Vypadávající Internetové připojení

Problematika připojení - hardware i software.

Moderátor: Don

Odpovědět
Daydream
Nováček
Nováček

Vypadávající Internetové připojení

Příspěvek od Daydream »

Dobrý dne,

Můj problém začal zhruba před dvěma týdny, když jsem si nainstaloval Windows 8 pro x64. Použil jsem bootování z USB. Instalace proběhla bezproblémově. Problém nastal při snaze načíst nějakou webovou stránku v IE. Zkoušel jsem jiné prohlížeče, ale nepomohlo. Zkusil jsem pingnout v příkazovém řádku google.com a příkaz ping chvíli fungoval, potom vyhodil hlášku Request timeout a pak zase fungoval chvíli a tak pořád dokola. Takže mám problém s tím, že mi internet vypadává v náhodných intervalech bez přestávky. Firewallem to není, ani nejnovější Drivery mi nepomohli. Po týdnu hledání po celém internetu a zkoušení různých postupů jsem to vzdal a nainstaloval zpět Windows 7, ale problém se objevil i tady. Zkoušel jsem, i jestli funguje správně Síťovka. Přes switch jsem zkoušel pingnout druhý počítač a fungovalo to. Modemem ani routerem to není, protože všem ostatním to funguje. Prostě mi windows ukazuje, že jsem připojený, a i když otevřu vlastnosti připojení tak jde vidět i velké množství paketů jak příchozích tak odchozích. Dokonce mi v některém prohlížeči internet tak 5 sec fungoval a pak zase samé nic a zdlouhavé načítání bez konce. Začínám být bezradnej, protože je to můj první problém kterej si nedokážu vyřešit sám. :sad:

Základní deska: Gigabyte ga-m720-US3
Síťová karta: Realtek 8111C chip (10/100/1000 Mbit)

Předem díky za odpovědi.
Xeigen
Nováček
Nováček

Re: Vypadávající Internetové připojení

Příspěvek od Xeigen »

A uvazoval si o tom že chyba moze (co aj podla mna na 99% bude) u poskytovatela internetu ? (teda ak predtym na W7 išiel bezproblémov).

Ja byt na tvojom mieste, kontaktujem providera, ak ti odpovie ze chyba nie je u neho, následnu mu zašli printscreen toho pingu (čo jasne dokazuje výpadky).

EDIT: Kto sú to všetci ostatní ?, som si to neprecítal podrobne :)
LiveBomb
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LiveBomb »

Kdyz pripojis PC primo, bez routeru, switche - funguje to?
PC - CPU: Intel Core i5-4670K MB: MSI Z87-G45 Gaming RAM: Kingston KVR1333D3N9K2/8G GPU: Asus Radeon HD7970 3 GB HDD: Kingston SVP100/96GR, Samsung SpinPoint F3 HD502HJ, Western-Digital WD20EARS PSU: Corsair HX750 Chladiče: AC Freezer 13 Pro, 2x AC F9 PWM, 2x AC F12, AC F12 Pro PWM DVD-RW: Samusng SH-S223C Case: Thermaltake Armor VA8003BWS Monitor: LG IPS236V Keyb: Logitech Wave Keyboard Myš: Logitech MX610 Left-Hand OS: Microsoft Windows 7 Professional x86-64 Notebook - Lenovo ThinkPad E530
CageJ
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od CageJ »

typ pripojenie je ake ?
WIFI/aDSL ? Ine?
AMD RYZEN 5600X, 16GB DDR4 2,8GHz, ASUS TUF B550, ASUS GOLD 650W; Fractal Design, ASUS DUAL RTX 3060 Ti GDDR6X;
AMD RYZEN 5800X3D, NOCTUA NH-D15, ASUS ProArt X570-CREATOR WIFI, SuperFlower 1200W, 32GB CL14 G.SKILL 3200, FRACTAL DESIGN XL R4, ASUS STRIX RTX 3080 OC; APPLE MacBook AIR M1
iPhone 12 Pro 128GB
Daydream
Nováček
Nováček

Příspěvek od Daydream »

Xeigen píše:EDIT: Kto sú to všetci ostatní ?, som si to neprecítal podrobne :)
Jsem na kolejích tak je zde připojeno spousta lidí z kolejí a funguje jim to, přípojkou to není protože mi to normálně na Notebooku funguje normálně i se stejný kabelem.
CageJ píše:typ pripojenie je ake ?
WIFI/aDSL ? Ine?
Připojení pomocí kabelu k přípojce.

Tento problém přemýšlím na koupí externí síťovky, ale stejně nechápu tu chybu že by síťovka fungovala normálně pří připojení do sítě ale nezvládala internet. Spíš bych typoval softwarovou závadu protože problém nastal po instalaci nových Windowsů. Aktualizovat to bez připojení k internetu a driverová chyba to taky není.
Odpovědět

Zpět na „Sítě, modemy a Internet“