Problém ping a router

Problematika připojení - hardware i software.

Moderátor: Don

Odpovědět
kral
Nováček
Nováček

Problém ping a router

Příspěvek od kral »

Dobrý den dostal jsem k vánocům modem well wrc7100n. Chci doma 1Gbit síť.
Router funguje. Spotřeba taky supr 2-3W. Wifi ani nepotřebuji, ale může se hodit.
Problém je v tom, že z původních 4ms třeba na seznam.cz mi to lítá od 11 až na 20ms.
Zkoušel jsem v něm změnit vše opačně než je nepomohlo nic. Nasatavoval jsem snad všecko vypínal zapínal a zjistil jsem, že na routr z pc je ping od 2 do 10ms. jiný firmware také není. Takže vím, že je problém v něm.
Nakonec jsem zjistil, že při stahování ping naopak klesne což už vůbec nechápu.
Mezi dvěma pc je normálně do 1ms. Při nastavení WAN z GATEWAY na Bridge a nastavení pevných ip adres v ps je ping na seznam také 4ms. Jenže já potřebuju mít zapojený 3pc a né jeden. Tak mě zajímá jakákoliv rada. V nejhorším ho vrátím do 14 dnů, ale víte jak je to s tím, když už něco máte, že se vám to už nechce dát z ruky :)
Lancelot
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: Problém ping a router

Příspěvek od Lancelot »

Odezva musí být po kabelu do 1ms, jinak něco špatně.
Zkontroluj kabely, připomínám, že pro Glan je třeba aspoň Cat5e ideálně Cat6, i když doma mi jede i po Cat5, ale to může být výjimka. Pokud vyloučíš kabely, je problém v routeru a poslal bych ho z domu.
Popravdě ony tyhle routery za 1000 Kč s Glan jsou dost na prd. Je třeba přihodit minimálně další tisícikorunu a koupit něco pořádného.
kral
Nováček
Nováček

Příspěvek od kral »

Kabely mám určitě dobrý navíc mezi pc to 1Gbit jede a je tam 1ms. Našel jsem na internetu, že by to mohl dělat firmware jenže kdoví a jinej není. No je to nejlevnější 1Gbit router :)
Je otázka jestli si pomůžu s TP LINK TL-WR1042ND. Má sice navíc usb což by se mohlo hodit ale nevím jestli bude taky taková krásná spotřeba :) ze 17.12.2012 je faktura a určitě to bylo doručeno později takže bych to musel co nejdříve zabalit a poslat zpět.
Lancelot
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lancelot »

To si asi budeš muset vybrat, jestli spotřeba nebo funkčnost.
Koukal jsem teď na routery a našel jsem tento Netgear JNR3210
Sám mám Netgear WNDR3700 a úplně bez problému. U toho co odkazuji výše je i USB, či tlačítko pro zapnutí/vypnutí wifi.
Zaměř se při výběru na značky jako Linksys, Netgear, Asus popřípadě D-link.
kral
Nováček
Nováček

Příspěvek od kral »

Koukal jsem na JNR3000 tohodle jsem si nevšiml díky za tip psal jsem na stránkách podopory well a nedostal jsem žádnou odpověď. Takže jdu na poštu :) Navíc jsem chtěl aby router řídil tok a při vytížení linky pustil net i do ostatních pc. Když jsem udělal test a při stahování u mě max 7700kB/s přes utorrent sice uvolnil rychlost pro http, ale video na youtube na dalším počítači sledovat nešlo. Takže ta funkce řízení toku je v tomhle případě stejně naprd :) To bych, ale asi musel sáhnout po nějakým dražším aby to fungovalo.
Odpovědět

Zpět na „Sítě, modemy a Internet“