Zdravím,
potýkám se s problémem se sestavou uvedenou v podpisu. Při zapnutí PC naběhne POST, který se zastaví po kontrole RAM (s výsledkem OK) a tam zůstane stát klidně několik minut než pokračuje (pokud pokračuje). Občas to nevydržím a restartuji (klávesnice a Ctrl+Alt+Del normálně funguje). Teď mi právě naběhl asi po čtvrt hodině s několika restarty. Nevím, čím by to mohlo být. Pokud potom naběhne, tak funguje úplně normálně. Nezamrzá, je rychlý, vše OK.
Díky moc za rady.
//edit Wilik - presun z desek
Zásek při startu
Moderátoři: Walker1134, PKBO
- JJ
- Začátečník
-
Zásek při startu
CPU: Core i7-6700K ; MB: Gigabyte Z170X Gaming 5; RAM: Corsair Vengeance LPX Red 16GB (2x8GB) DDR4 3000; Chladič: Noctua NH-U12F with ULNA; GK: Zotac GT 430 ZONE Edition 1GB, PCI-E; SSD: Samsung 850 Pro 256GB; HDD: 2x Samsung SP2504C, 250GB, 8MB, SATA + 1x WD caviar black 640GB; DVD-RW Samsung DVD-RW; Case: Apluscase X-Blade; Zdroj: Corsair RM550x; Fan: 2x Noctua NF-S12 with ULNA; Čtečka karet: Enermax ECR301CU3E Monitor: EIZO L997-K; Repro: Homemade Hi-Fi speakers (Seas, Vifa)
- michal.kolesa
- Začátečník
-
- Kontaktovat uživatele:
Re: Zásek při startu
Zkus PC rozebrat, pročistit všechny kontakty a sloty, přitom vyčisti větráky a pasivy.
Já bych tipoval nějaký blbý kontakt někde, taky můžeš zkusit nastavit znova BIOS setup - preventivně po tom vyčištění dej na default nastavení,
Nepřetaktovával jsi ?
Neodchází nějaká komponenta ? paměti, disk, nedejbože deska, zdroj, zkus nějaké zátěžové testy např. memtest,
Různé utilitky jsou na Hiren's boot CD před pár dny vyšla nová verze
Já bych tipoval nějaký blbý kontakt někde, taky můžeš zkusit nastavit znova BIOS setup - preventivně po tom vyčištění dej na default nastavení,
Nepřetaktovával jsi ?
Neodchází nějaká komponenta ? paměti, disk, nedejbože deska, zdroj, zkus nějaké zátěžové testy např. memtest,
Různé utilitky jsou na Hiren's boot CD před pár dny vyšla nová verze
- JJ
- Začátečník
-
Re: Zásek při startu
Díky,
zkusím. Přetaktované to mám (viz podpis), ale už pár let a stabilně. Teď jsem s tím nic nedělal.
zkusím. Přetaktované to mám (viz podpis), ale už pár let a stabilně. Teď jsem s tím nic nedělal.
CPU: Core i7-6700K ; MB: Gigabyte Z170X Gaming 5; RAM: Corsair Vengeance LPX Red 16GB (2x8GB) DDR4 3000; Chladič: Noctua NH-U12F with ULNA; GK: Zotac GT 430 ZONE Edition 1GB, PCI-E; SSD: Samsung 850 Pro 256GB; HDD: 2x Samsung SP2504C, 250GB, 8MB, SATA + 1x WD caviar black 640GB; DVD-RW Samsung DVD-RW; Case: Apluscase X-Blade; Zdroj: Corsair RM550x; Fan: 2x Noctua NF-S12 with ULNA; Čtečka karet: Enermax ECR301CU3E Monitor: EIZO L997-K; Repro: Homemade Hi-Fi speakers (Seas, Vifa)