Program na přesouvání souborů podle přípony

Instalace, nastavení, řešení problémů, rady... apod.
Odpovědět
Daveedek
Začátečník
Začátečník

Program na přesouvání souborů podle přípony

Příspěvek od Daveedek »

Ahoj, zajímalo by mě, jestli někdo neznáte program, který by přesouval soubory podle obsahu do jiné složky. Např.: do složky Stažené soubory stáhnu mp3 -> program to rozpozná a odešle do složky hudba ( nebo jiné kterou mu nastavím), potom třeba stáhnu pdf tak mi ho přesune do složky dokumenty... Nevíte o nečem takovém?

Díky
michal.kolesa
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: Program na přesouvání souborů podle přípony

Příspěvek od michal.kolesa »

to mí staré "dosovské příkazy"

dáš Příkazový řádek nebo soubor command.com (Windows XP) , cmd.exe (Windows 7)
příjazem CD C:\user\profil\donwload\ vlezeš do složky, kde máš soubory
pak příkazem move *.pdf CD C:\user\profil\documents\pdf
Michael24
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Michael24 »

A samozřejmě se to dá napsat do dávkového souboru, tzn. ty jen pak spustíš soubor (třeba na ploše) a on automaticky přesune všechny mp3 z té složky do nějaké jiné složky, pdf zase do jiné apod. Přesně jak potřebuješ... Je to jednoduché, myslím, že bys to zvládnul naprogramovat sám... Ale jestli chceš, napíšu...
PC: CPU: Intel Core i5 2500K @4.4 GHz + Coolink Corator DS Gk: MSI Radeon R9 280X Gaming RAM: Kingston 8GB 1600MHz CL9 SSD: Crucial MX300 1TB MB: Asus P8P67 Pro OS: Windows 10 Home x64
Daveedek
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Daveedek »

Ahoj díky za odpovědi. No já jsem nad tím přemýšlel a napsat to by nebyl problém, spíš jsem hledal, jestli neexistuje nějaké už hotové řešení. Ale díky
Michael24
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Michael24 »

IMHO tohle bude nejjednodušší a "nejefektivnější", nemusíš nic instalovat a navíc máš přesnou kontrolu nad tím, co to všechno udělá... A můžeš to snadno editovat a případně přidat novou příponu. Já bych to udělal takto, hledáním něčeho dalšího bych se vůbec nezatěžoval... :)
PC: CPU: Intel Core i5 2500K @4.4 GHz + Coolink Corator DS Gk: MSI Radeon R9 280X Gaming RAM: Kingston 8GB 1600MHz CL9 SSD: Crucial MX300 1TB MB: Asus P8P67 Pro OS: Windows 10 Home x64
Odpovědět

Zpět na „Ostatní programy“