praskání v reproduktorech

Zvukové karty, reproduktory, mikrofony, zesilovače a další.

Moderátor: CageJ

Odpovědět
Techno80
Nováček
Nováček

praskání v reproduktorech

Příspěvek od Techno80 »

dobrej,k vánocům mi táta dal jeho starší sadu hi-fi panasonic SA-PM45,a rozhodl jsem se že si z ní udělám bedničky k pc... ale po připojení k pc jakoby kvalita zvuku klesla bedny šumí a v písničkách jsou nepřirozené bassy,když normálně poslouchám cd,kvalita je o 100% lepší... a navíc musim mít ztažený zvuk co jde do beden,protože jinak šíleně praskají. mám doma starou zvukovku Genius SOUND MAKER VALUE 5.1,tak jsem to zkusil dát na ní, ůplně stejné... tak jsem zkusil koupit odstíněný kabel HAMA http://www.alza.cz/hama-propojovaci-3-5 ... 268511.htm. je to o trošku lepší,ale žádný zázrak... mohl by mi někdo prosím poradit?
crashPC
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Re: praskání v reproduktorech

Příspěvek od crashPC »

Jak jsi to připojil? V té sadě je i zesilovač?
Lenovo ideapad 16“, Ryzen 5800H (8C/16T) 16GB DDR4 @ 3200MHz, 1TB M.2 SSD
We are not here because we're free, we are here because we're not free...
Techno80
Nováček
Nováček

Příspěvek od Techno80 »

nevím jestly tam je i zesilovači či nikoliv. v té hi-fi http://static.productreview.com.au/pr.p ... scpm45.jpg je zdířka na 3,5mm jack s názvem music port. dřív jsem si přes ní pouštěl mp3,naprosto v pohodě. v manuálu je napsáno,že pokud má připojené zařízení ekvalizér,měl by se vypnout. nevím kde mám v pc vypnout ekvalizér..
Ollie
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ollie »

Nemáš přebuzený vstup té hifiny? Zkus si pohrát s nastavením hlasitosti výstupu z PC, nedávat hlasitost v PC naplno.
Obrázek
crashPC
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od crashPC »

Jo, to bude mít svůj zesilovač. Zkus jak radí Ollie. Na PC nebo zařízení hodně ubrat, a o to víc přidat na věžičce...
Techno80
Nováček
Nováček

Příspěvek od Techno80 »

jj,funguje to. docela taky pomohl "přednastavený" ekvalizér co mám v hi-fi. je tam několik modu -např.heavy,vocal,bass... když si pouštim techno nebo dubstep,na heavy to hraje nejlíp,ale třeba při hrách je nejlepší mít ekvalizér vypnutý. při filmu to přepínám na vocal. někde jsem si taky přečetl abych skusil odpojit nějaký uzemňovací kabel,ale já tady žádný nemám :D nebo prej abych zkusil vykuchat z beden dráty a dát tam pořádný. a taky abych natáhnul ještě jeden kabel od pc k hi-fi aby se ty proudy vyrovnaly nebo co :D podle mě to jskou blbosti,nebo to opravdu pomůže?
Ollie
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ollie »

Hifinka má zřejmě dvoudrátový přívod, takže nemusíš řešit problémy s bručením způsobeným právě spojením zemí, a můžeš si v klidu užívat techna :twisted:
Obrázek
crashPC
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od crashPC »

Ale samozřejmě že i u dvouvodičového vedení může snadno nastat problém v zemnící smyčce, ale to je dost jiná kapitola, a pokud ti to nebručí tak nic z toho nedělej. Další kabel od hifi k pc je blbost. Jedině, že by šlo o napájecí kabel, a nikoli další, ale jen ten jediný správný co tam je. Není naškodu propojovat přístroje které spolupracují z jediného napájecího místa.... Hifivěž má asi příliš citlivý vstup, a naopak ekvalizéry na slabých integrovaných zesilovačích jsou mor, protože výkonového maxima se selektivním zesílením třeba 6db se dosáhne už při docela tichém poslechu, jen to člověk neslyší. Jakmile trošku přidá, je hotovo a zvuk je plechovej, praskací, chrchlací...
n3mo
Nováček
Nováček

Příspěvek od n3mo »

Ahoj, mám podobnej problém. Přesouval jsem reráky a teď hučí (brumí) a i trosku praskají. Před tím mně přišlo, že nehučely, ale nevím to jistě. Myslel jsem, že se něco stalo s kabelem od TV do zesilovače (JACK - CINCH), tak jsem koupil novej a kvalitnější. Jenže repráky hučí vesele dál. Nemá někdo nějaký nápady čím to může být?

Ještě pár poznatků. Pokud na hifi přepnu na rádio, nebo jinej kanál tak v reprákách tolik nehučí. Když zesiluju hlasitost hučení se zvětšuje. Napájení hifi nemá zemnící kolík.

Díky za typy.
Ajťák
Černá karta
Černá karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ajťák »

to bude nějakej bordel z el sítě asi, jedině koupit nějaký síťový filtr, ale ty jsou pro tebe asi dost drahé. možná by stačila i obyčejná přepěťová ochrana.
n3mo
Nováček
Nováček

Příspěvek od n3mo »

Ještě mě napadlo, jestli to nemůže být vadným potenciometrem pro zesilovaní zvuku. HIFI je už letitá. Ještě k tomu zemění. Hifi je zeměná nějak přes anténu, televize je normálně přes zásuvku. Vše mám zapojená do prodlužky. Nevím popravdě co to je, ale nevypadá zrovna nějak špatně. Měla by tam být ochrana proti přepětí... Má smysl zkusit to zapojit přímo do zásuvky ?
crashPC
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od crashPC »

Zemění přes anténu mi přijde jako hodně nemocné až nebezpečné řešení. Potenciometr zesílení vstupních obvodů by to dělat neměl.
n3mo
Nováček
Nováček

Příspěvek od n3mo »

Tak problém "vyřešen" odpojil sem anténu od hifi a hučení je pryč. Kabel je taženej okolo celýho pokoje a myslím, že jsou to dokonce 2-3 spojeny do sebe. Ona se ta hifi moc nepoužívá, tak to nevadí, když to nechám vypojený.. Ale nějaký návrhy jak to opravit? Koupit nějakej 1 slušněj kabel. Případně připojit přes něco takovýho: http://www.alza.cz/hama-antenni-galvani ... 185700.htm
Odpovědět

Zpět na „Zvuk“