DOPORUČTE LCD/PLAZMOVOU TELEVIZI

Monitory CRT, LCD, plazmové, projektory a další, rady a zkušenosti s nimi.

Moderátor: maXXmilian

Odpovědět
izerS18
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Re: DOPORUČTE LCD/PLAZMOVOU TELEVIZI

Příspěvek od izerS18 »

Tak full LED TV stojí 40 000, ale zase je to obraz jako řemen. U "LED" seženeš jen klasické edge LED bez local dimingu, ale onraz bude pořád dobrý.
Plazmě jsem se také bránil, ale stejný obraz na dané úhlopříčce = plazma mnohem levnějí než LCD(LED), takže co ušetříš za TV, dáš za elektriku a rozdíl kolem 20-25% na elektrice bych neřešil. Za rok to udělá možná 30 piv v hospodě :)

Ale na dlouhodobé používání - kloním se k LCD(LED), např: http://www.mall.cz/led-televize-uhlopri ... -tx-l47e5e sice více než 15 000 tis, ale je to 47", má dobrý obraz, ideální spotřebu a dost sarapatiček okolo.
U plazmy bych pak bral u takto velké úhlopříčky Neo plazmu od Panasonicu, je fakt úžasná, ale cenově jinde..

46" a více palců je už velká plocha a koupí špatné TV vyniknou nedostatky ještě více
AsRock Z370 Taichi | 8700K @ 4,9GHz 1.28v @ Corsair 110i GT | Crucial Ballistix 2 x 16 GB 3200MHz CL 16 | Evga RTX 3080 Ti Ultra | Corsair MP510 1GB + 20TB Capacity | Seasonic Prime 1200 W Platinum | PHANTEKS Enthoo Elite
Hyby
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Hyby »

Díky za tip, každopádně Full LED řeším proto, že tu jsou i takoví zástupci (nebo alespoň se to tu píše):

http://led-televize.heureka.cz/samsung-ue46eh5300/
http://led-televize.heureka.cz/samsung-ue46eh5450/

obě mají Full LED, ale odrazuje mne ta frekvence..50Hz a druhá 100, ale dopočítávanejch
izerS18
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od izerS18 »

Ani jedna neni Full LED. Samsung full LED TV nedela, technologii prodal Sharpu. Jsou to obyc egde led. FULL LED TV jsou o 20-25tis drazsi.
AsRock Z370 Taichi | 8700K @ 4,9GHz 1.28v @ Corsair 110i GT | Crucial Ballistix 2 x 16 GB 3200MHz CL 16 | Evga RTX 3080 Ti Ultra | Corsair MP510 1GB + 20TB Capacity | Seasonic Prime 1200 W Platinum | PHANTEKS Enthoo Elite
DOC_ZENITH
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od DOC_ZENITH »

Já bych se na LCD vykašlal LED nebo ne. LCd obecně vypadaj dobře jen na prezentacích a v obchodech kvůli nepřirozenému množství světla. Doma v šeru v obyvýku nebo v pokoji jasně vládne Plazma kvůli lepšímu kontrastu a hlubší černé bez jakejchkoliv známek nerovnoměrnosti (full LED toto částečně řeší ano, ale ne úplně) A také má dle mého názoru mnohem přirozenější barvy (pokud se dobře nastaví) rovněž na ní obvykle lépe vypadá SD obsah. Díky nulové odezvě a obrovskému refreshi je vhodná i na 3D a jíné hovadiny více jak LCD. Pokud vezmeš Panasonica které maj typicky i velice malý inputlag, tak je vhodná i na hraní.

Velikost cenu a model si vem podle featues co požaduješ, zůstal bych u toho Panasonicu maj totiž asi nejmenší poruchovost ze všech značek ever co je mi tak známo.

Asi 1,5 roku dozadu jsem kupoval 42" s 1080p, zhruba za 25 klacků panasonica, a nenašel jsem na tom jediné -. Musela jít pryč protože byla do mojeho bytu krapet moc velká, ale asi rok slouží u matky a nikdo u koho jsem byl a viděl jsem tam TV nemá obraz co by se tomu jen přiblížil. Přesvětlené, nebo přepálené, nebo tomu zase chybí gamut.... lidi koupěj co má zlaté pozlátko, reálnou kvalitu moc neřešej a takhle to dopadá. LCD bych nebral. Tu jen v jediném příadě a to kdyby se to dlouhodobě používalo jako monitor, ala dlouhodobej statickej obraz v částech desktopu, atd. ale jinak ne.
izerS18
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od izerS18 »

Souhlas s tim, co pises. Jen lidi resi spostrebu a neznaji technologie. Doma mam jeste 42" Panasonica plazmu za 9500 z vyprodeje z Datartu a obraz skvely. Ale nahoda kup:) ale taky ma o 100w vetsi spotrebuji nez full led, co mam v Praze.
Pokud chci velky panel na TV, plazma. Sice vetsi spotreba, ale plazma je v dane uhlopricce levnejsi nez srovnatelna edge led.
Jen dodam, ze je treba koukat skoro na max spotrebu, protoze je hezke, ze LED si bere 75W, ale obraz je silenej a to si lidi neuvedomuji. Jakmile to nastavi, hned je spotreba 2x vetsi.
vixoj
Nováček
Nováček

Příspěvek od vixoj »

Dobrý večer, potřeboval bych poradit s výběrem led lcd tv do 15 000 Kč, signál skylink hd+sd, velikost do 42", plynulost v rychlích scénách, 3d nepotřebuji. Předem děkuji
Erwen
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Erwen »

Zdravim Vas ve spolek...
Nedavno ste mi tu pekne poradili... Kazdopadne muj rozpocet na tv byl navysen.
Furt sme pozorovali tv v obchodech a samozdrejme pri tech tovarnich nastvenich nic moc obrazy.. Kazdopadne se nam povedlo videl plazmu od panasonicu 50tku. Pravdepodobne starsi typ.. Kazdopadne obraz byl uzasny.. akorat max spotreba 283w (prum 178w). Coz nas odradilo. Kazdopadne sme vybrali nove tv a rad bych se zeptal na Vas nazor. Jde zde predevsim o filmy z pc a TV. Furt si rikam ze si stejne radeji sednu k pc kdyz budu chtit na net.
3D jsme puvodne nechteli. Kazdopadne obcas na nejakej peknej film ve 4 kouknout neni asi spatne.
(Znacky Panasonic a Samsung)

Zde jsou nase vybery.

http://www.alza.cz/47-panasonic-viera-t ... 312504.htm

http://www.alza.cz/46-samsung-ue46es6300-d308025.htm

http://www.mall.cz/plazmove-televize-zn ... x-p50st50e

http://www.mall.cz/plazmove-televize-zn ... x-p50ut50e

Jaky je priblizne prum. wattovy rozdil pri stejnych podminkach mezi nimi.

i kdyz bude na filmy tak rekneme denne 5 hodin pustena a o weekendu permanentne.

edit: rekneme ze bychom 3D nechteli.. je lepsi Ten panasonic 47 nebo 46 samsung 6serie.
Naposledy upravil(a) Erwen dne stř 12. pro 2012, 22:50, celkem upraveno 1 x.
H2SO4
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od H2SO4 »

AHOj

Za me pokud bych bral LCD,vzal bych nejakeho panasonica.IPS panel se mi zda lepsi nez PVA od samsungu,navic sem nikdy u panasonicu nemel problem s cloudingem(nerovnomerne podsviceni,viditelne hlavne na cerne).Mel sem model 47e5e a obraz byl pekny.Pravda ze ted co mam 47DT50E 3D bych uz tv bez 3d nechtel,i kdyz to neni dokonale tak nektere veci vypadaji fakt paradne filmy/hry.

Co se tyce plazmy,zkusenost mam jen jednu s modelem 42g10 a po roce pouzivani se cerna barva zmenila ve svitici sedou.(tato rada mela problem a po urcitem nabehu hodin sama pridavala napeti a z cerne se stavala seda).
CPU:9850x3D | MB:Asus ROG STRIX X870E-E Gaming WIFI | VGA: Asus 5090TuF OC | ram:2x32GB 5600Mhz | SSD:850pro 128GB + evo 1TB | Audio:Creative Titanium | Repro:Z-5500 | MONITOR: QLED55" 4K | Case:Corsair 1000D | zdroj:EVGA Supernova 1300W | os:Windows 11
Erwen
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Erwen »

Tak to si me docela zaskocil v tech plazmach ze cerna muze odejit. Chapu ze to je spotrebni zbozi v dnesni dobe.. Ale takovou vec bych cekal treba az za 5 let.
izerS18
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od izerS18 »

Ahoj. Jdi do plazmy Panasonic ST50. Obraz je skvělý, černá úžasná.
Má ji kamarád.. já teď přešel z FULL LED LG 42LE8500 na Panasonic VT50 a obraz je pecka.
Jen než půjdeš kupovat ST, stáhni si video, kde je co nejvíce zelené plochy. První kusy ST trpěly výrobní vadou a když byla zelená plocha, byly na ní pruhy...
Ohledně spotřeby... LCD/LED má super vlastnost, že berou hrozně málo při ECO a normálním nastavení. Ale jakmile dáš vše na nejlepší, co TV umí, hned je spotřeba 150-200W.
NeoPDP plazmy jsou asi teď to nej, co plazma TV má... spotřeba 270-300W bude jen tehdy, pokud si dáš dynamický obraz - filmy, hry... jinak u TV se na to nedá koukat, pokud nemáš HD signál. A není to na dlouhé koukání, pač to je záře hrozná :))
Takže počítej s průměrem kolem 180W, což je pohoda. Je to stejné jako se spotřebou u aut... výrobce udává 5l/100km, ale to bych auto musel tlačit. Když chci využít jeho potenciál, jedu za 10l.
Erwen
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Erwen »

VT50 ti zavidim. Koukal jsem na jeji testy u nejakeho americkeho prodejce.. A co sem z fotek videl tak obraz naprosto bez konkurence. Hold vlajkova lod panasonicu. Bohuzel na ni uz finance nezbyvaji. Popravde mi akorat vadi ze k ni panasonic nedava dvoje bryle.. tak jak je to treba u samsungu.

Asi si pro ni zejtra zajedeme.. doufam ze tu nebude dany problem s vypalovanim obrazu. Kazdopadne na tom budu chtit zkusit i neco jako death space a co sem se docetl tak input lag je nekde kolem 16ms coz neni zas tak hrozne.
izerS18
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od izerS18 »

Input lag má ST naprosto skvělý, nejlepší z řady a široko daleko z TV. Vypalování zábráníš zahořením TV, prvních 150-200 hod.
Na druhou stranu už po 4hod provozu jsem TV použil jako monitor k PC a pohoda. Nikde ani stopa po ikonách, browseru atd... pravda, 20min jen.

Ohledně 3D - včera jsem koukal na Madagaskar 3, Avatar a Resident Evil. A huba mi málem upadla, jak je to skvělé. Toto jsem nečekal. :oops:
Stricekfido
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stricekfido »

Tak po vánocích budu kupovat novou tv, bude sloužit převážne k hraní na xboxu, v budoucnu kní přibude nějaký pc.
Takže požadavky asi jasný. Na televizi koukám minimálně. Důležitý je hlavně full hd. Cena okolo 12K ale když by byl nějakej hodně výhodnej model jsem schopen připlatit. Jelikož nemám vůbec čas vybírat po obchodech a číst recenze obracím se zde.

Díky
izerS18
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od izerS18 »

jsi nějak omezen velikostí či raději menší TV ale lepšího obrazu?
Stricekfido
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stricekfido »

No tak ke to celkem jedno, 32 je minimum a 42 max, jde o to nejit nej poměr cena výkon
Hyby
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Hyby »

Doporučil bych ti nějakej model od Philipsu, používaj panely od LG, ale mají mnohem přirozenější podání barev, což je u her a filmů důležitý. Všechny by měly mít už od základu 100Hz, kdežto u konkurence se dá i naletět na 100Hz dopočítávanejch, což je celkem na pendrek.
izerS18
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od izerS18 »

ještě nezapomenout na nízký input lag. Např loňské modely LED LG měly i 100ms... brr.
Nejsem teď u sebe, tak nemám linky na testy, ale podívej se na http://www.tvfreak.cz/forum/forumdispla ... LCD-plazma
Máš tam hoodně informací o TV, co potřebuješ
DOC_ZENITH
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od DOC_ZENITH »

Dám to sem, takovou osobní zkušenost z posledních dní. Testoval jsem současné 32" TV jak si budou stát proti mé staré sonce.

Moje stará sonka je KDL32W4000. Je to už letitá věc, poslední generace 10-bit IPS strojů. než je nahradily 8-bit s ditheringem a pokročilou elektronikou co to maskuje, na úkor inputlagu. Má TV se vyznačuje solidnim gamutem, nulovym inputlagem. Jako mínusy má že HDMI přijímá pouze 4:2:2 chroma subsampling a VGA potřebuje naprosto čistej výstup grafiky, něco co dnes už bejvá problém. Tak jsem přemejšlel jak a čím a jestli jí nahradit. Začal jsem koukat a trochu mě rozčarovalo že se za ty léta moc nezměnilo. Furt je tam jen VGA a HDMI, žádný DP, žádná easy konektivita s PC co nekurví barvy krom VGA (HDMI to dělá kvůli 4:2:2). Vzal jsem si teda 3 modely. Takže začnem:

http://www.czc.cz/samsung-ue32eh5300-lc ... 99/produkt
= Naprostej humnus. Ani se nepovedlo na HDMI dostat 1:1 signál. Barvy humusní také, místo červené šedovyblitorůžová jako na ňákym TN laptopu, byl jsem hodně rychle znechucen a šlo to pryč.

Dále....
http://www.czc.cz/lg-32ls5600-lcd-telev ... 05/produkt
Zde se již povedlo dostat vše 1:1. Inputlag asi ňákej byl ale ne moc velkej. Jako vždy na HDMI větší jak na VGA takže HDMI opět označim za celkem useless. Co mě ale nepotěšilo byl obraz jako takovej. Ostrost ok vše sedělo jak mělo, ale panel nebyl hvězda a už vůbec ne backlight. Podsvícení bylo strašně slabé, gamut špatnej, atd. Na tomhle při backlightu na 100% to bylo asi jako moje Sonka na 30%. Večer asi OK ale přez den celkem málo. Barvy slabší, hlavně zelená moc gamut neměla a ani SW vytažení saturace moc nepomohlo.

A jako poslední.
http://www.czc.cz/toshiba-32rl938g-lcd- ... 24/produkt
Tato TV mělo dabré reference, vkládal jsem do ní tedy velké naděje. Ze všech 3 má nejvyspělejší elektroniku, tuna nastavení všeho. Rovněž podsvícení je asi tak 3x lepší jak u té LG což se pozitivně projevuje na obrazu. řes HDMI je tam tuna postrpocesingu po které je obraz drobátko přepálenej a překontrastovanej, ale aspoň hezkej. Přes VGA je vše sRGB laděné tudiž přesné. Nicméíně byl zde drobný inputlag, registroval jsem ho což mě štvalo. Inputlag na HDMI byl obrovskej tudiž na použití s PC nevhodné komplet. Nakonec jsem si řekl že docela ok.... ale to bylo než jsem přišel domu a kouknul se co tam mam. Opět stejnej závěr. Panel je na prd. Opět tam neni gamut, hlavně v zelené, je taková studená, prostě ten panel nesahá tomu ze stará W4000 ani po kolena. Natož 42" plazmě panasonicu co jsem měl rok dozadu.

Takže bohužel jsem v situaci kdy se nedá sehat tak kvalitní produkt jakej tu byl 3-4 roky dozadu. Aspoň ne v 32". Svojí TV si necham, neni ji za co nahradit. Sice to dnes stojí půlku ale cena odpovídá kvalitě, bohužel.
izerS18
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od izerS18 »

Jak tu Toshibu, tak LG chválí za to, že patří k těm nejlepším v 32". Ale chápu, pokud máš něco perfektního, je těžké měnit. Já hledal novou TV 4 měs, pač před tím jsem měl fakt LED TV, ne ty zmetky, co prodávají jako LED, ale jsou to jen LCD s LED posvícením z boku (edge LED) a skončil jsem až u poslední plazmy od Panasonicu.

Pokud má TV stát 10 000, 15000 a má být velký panel, někde se musí šetřit... u dražší TV se platí za:
lepší jas
vyšší kontrast
elektroniku pro zpracování obrazu
panel - aby bílá bílá byla a černá nic neviděla

Aktuální shrnutí "LED" 40-42" do 15 000
http://www.tvfreak.cz/forum/showthread. ... -pod-15000

P.S. skvělou full LED má teď LG, cena začíná na 50 000... Samsung full LED nemá u žádné TV... to jen tak pro srovnání a info, že LED TV se v Čr neprodávájí
MaH
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od MaH »

Zdarec, koupil jsem si tuto tv Samsung UE40ES6800 a je u ni moznost sdilet soubory v PC a na tv se divat,ale nedari se mi to nejak rozjet, at v kompu zkousim sdilet jak chci tak v tv mi to nic nenajde, nevite nekdo jak na to? dik moc
Odpovědět

Zpět na „Monitory, televizory a projektory“