Svítí červeně MEM OK

Libovolné problémy kolem PC, které nemají jasný původ.

Moderátoři: Walker1134, PKBO

Odpovědět
elurban
Začátečník
Začátečník

Svítí červeně MEM OK

Příspěvek od elurban »

Zdarec,vyskytl se mi problém,včera jsem dával grafiku z druhého slotu do prvního a všechno bylo v celku v pohodě,dnes jsem chtěl pc zapnout,ale obraz vůbec nenačte,svítí jen červeně MEM OK,zkoušel jsem CMOS,spustit bez ramek nebo s jednou nebo s kombinacemi,jednou se stalo,že asi 10 minut deska nejevila žádnou funkčnost jakoby byla mrtvá,CPU bylo taktováno,ale vše bylo v pořádku,grafiku jsem zkoušel dát opět do druhého slotu,ale vůbec se nechce načíst obraz a pořád svítí MEM OK

//edit Wilik - presun z desek
CPU:Intel core i5 2500,RAM:8GB Kingston Hyper x blue,MB:MSI H61M-P20 (G3),GK:Asus GTX660
DOC_ZENITH
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Re: Svítí červeně MEM OK

Příspěvek od DOC_ZENITH »

Zkus ještě vyndat a znovu zandat CPU, případně reset Cmos. pokud to nepomůže, tak na 90% vadná deska.
tielka
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od tielka »

že by chcípla deska? zkus vytáhnou baterku na pár minut možná to pomuže hlevně odpoj pc od proudu.. když né tak se pokus odzkoušet komponenty u kámoše a budeš vědět na čom seš ..hodně zdaru v laborování.. :)
elurban
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od elurban »

zkusil jsem vyndat a zase nahodit procák a stejný výsledek,baterku jsem taky vytáhl a výsledek stejný,vezmu teda grafiku,ramky a procák ke kámošovi a uvidíme jestli na něco příjdu
Edit:odzkoušel jsem komponenty,takže ramky byly ok,grafika ok,procák je také ok,takže je deska mrtvá ? ale proč se zobrazuje to červné světlo MEM OK by mě zajímalo
CPU:Intel core i5 2500,RAM:8GB Kingston Hyper x blue,MB:MSI H61M-P20 (G3),GK:Asus GTX660
Maor
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Maor »

jestli není problém, že bys měl špatný kontakt u kabelů, tak je deska mrtvá, doufej, že přes Vánoce nestihnou 30denní lhůtu a vrátí ti peníze, pokud už nejsi přes 3roky
tielka
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od tielka »

Běžná věc tak to funguje...jestli máš desku v záruce reklamuj... :wink:
elurban
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od elurban »

takže je teda K.O ? v záruce už není no,nezbývá mi než zkusit ještě sehnat na aukru podobnou
tielka
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od tielka »

Z aukra nic nekupuj dopadneš stejně
elurban
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od elurban »

Dobrá...chtěl bych se zeptat jestli bude výkonově zhruba stejně na urovni i3 2100 3,1ghz s tím co má ted a taky jestli ta i3 nebude slabá v dnešních hrách,za půl roku plánuju koupit gtx 650,
tielka
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od tielka »

K i3 2100 3,1ghz bys musel koupit i desku.Výkonově na hry v pohodě stačí
elurban
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od elurban »

jo jasně to je samozřejmost,moc se neoplatí si myslím kupovat novou desku,vezmu teda tu i3 s novou deskou,jinak kdybych se rozhodl prodat stávájící procák,tak za jakou cenu
tielka
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od tielka »

kolem litru spíš mín.
elurban
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od elurban »

mám ještě jeden dotaz,bude ta i3 lepší než ten athlon co mám ted ?
DOC_ZENITH
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Ano a citelně. Ale I3 2100 už je dávnou out. Asi rok dozadu jí nahradila 2120 která stojí stejně a běží o 200Mhz výš, a dnes už byla nahrazena Ivy-bridge I3kou která je zase o něco lepší.
elurban
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od elurban »

po rozebrání celého pc se mi deska po 1dnu nepoužívání rozběhla jako by nic,se všemi ramkami,obraz se rozsvítí ve všech slotech jakoby se nic nestalo,nedokážu si to vysvětlit,ani MEM OK nesvítí,ale nic to nemění na tom,že budu kupovat tu i3...stejně jsem už ten procák prodal,chtěl bych se zeptat jestli můžu to desku prodat,když jsem měl s ní tedkom takové problémy a ted jede jako by nic
tielka
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od tielka »

Klasika několikrát to zkus znovu sestavit a když to bude poslouchat v klidu prodej :) ,jinak jak psal doc přechodem k intelu si hodně polepšíš... 8-)
DOC_ZENITH
Středně pokročilý
Středně pokročilý

elurban píše:po rozebrání celého pc se mi deska po 1dnu nepoužívání rozběhla jako by nic,se všemi ramkami,obraz se rozsvítí ve všech slotech jakoby se nic nestalo,nedokážu si to vysvětlit,ani MEM OK nesvítí,ale nic to nemění na tom,že budu kupovat tu i3...stejně jsem už ten procák prodal,chtěl bych se zeptat jestli můžu to desku prodat,když jsem měl s ní tedkom takové problémy a ted jede jako by nic

Já ano, typickej studeňák pod chipsetem. Pohlo se s tim a teď to na chvíli (hodiny či měsíce, nedá se určit) bude fungovat. Zbav se toho.
Odpovědět

Zpět na „Problémy s PC sestavami“