AMD Southern Islands (HD 7xxx) - informace, testy, recenze

Grafické karty s libovolným GPU firmy AMD/ATI (např. Rage, Radeon).

Moderátoři: morke, Walker1134, Wilik

Odpovědět
ArgCZ
Začátečník
Začátečník

Re: AMD Southern Islands (HD 7xxx) - informace, testy, recenze

Příspěvek od ArgCZ »

durod píše: @Arg, viz Krteq, trochu sudnosti by neuskodilo...jsi jak DDDemagog....btw je to necelych 6%, ty vyprask :roll:
"This doesn’t change at 2560x1600, where the GeForce GTX 680 is 2% slower than the Radeon HD 7970 and 11% slower than the 7970 GHz Edition, making the 7970 the obvious choice."

mimochodem stach tě platí za reklamu?
PS5 Pro, LG OLED65BX, Samsung HW-Q700A + SWA-9500S = 5.1.4 Dolby Atmos, DTS:X
Riku
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Riku »

A koho zajímaj provozní vlastnosti u karty za 12 litrů? :x fakt mě těch 200kč za elektřin navíc za rok zabije...

ArgCZ: no já mám těch 40-60 podle lokace, ale i tak je to nehratelný kvůli strašnýmu stutteringu, kterej mám i s 60fps + vsync.. možná proto jsem měl dojem z hraní, že to má tak 20fps :D
co koukám na testy, tak 5870 je ve witcherovi stejně výkoná jako 7850, takže ta 5850 asi nebude o moc horší..
PS5 Pro | LG OLED CX55
durod
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od durod »

realne 2560/1600 nikoho nezajima, tuto sezonu jenom ATIfans, pristi to bude rozliseni jak se zadari AMD HD8xxx, mozna 640/480...a kdyz uz, OC verze je rychlejsi o 11% resp o 7% v nizsim rozliseni proti non OC GTX680....fakt vyprask....

ale to nemeni na faktu, ze pri dnesnych cenach je AMD 7970 vyhodnejsi koupe, jde mi jenom o definovani "vyprasku", abych vedel do budoucna argumentovat
i5 2500K, 16GB RAM, HD7750
ArgCZ
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od ArgCZ »

v kontextu s cenou to jinak nazvat nejde
DOC_ZENITH
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od DOC_ZENITH »

Riku píše:A koho zajímaj provozní vlastnosti u karty za 12 litrů? :x fakt mě těch 200kč za elektřin navíc za rok zabije...

ArgCZ: no já mám těch 40-60 podle lokace, ale i tak je to nehratelný kvůli strašnýmu stutteringu, kterej mám i s 60fps + vsync.. možná proto jsem měl dojem z hraní, že to má tak 20fps :D
co koukám na testy, tak 5870 je ve witcherovi stejně výkoná jako 7850, takže ta 5850 asi nebude o moc horší..
No vida... a když já jsem tehdy kdysi dávno kupoval 480tku tak rázem byla pro některé spotřeba byla ta nejdůležitější věc na světě....
durod píše:realne 2560/1600 nikoho nezajima, tuto sezonu jenom ATIfans, pristi to bude rozliseni jak se zadari AMD HD8xxx, mozna 640/480...a kdyz uz, OC verze je rychlejsi o 11% resp o 7% v nizsim rozliseni proti non OC GTX680....fakt vyprask....

ale to nemeni na faktu, ze pri dnesnych cenach je AMD 7970 vyhodnejsi koupe, jde mi jenom o definovani "vyprasku", abych vedel do budoucna argumentovat
2560x1600 je u high end karet celkem podstatné.
Krteq
Čestný člen
Čestný člen

Příspěvek od Krteq »

Unlock - promaz OT
Krteq
Čestný člen
Čestný člen

Příspěvek od Krteq »

Vřele doporučuju - RadeonPro - Info a vše okolo

(Tvorba app profilů včetně OverDrive profilů pro každou aplikaci, vynucení SSAO, integrace SweetFX, podpora Win8, dynamický V-sync atd.)
Krteq
Čestný člen
Čestný člen

Příspěvek od Krteq »

Test výkonu HD 7000 vs. Kepler (Cat. 12.11 beta vs. 310.33)

[H]ard|OCP - Fall 2012 GPU and Driver Comparison Roundup
durod
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od durod »

Tu metodiku maji hroznou, michaji jabka s hruskama, jednu kartu otestuji s MSA4X a druhou bez AA, jednu high AA druhou normal, atd...
i5 2500K, 16GB RAM, HD7750
ArgCZ
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od ArgCZ »

jsou tam ale zase průběhy....
DOC_ZENITH
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Jo ale výběr her je malej a jak napsal Durod je to hoooodně špatně udělanej test.
Comby
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Comby »

Náhodou metodiku majú dobrú:
1. kvalita obrazu pri porovnateľnom FPS
2. FPS pri rovnakom nastavení.

Hardocp takto testuje roky.
DOC_ZENITH
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Ano ale recenze Harcorpu vypadaj jinak. Ne vybraných pár her a z toho dělat závěry, toto ani neni moc hodno jejich webu.
Krteq
Čestný člen
Čestný člen

Příspěvek od Krteq »

durod píše:Tu metodiku maji hroznou, michaji jabka s hruskama, jednu kartu otestuji s MSA4X a druhou bez AA, jednu high AA druhou normal, atd...
Nemíchají, u každého testu mají porovnání Apples-to-Apples :roll:
Ache
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Ache »

HardOCP má sice průběhy fps (jak tu někdo poznamenal), ale né frametimes - to je rozdíl! Když dáte FRAPS do režimu fps metering tak nezměříte microstutering, ale jen průměrné fps na každou sekundu, ale aspoň něco. Na frametimes (reálnou plynulost) tu máme zatím třeba ten techreport i když i ta jejich metodika není úplně dokonalá (ale dokonalé není nikdy nic).

Jinak ta jejich metodika je už od doby co je znám stejná - aby byly přibližně podobné avg. a min. fps a podle toho nastavují detaily. Někomu se líbí (u mě ok), někomu ne (třeba No-Xovi). Jen musíte vždy sledovat jaké, že byly nastaveny jiné detaily... a bohužel nevíte a v testu se to nedozvíte docela zásadní věc: Jaký vliv má na výkon a obraz (nejsou screeny) ten detail který snížily?! - to je celkem podstatná chyba těhle testů. Test se pak dá docela hezky zmanipulovat... (i když na tu tu máme jiné oDDborníky :P )
AMD Ryzen 7 9800X3D | MSI X670 Tomahawk | 64GB DDR5 6000 cl30 | ASUS RTX 5070Ti prime | 500GB SSD (NVME) + 2x 3,84TB Micron 5300 PRO
Sound Blaster Z + EDIFIER S1000MKII + Beyerdynamic DT 990 | Seasonic X850 | Cooler Master HAF-X Nvidia Edition | MSI Optix MAG274QRF-QD Quantum Dot bestie
maltra
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od maltra »

durod píše:Tu metodiku maji hroznou, michaji jabka s hruskama, jednu kartu otestuji s MSA4X a druhou bez AA, jednu high AA druhou normal, atd...
Durod ??? Maju to podla mna celkom logicke. Prvy test je "max. playable framerates", teda co najviac detailov pri co najvyssom rozliseni co karta este zvladne pri hratelnej snimkovej frekvencii, takze sa da ocakavat ze karty budu mat rozdielne nastavenie AA, AF a podobne. Druhy test je "apples-to-apples" ked maju vsetky karty rovnake nastavenie detailov a meraju min, avg a max snimky za sekundu. Netestuju to v benchmarkoch ale priamo v hrach pricom v prvom teste hodnotia kvalitu obrazu, plynulost a podobne. A hoci ako pise Ache nemeraju frametimes, aj napriek tomu pri hrani zistia ci je hra postihnuta micro-stutteringom, lebo pri tom sedia, hraju to a sleduju co sa deje na obrazovke. Pri teste dualnych zapojeni SI vs Kepler bez problemov oznacili za vitaza Keplera, kedze na Radeonoch to aj napriek ich vyssim FPS neposobilo plynulo. Takze si myslim ze ich metodika je v poriadku, snad sa tomu da iba vytknut ze testovanych hier je malo.
PC: 9800X3D | 64GB CL30 | X870E Aorus Pro | ZOTAC RTX 5070 Ti AMP | WD_BLACK SN850X 2TB & 4TB | Phanteks Enthoo Pro M Glass | RM1000e | Alienware AW3423DWF
Retro PC: PIII 650E Slot 1 | GA-6BXE Rev 1.9 | 128MB DDR | V4 4500 32MB AGP | SB 32 PnP CT3670 | SpinPoint 80GB>32GB
CyberDeath
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od CyberDeath »

Ache píše:Test se pak dá docela hezky zmanipulovat... (i když na tu tu máme jiné oDDborníky :P )
jj od toho tu mame
OBRovské oDDborníky
PC - R9 7945HX, BD795i SE, 2x48GB 5600 CL46, Kolink Rocket Heavy Vented, 2TB PM9A1, 2TB XG7000, Pulse RX7900GRE, ROG LOKI 1000W
NB1 - China Laptop 18.5" FullHD, N150, 16Gb RAM, 256GB SSD -> Endeavour OS - River
NB2 - HP Zbook Fury 16 G11 4K, i9-14900HX, RTX 5000 Ada, 128GB RAM, 2TB SSD + HP G4 280W
NAS - 12450H ES, Erying QXZR , 8GB DDR4, A09S 4.2L + 120W ITX, 2x5TB 2,5 HDD, 2+4TB P3 Plus, 5Gbps M2 LAN
arach
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od arach »

nejlip by bylo kdyby si ache se zenithem zalozili vlastni objektivni web a testovali, pak by existoval jeden jedinej objektivni web a ostatni by to mohli konecne zabalit : -)))
havli
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od havli »

To je zajimavy, ze podrobny testovani vadi jen tobe, cim to asi bude... :lol:
Ryzen 7 7700 ; Asus B650E-F Gaming Wifi ; 64 GB DDR5 6000 ; Inno3D RTX 4070 Super ; Samsung 990 Pro 4 TB, MX500 4 TB ; Corsair RM850i ; Dell G3223Q
Retro PC: Core i3-3250, Quadro 5000, 4 GB DDR3, X-Fi, WinXP + 7 x64; Pentium 4 3.06 @ 3.33 GHz, Voodoo5 5500 AGP, 512MB DDR, Audigy, Win98SE; VIA C3 1000, 512MB DDR, ESS Solo-1 + DreamBlaster X2 GS, Win98SE & DOS
Retro PC: Celeron 220, Voodoo4 4500 PCI, 512MB DDR2, Win98SE; 2× Pentium Pro 233/256, Voodoo Graphics, 1024MB EDO, AWE32 28MB (CT3980), Win98SE & DOS
Retro NTB: IBM ThinkPad 600, ThinkPad T20; Toshiba Satellite Pro 430CDT, 460CDT, Portege 3010CT
HW museum.cz - muzeum grafických karet a procesorů
DOC_ZENITH
Středně pokročilý
Středně pokročilý

arach píše:nejlip by bylo kdyby si ache se zenithem zalozili vlastni objektivni web a testovali, pak by existoval jeden jedinej objektivni web a ostatni by to mohli konecne zabalit : -)))
Těžko, já bych vše dost skritizoval. U mě ok produkt co funguje jak má ale jinak neni extra skvělej = průměr = 50% ne 90+. To se dnes nenosí recenzenti dnes musj lízat prdele výrobcům jinak nebudou další zápůjčky, proto je to dnes vše tak na h****
Odpovědět

Zpět na „AMD/ATI grafické karty“