Zdravím,
nedávno jsem z části upgradoval PC s tím, že další komponenty upgraduju později a začal se u mě projevovat nepříjemný problém se zamrzáním obrazu ve hrách.
Původně jsem si myslel, že je na vině daná hra, ale zjišťuji, že to nedělá jen v jedné. Obraz zamrzá náhodně, někdy vícekrát za hodinu, někdy jen jednou. Při zamrznutí lze pohybovat pouze myší a při alt+tab do windows je i toto přepnutí zdlouhavé i přesto, že se nakonec přepne. Zamrznutí trvá vždy zhruba 20-30 sekund.
Spolu s upgradem komponent (procesor, deska, paměti) jsem přešel na Windows 8 Pro 64bit. Vzhledem k modelu grafiky osobně vidím problém možná v ovladači, který na Windows 8 asi nebude dobře vyladěn. PC jsem zkoušel testovat přes Prime95, bez problémů.
Sestava:
Deska: MSI B75A-G43
CPU: Intel Core i5-3470 (chladič Scythe Mine 2)
RAM: 16GB DDR3 Kingston HyperX Blu 1600MHz
GK: ATI HD4890 1GB (Asus EAH4890)
HDD: Starší Hitachi (z hlavy si přesný typ nevzpomenu)
Zdroj: Enermax Liberty 500W
Má někdo nějaký nápad co by to mohlo způsobovat a jak se toho zbavit? Mimochodem brzy plánuji koupit novou GK a SSD.
Zamrzání obrazu ve hrách
Moderátoři: Walker1134, PKBO
- ZiKK
- Nováček
-
- Kontaktovat uživatele:
- michal.kolesa
- Začátečník
-
- Kontaktovat uživatele:
Re: Zamrzání obrazu ve hrách
Nainstaluj nové ovládače,
Aktualizuj programy na pozadí nebo lépe je vypni (antivir, antispyware, firewall nech, ale SKYPE, ICQ, Google talk, různé automatické aktulizače, ... vypnout můžeš, při hře asi nebudeš mít čas odpovídat)
Zkus se podívat do nastavení ovládačů, třeba tam bude nějaký "profil" pro hru
Podívej se na web výrobce hry, zda nevyšel nějaký patch, hotfix
Aktualizuj programy na pozadí nebo lépe je vypni (antivir, antispyware, firewall nech, ale SKYPE, ICQ, Google talk, různé automatické aktulizače, ... vypnout můžeš, při hře asi nebudeš mít čas odpovídat)
Zkus se podívat do nastavení ovládačů, třeba tam bude nějaký "profil" pro hru
Podívej se na web výrobce hry, zda nevyšel nějaký patch, hotfix
- ZiKK
- Nováček
-
- Kontaktovat uživatele:
Re: Zamrzání obrazu ve hrách
Ovladače jsou aktuální. U grafiky je problém, že AMD ukončilo podporu a tak je poslední verzí 12.6 pro Windows 8 a zdá se mi dost špatně optimalizovaný (např. při každém vypínání PC vyskakuje error CCC atd.).