaný grafický čip v procesoru. Dočasně můžeš fungovat tak, že vyndáš z desky grafickou kartu, měla by automaticky naskočit grafika integrovaná v procesoru.

OK,dík,jen mi ještě porad toto: vzadu na PC jsou 2 DVI vstupy ,jak mám poznat,který čumí z grafický karty,jedem má u kraje čárku a druhý 4 dírky.Předpokládám,že je to ten s tou čárkou jako na monitoru.Doporučíš mi nějaký konkrétní DVI kabel-doporučuje se duální ? Anebo prostě jakýkoli?

Díky moc!! :D
Omo
Nováček
Nováček

Příspěvek od Omo »

tielka píše:no ani nemusí. mrkni se jestli to podporuje lucid virtu pokud jo tak stáhni ovladače a pojedeš.. 8-)
se vší úctou dal bych přednost DVI propojení,díky :wink:
Omo
Nováček
Nováček

Příspěvek od Omo »

cmoud4k píše:tak udelej foto jak to mas zapojene

obrázek netřeba si myslím,je to jednoduché-vzadu na bedně je jediný VGA 15 pin vstup s ikonou monitoru a ten jsem propojil s tím samým vstupem na monitoru..
cmoud4k
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od cmoud4k »

Kup si tohle :
http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... archType=1
a nebo si jen kup redukcu a všechno bude ok
AMD Ryzen 9 7950X ASUS ROG STRIX X870E-F GAMING WIFI Corsair 64GB KIT DDR5 6000MT/s CL30 Dominator Titanium XMP Corsair HX1200i Cooler Master HAF 700 EVO GeForce RTX™ 4090 GAMING X TRIO 24G
Exp
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Exp »

Omo píše: OK,dík,jen mi ještě porad toto: vzadu na PC jsou 2 DVI vstupy ,jak mám poznat,který čumí z grafický karty,jedem má u kraje čárku a druhý 4 dírky.Předpokládám,že je to ten s tou čárkou jako na monitoru.Doporučíš mi nějaký konkrétní DVI kabel-doporučuje se duální ? Anebo prostě jakýkoli?

Díky moc!! :D
Grafická karta má podle obrázku z odkazu, který si sem dal, pouze jeden DVI konektor, takže nějak nevím, o jakém druhém mluvíš. Pokud můžeš, udělej nám foto.
DVI kabel třeba tento - http://www.czc.cz/premiumcord-dvi-d-pro ... 15/produkt
Omo
Nováček
Nováček

Příspěvek od Omo »

Ok ,zde je foto,akorát ze zvědavosti: DVI vstup na monitoru má vedle pinů čárku a na grafárně jinak-4 dírky.Co je to za rozdíl?Omlouvám se za neznalosti,nerozeznám vstupy do grafiky a mainboardu.

http://img22.imageshack.us/img22/2717/dsc03764zy.jpg
Mr Lucas
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mr Lucas »

Rozdíl najdeš zde.
... Don't give the noise a chance ...
ULN PC: MB: Asus P8P67 B3 CPU:Core i5 2500K / 4,5GHz@1,3V - passive cooled by Phanteks PH-TC14PERAM: Kingston HyperX Genesis Grey 8GB 1600MHz GPU: Sapphire HD 6850 775/4000MHz@0,975V cooled by Accelero S1 + 2x Noiseblocker PL1 (380-700rpm) SSD,HDD: Crucial M4 64GB + WD Green WD20EARS in Silentmaxx HDD Silencer PSU: Enermax PRO82+ 385W cooled by Noctua NF-S12-800 (390-700rpm) CASE: Cooler Master Cosmos II - Silent mod with two exhaust fans - rear Noctua NF-A14 ULN (400-700rpm), top Noctua NF-S12-800 (390-700rpm) + 2,5-5cm soundproofing material Gumex Type 500, Type 503, Type 505 AUDIO: Onkyo Wavio SE-200PCI -> Yamaha RX V559 -> Eagle Cable Silverline -> Yamaha NS 777, NS 444, NS 333 + Velodyne EQ-Max 12 LCD: 27" Asus VE278Q + 50" Philips 50PFL5008K/12 with Ambilight
Odpovědět

Zpět na „Windows 7“