Zasekávání obrazu - asi vadná grafika

Doporučení, výběry, názory a řešení problémů s notebooky, UMPC, deskbooky, apod.

Moderátor: Don

Odpovědět
Klinki
Nováček
Nováček

Zasekávání obrazu - asi vadná grafika

Příspěvek od Klinki »

Zdravím, mám problém s notebookem. Občas se mi stává, že se zasekne a přestane úplně reagovat. Buď zamrzne obraz, nebo obrazovka zčerná (dost často se tam objevuje bílej čtvereček). Notebook zcela přestane reagovat - přestane hrát zvuk, pokusy o uspání selhávají, pomůže jen natvrdo vypnout. Tenhle problém se v nahodilých intervalech projevuje už delší dobu (možná tak 3/4 roku), ale na poměrně dlouhou dobu se to uklidnilo a měl jsem pokoj (možná tak na 2-3 měsíce), ale opět se to projevilo a teď o něco intenzivněji (je to schopné spadnout třeba 3x za hodinu).

Jo a ještě jedna věc - poměrně pravidelně při zapnutí notebooku před načtením loga windows problikne obrazovka nějakou barvou (nejčastěji zelenou, občas růžovou a oranžovou).

Nevíte někdo čím by to mohlo být? Je to vadná grafika? Nebo deska? Případně nějaká drobnější závada typu studenej spoj, která by se dala vyřešit např. nahřátím? Je nějakej způsob jak logovat, co to způsobuje? Bohužel to ani nevyhodí BSOD, a v logu windows taky nic nenajdu :(

Předem díky moc za všechny rady.

Notebook:

VBI Sheffield (šasi Compal HL90)
CPU: Intel Core 2 Duo P8400
GPU: Nvidia GeForce 9600M GT 512MB
RAM: 4 GB DDR II 800MHz
Odpovědět

Zpět na „Notebooky a netbooky“