Počitač nejde zapnout

Libovolné problémy kolem PC, které nemají jasný původ.

Moderátoři: Walker1134, PKBO

Odpovědět
jokis18
Nováček
Nováček

Počitač nejde zapnout

Příspěvek od jokis18 »

ahoj všichni stal se mi problem včera v noci sem se jen tak z nudy pustil do vyčištění pc od prahu a dalšího svinstva sejmul jsem grafickou kartu a procesor po opětovném správnem zapojní už mi pc děla bordel takže
ještě podotkmu že počitač fungoval normalně
klasicky zapnu pročitač kontrolky svíti, větrak na grafice a procesoru se točí i ve zdroji . klavesnice s myší nenačte . DVD rom funguje. při zapnuti ani nepípne že by byla nějaka vada v hardwaru. a problem je v tom že mi to nenačte obrazovku ani startovací BIOS , monitor se chova klasicky že je zapojen ale po zapnuti PC je stále ve stejne podobě jako by byl vypnuty kontrolka pořad oranžova a ma svitit modře po vypojení kablu z GR přestane svitit i ta oranžova kontrola. zkoušel jsem vyměnit monitor,kable a taky nefunguje takže monitorem to neni na 100%. dále se chci zeptat zda to muže byt GR či procesorem když se větrak točí

PC sestava

zdroj:FORTRON ATX-350PNR 350W
CPU : AMD (přesny tip nevím )
GR : Geforce GT240
Zakladní deska : GIGABITE GA 770 T

děkuju za odpověd
C_shrimpy
Začátečník
Začátečník

Re: Počitač nejde zapnout

Příspěvek od C_shrimpy »

Nedavno jsem cistil kamaradovi starsi pc a mel jsem podobny problem a tak jsem vse rozebral a smontoval jeste jednou a nakonec se ukazalo, ze spatne doleha grafika v pci slotu.
PC:
Fractal Design Define R6 Black Pearl | Intel Core i9 9900K @5100Mhz | Noctua NH-D15| ASUS ROG Strix Z390-f gaming | G.Skill TridentZ 3600Mhz 2x8GB | Inno3D RTX 3080ti iChillX4 | Samsung 3x SM981 2TB | ASUS ROG Thor 1200W Platinum | Logitech Z5500 5.1 | Samsung 43" CJ890x
HTPC:
Custom šuplíkový build| Intel Core i5 10600 | NZXT Kraken X31 | ASUS ROG Strix Z490-G gaming | ASUS GTX 980Ti Strix Gaming + NZXT Kraken X31 | Samsung 2x SM981 2TB | Corsair HX650 | ASUS Xonar DX | Onkyo TX-NR696 | HECO 4x Victa 201 + Victa center 101 + JAMO C910
jonasjag
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od jonasjag »

tyto problemy se resi v sekci nejak "problemy s pc sestavami" :wink:
jokis18
Nováček
Nováček

Příspěvek od jokis18 »

omlouvam vam se nnašel jsem ten topic :) a jinak všechno sedi jak ma . ale niní jsem našel něco na cpučku je to srovna to na pipinu jsou tam ty jehličky zlate .. kdyz jsem to včera vytahoval tak to šlo těžce a ted jsem si všimnul že jsou některe . no jejich dost na pokraji pokřivene . takže potřebuju vědět zda jehličky maji zapadnout do zakladove desky podtim cpučkem je takovy byli čtvereček s dírkamy kde podle mě maj zapadnout ty jehličky a jestly tomu tak je tak bych šel rovnou po novem cpučku :)

//shelby_nr: presun do spravne sekce.
C_shrimpy
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od C_shrimpy »

Tak to bude ono. Jen je trochu divne, ze to slo ztuha.
PC:
Fractal Design Define R6 Black Pearl | Intel Core i9 9900K @5100Mhz | Noctua NH-D15| ASUS ROG Strix Z390-f gaming | G.Skill TridentZ 3600Mhz 2x8GB | Inno3D RTX 3080ti iChillX4 | Samsung 3x SM981 2TB | ASUS ROG Thor 1200W Platinum | Logitech Z5500 5.1 | Samsung 43" CJ890x
HTPC:
Custom šuplíkový build| Intel Core i5 10600 | NZXT Kraken X31 | ASUS ROG Strix Z490-G gaming | ASUS GTX 980Ti Strix Gaming + NZXT Kraken X31 | Samsung 2x SM981 2TB | Corsair HX650 | ASUS Xonar DX | Onkyo TX-NR696 | HECO 4x Victa 201 + Victa center 101 + JAMO C910
jokis18
Nováček
Nováček

Příspěvek od jokis18 »

Dobře tedy zkusim sehnat new procesor pak kdyžtak napišu dik :)
jokis18
Nováček
Nováček

Příspěvek od jokis18 »

ještě mam dotaz . brašin ma komp kde ma integrovanou grafickou kartu . a zkoušel jsem zapojit mojí do jeho PC ma tam i zdířku na to a vše klaplo jenže ten sami problem . tak se chci zeptat zda by to taky nemohlo byt to GR nebo to bude tentokrat tim že on ma integrovanou GR tak to neni komnobatilni
Odpovědět

Zpět na „Problémy s PC sestavami“