Far Cry 3

Problémy, zážitky, rady či pořádání LAN party

Moderátor: Baneshee

Odpovědět
Hlavson
Začátečník
Začátečník

Re: Far Cry 3

Příspěvek od Hlavson »

RiCK píše:Ale ako to tu niekto zmienil, pokiaľ sa človek vžije do hry, stuttering takmer vôbec nevníma. Hlavné misie (dej) ma ale naprosto vôbec nebavia, ale za to obsadzovanie základní, vysielačov a preskúmavanie ostrova, lahoda :)
Několikrát jsem to zkoušel. Hra je super, zábavná, krásná a baví mě, ale stuttering je hrůza. Trhá to oči. Osobně počkám na nějakej patch, nebo aspoň částečné řešení, a pak to zahraju :)
ulver
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od ulver »

Hlavson píše:Několikrát jsem to zkoušel. Hra je super, zábavná, krásná a baví mě, ale stuttering je hrůza. Trhá to oči. Osobně počkám na nějakej patch, nebo aspoň částečné řešení, a pak to zahraju :)
Moja rec. Ta hra je az prilis dobra na to, aby som si ju nevychutnal na full detail a stabilnych 60fps. Takze aj ked nerad, ale na teraz hru odkladam. To iste som zazil s Crysis1. Kym som doma nemal Asus 8800GT 512MB TOP tak som to nehral. Myslite si co chcete,ale uz som dost stary na to aby som si vyborne hry uzil tak ako sa patri.
„Štěstí řídí naši věc lépe, než jsme si dovedli přáti. Neboť hleď, příteli Sancho Panzo, tamto se ukazuje třicet nebo ještě o trochu více ohromných obrů, s nimiž míním zápasit a všechny je pobít a jejich kořistí počne naše bohatství. A bude to spravedlivý boj a velká zásluha před bohem odstranit takové býlí s tváře země.“
RiCK
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od RiCK »

Crysis na 8800GT? Mne to seká ešte aj teraz na GTX560 Ti :lol:

Inak, v celej hre sú len tie 2 sniperky?!?
Hromy Hněvu podřimují na Severu. Podobny dubu, jehož větve jsou plny hnoje, a hnízd nářků, a pláče, snášených na Zemi které spalují Noc i Den a vyvrhují stáda škorpionů a vypouštějí síru smíchanou s Jedem. To jsou Hromy, které jsou okamžitě připraveny rozeřvat se stovkami mohutných Katastrof a statisíců Pohrom, po kterých nezůstane nic a nikdo zde nic nepozná. Jedna skála porodí tisíce, právě když Srdce Člověka dosáhne jeho Myšlenek.
Ache
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Ache »

@uvler: Jo není nad to když to běží na ultra detaily DX11 plynule kolem 60fps :P
I při ultranáročném realistickém ohni: http://www.abload.de/img/farcry3_d3d11_2012_12y4qmx.jpg
- prostě ta grafika je fakt fór, blbá dunia. To chtělo CryEngine! :evil:

Po obsazování stanovišť a výrobě baťohů a větších zásobníků sem se konečně dal na nějaké příběhové mise (teď sem tam odkud pochází ten screenshot). :-D A průběh děje mě zatím připadá celkem ok. Rozhodně mě to baví na rozdíl od FC2 které jsem po pár hodinách zabalil a jsem zvědavej co mě čeká dál.
AMD Ryzen 7 9800X3D | MSI X670 Tomahawk | 64GB DDR5 6000 cl30 | ASUS RTX 5070Ti prime | 500GB SSD (NVME) + 2x 3,84TB Micron 5300 PRO
Sound Blaster Z + EDIFIER S1000MKII + Beyerdynamic DT 990 | Seasonic X850 | Cooler Master HAF-X Nvidia Edition | MSI Optix MAG274QRF-QD Quantum Dot bestie
ulver
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od ulver »

RiCK píše:Crysis na 8800GT? Mne to seká ešte aj teraz na GTX560 Ti :lol:
Ako to slusne povedat. Takze Crysis1 som hral na Asus 8800GT 512MB TOP pod WinXP 32Bit. Bola to DX9 karta a tam neslo nastavit Ultra, tak som to hral na very High myslim. V tej dobe to bolo viac nez dobre oproti mojmu prvemu pokusu hrat Crysis1 na Asus 7600GS 256MB Silent. :)
„Štěstí řídí naši věc lépe, než jsme si dovedli přáti. Neboť hleď, příteli Sancho Panzo, tamto se ukazuje třicet nebo ještě o trochu více ohromných obrů, s nimiž míním zápasit a všechny je pobít a jejich kořistí počne naše bohatství. A bude to spravedlivý boj a velká zásluha před bohem odstranit takové býlí s tváře země.“
LoCo99
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od LoCo99 »

já hrál crysis poprvý na 8400GS ... potom těžkej upgrade na HD4850

crysis na fullhd a very high dávali snad nějaký borci se čtyřma 8800GTS akorát tak...
HEAD
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HEAD »

Ja sem si crysis nechal teprve do nedavna a hral sem to poradne az s gtx670 a hezky pekne s TRAA :)
A to sem to zkousel na 7800gtx,8800GTS 640MB,gtx260, hd5850,2x5850 a az teprve s gtx670 to behalo podle mojich predstav :)
ulver
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od ulver »

LoCo99 píše:já hrál crysis poprvý na 8400GS ... potom těžkej upgrade na HD4850

crysis na fullhd a very high dávali snad nějaký borci se čtyřma 8800GTS akorát tak...
Vtedy som este nemal fullHD monitor takze som bol za vodou. Hral som to na starom flatronovom CRT 19" monitore. :-D Pod Win Vista 64Bit to uz islo na Ultra ale to som uz mal GTX460...
T1ger
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od T1ger »

Zalezalo velmi na rozliseni. Ja som kvoli Crysis kupoval vtedy High-end 8800gtx a davalo to v priemere okolo 40fps na very high pri rozliseni 1280x1024(19"). Ale casto to klesalo aj pod 30. Stale vsak hratelne a uzil som si to.
Ak sa dobre pamatam tak najhorsie to bolo asi po tom zmrazeni dzungle. Pre mna z nepochopitelneho dovodu zmizla vegetacia a s nou aj vatsina mojich fps :D
CPU: i7 4820k@4.5Ghz, 24Gb (6x4Gb) DDR3 Ram(1333Mhz), GPU: 1080Gtx G1 Gaming Vram(default), MB: Asus Rampage IV Extreme, HDD:2xOCZ Agility 3 120Gb, + 2x3Tb Caviar SS: Sonar X2D Logitech Z-5500 5.1 Monitor: LG 34" - Freesync 21:9 +Samsung 24" Roccat Kone+ Logitech G11 Nostromo N52te
http://valid.x86.fr/nqz82b
http://www.3dmark.com/3dm/10921982?
http://www.3dmark.com/3dm/10929111?
Ache
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Ache »

HEAD píše:Ja sem si crysis nechal teprve do nedavna a hral sem to poradne az s gtx670 a hezky pekne s TRAA :)
Zase to TRAA? Vždyť to sakra nikdo nepoužívá a nikdo to nechce! :-D

Jo ještě takovej detail: Savy fungují pěkně na hovno. To tu hru kazí víc než ta plynulost. Teďka sem si udělal ruční save před vstupem na stanoviště a nějak mě ty parchantí dostali a... objevil jsem se né tam kde jsem to sejfnul, ale na začátku mé cesty k tomu stanovišti :| Tohle se fakt bude ještě hodně patchovat.
AMD Ryzen 7 9800X3D | MSI X670 Tomahawk | 64GB DDR5 6000 cl30 | ASUS RTX 5070Ti prime | 500GB SSD (NVME) + 2x 3,84TB Micron 5300 PRO
Sound Blaster Z + EDIFIER S1000MKII + Beyerdynamic DT 990 | Seasonic X850 | Cooler Master HAF-X Nvidia Edition | MSI Optix MAG274QRF-QD Quantum Dot bestie
ulver
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od ulver »

Ache píše:Zase to TRAA? Vždyť to sakra nikdo nepoužívá a nikdo to nechce! :-D
:-D :-D :-D Ano uplne "nepotrebna zbytocnost", ktoru si ja bohu zial uzijem az na GTX700. :(
bubo82
Nováček
Nováček

Příspěvek od bubo82 »

Ahoj

ten system ukladani me taky docela stve, ale jinak super hra, chytlo me to.

Jinak nevi nekdo kdy se odemknou zbyvajici 3 sloty na zbrane? Zatim mezi nima nemuzu prepinat a uz mam odehrano tusim pres 10% hry.. Nebo neco specialniho pro to udelat? Nesouvisi to treba s tema radiovejma vezema - urcity pocet?
niemand
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od niemand »

bubo82: musíš zabít zvíře a z kůže si udělat pouzdro na další zbraně, jakou kůži potřebuješ najdeš v menu > výroba
Intel Core i9-14900K + Be quiet! Pure Loop 2 ARGB 360mm; Gigabyte Z790 AORUS MASTER; MSI RTX 4090 GAMING X SLIM 24G; Corsair Vengeance Black 64GB DDR5 6600MHz; Crucial T700 2TB; Samsung 860 EVO 1TB; Kingston A400 240GB; Be quiet! PURE POWER 12 M 1200W; 49" Samsung C49RG90; EVOLVEO Laserwire ML-507B; Valve Index; HyperX Alloy Elite; ASUS ROG Strix Helios; Logitech Z623; Audio-Technica ATH-T500 + MAONO AU-PM422
marek p
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od marek p »

Dohrál jsem příběh ,zamáčkl slzu dojetí a už mi zbývá jen to couránní po ostrovech.
bubo82
Nováček
Nováček

Příspěvek od bubo82 »

niemand píše:bubo82: musíš zabít zvíře a z kůže si udělat pouzdro na další zbraně, jakou kůži potřebuješ najdeš v menu > výroba

jj, dík, pořád sbírám nějaký kůže a něco vyrábim, ale mrknu na to co je přesně potřeba.
bubo82
Nováček
Nováček

Příspěvek od bubo82 »

jak jednoduchý, asi jsem to přehlídl ;-)
Swat
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Swat »

Tak včera jsem splnil poslední hunter's mission a story quest (nevim, proč tomu řikaj story quest, když to se samotným příběhem nemá nic společnýho), skilly všechny, zbraně všechny až na jednu. Zbývá dorazit hlavní příběh a ještě uvidim, podle nálady dovysbírat truhly a sošky. Pořád se bavim, samozřejmě bez chybek to není. Dost mě drtí ta plochost místních obyvatel, oproti hlavnímu příběhu je ten dabing slabej a úplně nejvíc mě vadí, jak se ty postavy opakujou. Když na mě z jeepu vylezou 4 naprosto stejný xichty s naprosto stejnym tetováním to by mě mírně jeblo... Ale jinak furt dobrý, feel ze zbraní, stealth, pohyb po ostrově je pecka.
MB: Asrock Z370 Extreme4, CPU: Intel Core i5-8600K@5 GHz (SilentiumPC Navis PRO 240 AiO), RAM: 2x8 GB G.Skill DDR4 3200 MHz, GPU: Gigabyte RTX 2080 Gaming OC, HDD: SSD WD Blue 3D 1TB, Seagate IronWolf 6TB, DVD: Asus, PSU: Seasonic Focus Plus 850 Gold, CASE: Corsair T600 Graphite White Edition, MONITOR: BenQ XR3501, TV: 55" Samsung Q6FN
zhor
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od zhor »

Presviceni obrazu a fosforeskujici barvy jsem dost napravil kalibraci obrazu ve hre a taky nastavenim monitoru a vypada to vyborne, krome ovsem za plnyho slunce kdy misto pisku jsou porad jen (skoro) bily fleky.
Delal jsem ted tu stealth misi Medusa a bylo to vynikajici, klidne bych si to dal znova jinak, coz bohuzel kvuli zkurvenymu ukladani jednoduse nejde. Tohle bylo perfektni u FC2 kde slo opakovat hru z libovolnyho bodu, to uz je snad pravidlo ze co v minuly hre fungovalo, musi bejt u dalsi totalne posrany. Nelibi se mi jen ze pri prozrazeni se mise automaticky restartuje, cekal bych ze se na me sesypou a bud je vystrilim nebo me zabijou a ne ze me hra bude buzerovat jak malyho kluka.
Nejvic me ale serou ty divoky psi, najednou bez varovani se do me zakousne a za par vterin je po me, to jsem jeste neslysel ze by pes zabil cloveka rychlejc jak tygr nebo samopal a to hraju jen dobrodruha (chci se hlavne kochat).
Jinak mam vsechno na max, jen msaa=off a postfx=low a jde to naprosto plynule bez stutteringu nebo lagu, takze nechapu co tu s tim furt resite. Jedinej problem mam ze se hra obcas zasekne kdyz pri jizde autem narazim do vetsiho zvirete...
PC1: CPU=i7-11700F+NH-U12A | MB=Asus TUF B560M-Plus | RAM=Corsair LPX 2x16G 3600 | GPU=Asus RTX4070 Dual | SSD=Samsung 990Pro 1T+870EVO 2T | SSHD: Seagate FireCuda 2T | PS=Corsair TX750M | Case=FD FocusG Mini | Mon= MAG272-165Hz | OS=W10Pro |
PC2: CPU=i7-6700K+NH-U9B | MB=Asus Z170M-Plus | RAM=Corsair LPX 2x8G 3200 | GPU=RTX2060S | SSD=Samsung 970Evo 1T+870Evo 250G | HDD=Seagate 1T | PS=Seasonic SSR-550RM | OS=W11Pro |
durod
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od durod »

kdybych chtel hrat MSAA off a postfx low se 100fps nic neresime :roll:
i5 2500K, 16GB RAM, HD7750
kotas
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od kotas »

Far Cry 3 je zatím pecka, nemůžu se odtrhnout, poladil jsem nastavení takhle, v ovladačích (310.70) zapnuté FXAA vyhlazování:
Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
A jede mi to plynule (kolem 45FPS bude asi průměr, jak tam chodím, tak je kolem 50FPS a když je to náročnější, tak to padá kolem 35FPS, ale pod 30 jsem nešel nikdy), zase "hoňkat" u grafiky nemusím, hratelnost je boží!!, akorát mi ještě uniká trochu to celé ovládání a výroba věcí apod., dlouho jsem podobnou hru nehrál a FC2 už vůbec ne...

Za chvíli dopeču oběd, pak se po jídle krásně natáhnu - tak na půl hoďky :-) a pak jdu opět buřit herní pecku FC3 8) 8) 8)
GIGABYTE B450M DS3H, AMD Ryzen 7 2700 (8C/16T), 32GB RAM DDR4 (@2933 CL14-14-14-34), Sapphire Pulse RX 5700 XT 8GB/256 bit GDDR6, SSDs CRUCIAL MX500, LCD 32" IIYAMA IPS 2560x1440, HP OMEN 1100 mechanical keyboard, Logitech G402 mouse, Windows 11PRO
Odpovědět

Zpět na „Hry a zábava“