Zásek při startu

Libovolné problémy kolem PC, které nemají jasný původ.

Moderátoři: Walker1134, PKBO

Odpovědět
JJ
Začátečník
Začátečník

Zásek při startu

Příspěvek od JJ »

Zdravím,
potýkám se s problémem se sestavou uvedenou v podpisu. Při zapnutí PC naběhne POST, který se zastaví po kontrole RAM (s výsledkem OK) a tam zůstane stát klidně několik minut než pokračuje (pokud pokračuje). Občas to nevydržím a restartuji (klávesnice a Ctrl+Alt+Del normálně funguje). Teď mi právě naběhl asi po čtvrt hodině s několika restarty. Nevím, čím by to mohlo být. Pokud potom naběhne, tak funguje úplně normálně. Nezamrzá, je rychlý, vše OK.

Díky moc za rady.

//edit Wilik - presun z desek
CPU: Core i7-6700K ; MB: Gigabyte Z170X Gaming 5; RAM: Corsair Vengeance LPX Red 16GB (2x8GB) DDR4 3000; Chladič: Noctua NH-U12F with ULNA; GK: Zotac GT 430 ZONE Edition 1GB, PCI-E; SSD: Samsung 850 Pro 256GB; HDD: 2x Samsung SP2504C, 250GB, 8MB, SATA + 1x WD caviar black 640GB; DVD-RW Samsung DVD-RW; Case: Apluscase X-Blade; Zdroj: Corsair RM550x; Fan: 2x Noctua NF-S12 with ULNA; Čtečka karet: Enermax ECR301CU3E Monitor: EIZO L997-K; Repro: Homemade Hi-Fi speakers (Seas, Vifa)
michal.kolesa
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: Zásek při startu

Příspěvek od michal.kolesa »

Zkus PC rozebrat, pročistit všechny kontakty a sloty, přitom vyčisti větráky a pasivy.

Já bych tipoval nějaký blbý kontakt někde, taky můžeš zkusit nastavit znova BIOS setup - preventivně po tom vyčištění dej na default nastavení,

Nepřetaktovával jsi ?

Neodchází nějaká komponenta ? paměti, disk, nedejbože deska, zdroj, zkus nějaké zátěžové testy např. memtest,

Různé utilitky jsou na Hiren's boot CD před pár dny vyšla nová verze
JJ
Začátečník
Začátečník

Re: Zásek při startu

Příspěvek od JJ »

Díky,
zkusím. Přetaktované to mám (viz podpis), ale už pár let a stabilně. Teď jsem s tím nic nedělal.
CPU: Core i7-6700K ; MB: Gigabyte Z170X Gaming 5; RAM: Corsair Vengeance LPX Red 16GB (2x8GB) DDR4 3000; Chladič: Noctua NH-U12F with ULNA; GK: Zotac GT 430 ZONE Edition 1GB, PCI-E; SSD: Samsung 850 Pro 256GB; HDD: 2x Samsung SP2504C, 250GB, 8MB, SATA + 1x WD caviar black 640GB; DVD-RW Samsung DVD-RW; Case: Apluscase X-Blade; Zdroj: Corsair RM550x; Fan: 2x Noctua NF-S12 with ULNA; Čtečka karet: Enermax ECR301CU3E Monitor: EIZO L997-K; Repro: Homemade Hi-Fi speakers (Seas, Vifa)
Odpovědět

Zpět na „Problémy s PC sestavami“