Creative Tactic3D Alpha- nejde jedno sluchátko

Zvukové karty, reproduktory, mikrofony, zesilovače a další.

Moderátor: CageJ

Odpovědět
DrakeRS
Nováček
Nováček

Creative Tactic3D Alpha- nejde jedno sluchátko

Příspěvek od DrakeRS »

Zdravím, u sluchátek se mi už několikrát povedlo vytrhat dráty z ovladače hlasitosti, ale pokaždé sem to pouze připájel a bylo po problému.
Ale teď mi jde pouze pravé sluchátko a levé ne. Myslel jsem, že je někde přetržený kabel, tak jsem natáhnul pro levé sluchátko kabel nový, ale problém přetrvává. Když levé sluchátko napojím k pravému, tak jedou obě, tudíž reproduktor je OK.
Mohl by být problém v potenciometru? Jinak už nevím, kde hledat....

Dík za odpověďi.
Alfajk
Začátečník
Začátečník

Re: Creative Tactic3D Alpha- nejde jedno sluchátko

Příspěvek od Alfajk »

promer kabel jestli neni nekde prerusenej,nekde urcite bude,kdyz je reprak v poradku a na druhej drat hraje
CPU: AMD Ryzen 5 7600X@5,5GHz | GPU: EVGA GeForce RTX 3080 12GB XC3 ULTRA GAMING | MB: ASUS PRIME X670-P WIFI | RAM: 32GB DDR5 6000MHz CL36 FURY EXPO | SSD: WD Black SN770 NVMe 2TB | PSU: Seasonic Focus GM-850 Gold | CPU Cooler: Noctua NH-D15 | Case: be quiet! Pure Base 500DX Black | OS: Win 10 Professional | Monitor: ASUS TUF Gaming VG27AQL1A
DrakeRS
Nováček
Nováček

Příspěvek od DrakeRS »

Kabelem to není, když jsem natáhnul jiný kabel mimo, tak to taky nehrálo. Bude problém buď v potenciometru nebo někde na tom malém plošňáku, ale nevím kde a nevím jak to zjistit :|
Alfajk
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Alfajk »

pripojils je primo,bez ty zvukovky ? jack je ok ? kdyz natahnes od jacku k repro,bez toho potaku,hrajou ?
CPU: AMD Ryzen 5 7600X@5,5GHz | GPU: EVGA GeForce RTX 3080 12GB XC3 ULTRA GAMING | MB: ASUS PRIME X670-P WIFI | RAM: 32GB DDR5 6000MHz CL36 FURY EXPO | SSD: WD Black SN770 NVMe 2TB | PSU: Seasonic Focus GM-850 Gold | CPU Cooler: Noctua NH-D15 | Case: be quiet! Pure Base 500DX Black | OS: Win 10 Professional | Monitor: ASUS TUF Gaming VG27AQL1A
DrakeRS
Nováček
Nováček

Příspěvek od DrakeRS »

Vidíš, to jsem zapomněl zkusit...
Vyzkoušel jsem to a nehrajou, takže je problém v části kabelu ještě před ovladačem, to jsem vůbec nečekal. Takže buď vyměnit, nebo cvakat tak dlouho, dokud nenajdu, kde je utržený, díky za pomoc, resp. popostrčení :)
Alfajk
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Alfajk »

me se ten placatej kabel,kterej je pouzitej,vubec nelibi,ta vodiva cast budou 3 "vlásky" a to se pretrhne jak prd
DrakeRS
Nováček
Nováček

Příspěvek od DrakeRS »

Je to praktické, že se to nezamotává, ale slabé to je, to máš pravdu. Já to utrhnul už několikrát, ale protože se mi pokaždé někde chytnul drát.
Kdyby bezdrátová sluchátka nestály takový ranec, tak si je koupím i za cenu horšího zvuku, protože furt pájet kabely mě těžce nebaví...
DrakeRS
Nováček
Nováček

Příspěvek od DrakeRS »

Nezkoušeli jste někdo napájet jiný kabel ke sluchátkům? Zkusil bych tam na férovku napájet UTP nebo STP kabel, ale nevím, jestli to nezhorší kvalitu zvuku.

Poraďte prosím, jeslti by to šlo a pokud jo, tak je stíněný nebo ne. Případně poraďte něco jiného. Díky
Odpovědět

Zpět na „Zvuk“