Formátovanie a obnova stratených dát Pevného disku

Pevné disky a SSD, optické a výměnné mechaniky, řadiče IDE, SCSI, SATA a jejich nastavení.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

Odpovědět
Slaver
Nováček
Nováček

Formátovanie a obnova stratených dát Pevného disku

Příspěvek od Slaver »

Zdravím lidi,
Potřeboval bych od vás zjistit pár užitečných rad ..
Mám externí 1.5TB Hard disk od Samsungu a už nějaký ten čas je pro mě nefunkční ..
chce Naformátovat ..

Obrázek

.. Rád bych se vás zeptal na nějaký ten prográmek kterým bych něco s nefunkčního disku vytáhl a pak jak bych ho zařadil zpět do provozu. Uložené jsem na něm měl všechno možné od fotek přes filmy až po instalačky od her a aplikaci. Zatím Díky
michal.kolesa
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: Formátovanie a obnova stratených dát Pevného disku

Příspěvek od michal.kolesa »

Osobní zkušenost nemám s žádným programem, ale zkus hledat na www.slunecnice.cz www.stahuj.cz www.studna.cz www.edownload.cz www.sosej.cz www.instaluj.cz, ....

hledej programy s názvem recorvery či nějaké zkráceniny nebo v systémových utilitkách
Slaver
Nováček
Nováček

Příspěvek od Slaver »

Kdyby jsem chtěl něco "naslepo" hledat na takových stráncích tak sem nenapíši.
Já bych se chtěl porozhlédnout po programu se kterým májí uživatelé fóra kladné zkušenosti.
Brázda.l
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Brázda.l »

testdisk respektive photorec.
PC: Asus P8P67 Pro | Intel Core i5-2500K + Cooler Master Hyper 212+ | Gigabyte GTX560 Ti OC | Kingston 12GB DDR III 1333Mhz | Seagate 500GB | Asus DRW-2014L1T | Enermax 600W NAXN 80+ | HP LP2275w

Notebook: Lenovo Thinkpad X200 7459-1P0
michal.kolesa
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od michal.kolesa »

Zkus třeba Wise Data Recovery nebo Recuva

Oba jsou zdarma a v češtině
Brázda.l píše:testdisk respektive photorec.
Též dobrá volba, ale jsou v angličtině
Slaver
Nováček
Nováček

Příspěvek od Slaver »

Photoroc mi nenašel ani jednotku a Recuva mi po 4 hodinách vypsala nesrozumitelné soubory
Butch
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Butch »

Get data back, nechat tim projet disk a uvidis. Hlavne to neformatuj....
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximu​s IV GENE​-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06
Slaver
Nováček
Nováček

Příspěvek od Slaver »

Včera jsem už disk naformátoval, s daty jsem byl už dávno rozloučení a vůbec mi nechybí no při převozu po naformátování si nechce ukládat větší soubory než (4GB), prostě se zasekne a můžu se dívat donekonečna na tabulku: zůstává 60 sekund a při zápisu disk vydává neobvykle hlučný zvuk který nikdy nebyl slyšet ... nemáte ponětí čím to může být?
Alfajk
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Alfajk »

a urcite ho naformatovals jako NTFS ?
CPU: AMD Ryzen 5 7600X@5,5GHz | GPU: EVGA GeForce RTX 3080 12GB XC3 ULTRA GAMING | MB: ASUS PRIME X670-P WIFI | RAM: 32GB DDR5 6000MHz CL36 FURY EXPO | SSD: WD Black SN770 NVMe 2TB | PSU: Seasonic Focus GM-850 Gold | CPU Cooler: Noctua NH-D15 | Case: be quiet! Pure Base 500DX Black | OS: Win 10 Professional | Monitor: ASUS TUF Gaming VG27AQL1A
Slaver
Nováček
Nováček

Příspěvek od Slaver »

Ano byl naformátován na NTFS ale je to už i tak jedno protože už je s tím buzerantským šmejdem konec .. nikdy nekupujte disky od Samsungu. :down:
Odpovědět

Zpět na „Disky, mechaniky a řadiče“