Jaký procesor k MB?
Moderátoři: flanker, Eddward, Baneshee, PKBO
- The lachiM
- Nováček

-
Jaký procesor k MB?
Ahoj, rád bych vylepšil svůj starý PC. Rád bych vyměnil starý procesor Intel Celeron D 335, 2800 MHz (21 x 133) za novější. Mám desku Gigabyte GA-8I915P Duo (http://www.gigabyte.cz/products/page/mb ... 15p_duo_1x). Nechci žádnou novinku, nic extra výkonného, ale přeci jen bych se rád posunul výkonově výš. Neptám se ani tak na radu jaký procesor (hodlám vybírat z aukra,nový nepotřebuji,chci levný), jako na to, jak postupovat při výběru. Záleží jen na patici? Nebo také na velikosti výroby (90nm/65nm atd.)? Jsem ještě nějak, kromě patice, limitován deskou/zdrojem...? Děkuji
- DOC_ZENITH
- Středně pokročilý

Re: Jaký procesor k MB?
Jestli se nechceš celého toho krámu zbavit, tak někde sežeň za 100kč z druhý Ruky P4ku s podporou HT, a tu přetaktuj. To už bude citelenj posun, ale ten Celeron ne.
Podporované CPU záleží od revize desky, ale vesměs jsou to tak jako tak jen 90nm Prescott jednojádra. Je celkem fuk jakej vezmeš(samo sebou čim vyšší frekvence tim lepší), dotaktovat se daj ručně. Ale aby měl aspoň ty 3Ghz, FSB800 a HT.
Podporované CPU záleží od revize desky, ale vesměs jsou to tak jako tak jen 90nm Prescott jednojádra. Je celkem fuk jakej vezmeš(samo sebou čim vyšší frekvence tim lepší), dotaktovat se daj ručně. Ale aby měl aspoň ty 3Ghz, FSB800 a HT.
- The lachiM
- Nováček

-
Re: Jaký procesor k MB?
Píšeš, že použítí "toho" Celeronu posun nebude. Jediný CPU, které zmiňuji, je Celeron, ale ten právě používám. Jinak díky, už jsem zjistil, které CPU půjde.