Sprába počítače - Rozdělení HDD

Všechny dotazy, problémy a řešení týkající se Windows 7.

Moderátor: Loki5567

Odpovědět
Ptak666
Začátečník
Začátečník

Sprába počítače - Rozdělení HDD

Příspěvek od Ptak666 »

Zdravím Vás,

Chtěl bych se Vás zeptat ohledně rozdělení HDD. Věc se má takhle : Mám HDD 1 Tbit . rozdělen na dva oddíly. Disk C: má 146 GB a Disk E: má cca 700 GB. Na Disku C: Mi zbývá pouze 1GB. Tak mi známí poradil, ať rozdělím HDD ve Win 7. Tak jsem zmenšil Disk E: a vytvořil se mi nepřiřazený oddíl. Ale když chci dát rozšířit Disk C. Tak mi to nabídku rozšíření vůbec nenabídne. Kdež to u Disku E: Ano.

Potřeboval bych vytvořit více místa na disku C: Ale nevím jak. A ani nevím proč mi nejde disk C: rozšířit. Věděl by si někdo z Vás rady a dokázal mi poradit proč to nejde? Už jsem měl takovou radost, že ten disk C: konečně rozšířim a ono nic... :sad:
Mainboard: ASUS RAMPAGE V EXTREME/U3.1 - Intel X99 , CPU:Intel Core i7-5820K 3.3GHz, RAM: Kingston HyperX Savage Black 32GB (4x8GB) DDR4 3000, GPU: ASUS STRIX-GTX980TI-DC3OC-6GD5-GAMING, 6GB GDDR5, PWRS: OCZ ZX Series 1250W , OS: Win7 64bit,COOLER: Noctua NH-D14, CASE: Zalman Z11 NEO, modrá/černá , HDD: Transcend SSD370S - 512GB, Seagate Desktop SSHD - 2TB, Monitor: ASUS ROG PG278Q - 3D LED monitor 27"
michal.kolesa
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: Sprába počítače - Rozdělení HDD

Příspěvek od michal.kolesa »

Systémový disk nejde "rozdělit" nástroji ve Windows, protože Windows neumí pracovat s diskem, aníž by smazal data.

Oředstav s. Stojíš na traverze koukající ze zdi a zbiječkou zeď bouráš. Když bouráš zeď tak by se uvolnila traverza, kde stojíš a spadnul by jsi. Proto si Windows endovolí rozdělit disk, na kterém je nainstalován.
MiliNess
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od MiliNess »

Např. pomocí Partition manageru od Paragonu. Jedná se o potencionálně nebezpečnou operaci,
proto nejprve zálohuj důležitá data.
Scot 666
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Scot 666 »

Pokud mas to volne misto za C:, muzes na rozsireni systemoveho disku pouzit free cmd utilitku extpart od Dellu. Pokud mas to volne misto az za E: budes ho nejdrive muset presunout nejakou thirdparty utilitou kterou to muzes rovnou rozsirit.
PC:obvykle nějaký Thinkpad
Mobilita: Palm TX
Ptak666
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Ptak666 »

Díky za rady. Ale pomohl jen reinstal win...
Mainboard: ASUS RAMPAGE V EXTREME/U3.1 - Intel X99 , CPU:Intel Core i7-5820K 3.3GHz, RAM: Kingston HyperX Savage Black 32GB (4x8GB) DDR4 3000, GPU: ASUS STRIX-GTX980TI-DC3OC-6GD5-GAMING, 6GB GDDR5, PWRS: OCZ ZX Series 1250W , OS: Win7 64bit,COOLER: Noctua NH-D14, CASE: Zalman Z11 NEO, modrá/černá , HDD: Transcend SSD370S - 512GB, Seagate Desktop SSHD - 2TB, Monitor: ASUS ROG PG278Q - 3D LED monitor 27"
Odpovědět

Zpět na „Windows 7“