audio do obývacího pokoje

Vše kolem srovnání a rad s nákupem zvukových zařízení.

Moderátor: CageJ

ÿthren
Začátečník
Začátečník

Re: audio do obývacího pokoje

Příspěvek od ÿthren »

Monitor Audia se v ČR moc neprodávají a řekl bych, že je to sakra škoda.
mají je tuším jenom tady http://www.hifisound.cz/reprosoustavy/monitor-audio
a tady: http://www.finale-audio.cz/Monitor.htm (v práglu)
tak jestli budete mít cestu kolem, doporučuju vyzkoušet.

Edit: ha i nějaká česká recenze http://www.audiodrom.cz/recenze/reproso ... audio.html
crashPC
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od crashPC »

Na tohle doporučím kontaktovat Martina Vitvara z vmaudio. 100 000 na tichou hudbu je dost, a veskutečnosti z ní leckdy nepůjde asi slyšet všechno co by se hodilo, dokud se to nepřiroštuje, takže to bude jistě plodná diskuse. Možná se něco ušetří a narve se to třeba do tlumení nebo úprav místnosti, aby byl zvuk šířen lépe a s méně odrazy, protože tady bude čitelnost při malé hlasitosti naprosto zásadní. Při pořádných sloupech na subwoofer zapomeň. Sloupy dají v potřebném SPL i 35Hz nebo méně, cokoli nižšího už velmi silně nadzvedne sousedům mandle i při velmi nízké poslechové úrovni :-D
Lenovo ideapad 16“, Ryzen 5800H (8C/16T) 16GB DDR4 @ 3200MHz, 1TB M.2 SSD
We are not here because we're free, we are here because we're not free...
AK-47
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od AK-47 »

Tak ja uz presel ze sony na NAD a je to jako kdyz presednete z trabose do novy oktavky :-)
Stala me ta 320tka 3300,00 8) a je to narez jako krava. Jak psal ajtak, NAD hraje uzasne dynamicky ythrene az budes mit tu cestu do KH, zastav se, koupime pifka a poslechnem metloš. Chtel jsem se tech Kentauru zbavit a zacal silhat po tech Monitor Audiech
Konkretne:
http://www.hifionline.cz/hifibazar/prod ... ilver-rx6/
Ale zatim se nemohu na Kentaurech nabazit toho Nada, je to uzasnej stroj...

P.S. Skoda ze se neozve zakladatel tohoto threadu jak to s nim dopadlo, docela by me to zajimalo :-)
Notebook Lenovo Thinkpad Edge E535 Black 3260-ELG (AMD quad, ATI 7670, RAM 4Gb)
NAS Gigalink N5 s 1Tb WD SATA 2
audio: HTPC@ESI Prodigy HD2 + Yamaha R-S500 + Wharfedale Diamond 10.5 + Dynavox kable
Ajťák
Černá karta
Černá karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ajťák »

no tak sis vole koupil přádnej zes a tď je časna pořádný bedny
aneb čas přestoupit z oktávky do bugatti :-), to ti teprve spadnou trencle :twisted:
tady máš perfektní kousky
http://elektro.bazos.cz/inzerat/2065030 ... baleni.php
http://elektro.bazos.cz/inzerat/2059962 ... zdarma.php
AK-47
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od AK-47 »

Ajtak: Nazdar blazne :-), chci neco trochu na metalovou muziku (black,death,groove,progressive) - tzn. KEF jsem vyloucil, tannoy treba poslechnu ale nevim nevim. Ted to vypada na Wharfy (problem s umistenim ke stene ale) a pak chci hrozne slyset Dynavoice DF5 - na ne vsude ctu chvalu - otazka ledna/unora a neco privezu domu snad :-) - podminkou je 3pasmo a predni bassreflex - sloup
Notebook Lenovo Thinkpad Edge E535 Black 3260-ELG (AMD quad, ATI 7670, RAM 4Gb)
NAS Gigalink N5 s 1Tb WD SATA 2
audio: HTPC@ESI Prodigy HD2 + Yamaha R-S500 + Wharfedale Diamond 10.5 + Dynavox kable
ÿthren
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od ÿthren »

tannoye jsou fajn, ale spíš tak na jazz, klasiku nebo podobněl, s metalem se moc nepoprali podle mých zkušeností.
Ajťák
Černá karta
Černá karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ajťák »

AK-47 píše:Ajtak: Nazdar blazne :-), chci neco trochu na metalovou muziku (black,death,groove,progressive) - tzn. KEF jsem vyloucil, tannoy treba poslechnu ale nevim nevim. Ted to vypada na Wharfy (problem s umistenim ke stene ale) a pak chci hrozne slyset Dynavoice DF5 - na ne vsude ctu chvalu - otazka ledna/unora a neco privezu domu snad :-) - podminkou je 3pasmo a predni bassreflex - sloup

a slyšel si někdy ty DM602? to je sice regál a basuje to neskutečně, na metal dokonalá bedna. Ještě lepší jsou mordaunt short mezzo, to ti teprve spadnou trenky.

já nejspíš budu prodávat BW CM4, ale to by asi tvůj rozpočet neutáh, pod 18 tácků je nedám a navíc mají zadní bassreflex.

tobě by pravděpodobně stačily i mordaunt short ms 916, ale ty teď asi nikdo neprodává, na ten požadavek přeního bassreflexu se vyser, prostě ty bedny vytáhni ode zdi. Strašně málo sloupů má přední bassreflex. Wharfedale diamond bych nekupoval, budeš spokojen, ale třeba takové MS 916 to je uplně jiná kategorie.

celkově se mi mordaunt short na tvrdou hudbu strašně líbí, ta dynamika, co z toho leze, to je neskutečná bedna, ale musí to být nějaký trošku vyšší model no.
ÿthren
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od ÿthren »

DM602 se mi moc nelíbili, sice basují, ale zdálo se mi že dost hučí v určitých polohách a celkově to nebylo uplně ono. Dost ostré a na delší poslech to moc nebylo.
CM 4 už by mohli být zajímavější
O wharfách sem ti vlastně už něco psal, že se mi zdálo, že mají trochu utopené středy.
Je to vždycky boj :) a moduranty vypadají zajímavě.
Ajťák
Černá karta
Černá karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ajťák »

wharfy mají ty středy utopené jenom v řadě diamond, řada pacific tenhle problém nemá.
ale ty mordaunty taky mají trochu utlumené středy, ale to tom to je tvrdá hudba, ta má utopené středy.

nicméně oproti BW ty mordaunty nemají ostré výšky, což je třeba pro mne+, ale někomu se to naopak líbí.

Víš jak se dělá metalové zkreslení na kytaře? jako jeho nejvýznamější část je zvýraznění konců (basy a výšky (čili utlumení středů)) a následné zkreslení.

pokud se ti toto nelíbí, tak si kup bedny na akustickou hudbu, které naopak zvýrazňují středy a mají méně výrazné basy, respektivě výšky,

například jmlab focal, KEF, Castle, Tannoy atd.

zajímavý kompromis je asi Mission.

další věc je, na jakém si to zkoušel zesilovači, například yamaha, marantz, HK, ty mají výšky trochu ustřelené, takže pak v kombinaci řekněme s BW ostré+ostré mohou být ty výšky skutečně otravné.
Ajťák
Černá karta
Černá karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ajťák »

samozřejmě ale platí, že co se líbí mně se nemusí líbít tobě, to už si musíš oběhat a naposlouchat sám.
ÿthren
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od ÿthren »

no Evo2 - 10 se mi právě zdálo, že na tom byli dost podobně. (poslouchal sem to na nějakém cambridge audio zesilovači) BW mají hodně ostré výšky no, což na první poslech zní sice řízně, ale po chvilce je to už otravné (aspoň u těch nižších řad). Mám sice taky reproduktory s kovovou kalotou, ale ta se dá poslouchat i dlouhodobě. (často se na kovovové kaloty nadává, že jsou zní moc ostře, ale holt záleží jak která)

no vím jak se dělaj kytarové efekty ale jenom zvýraznením okrajů to zdaleka není, respektive většinou ne, to že pak ve studiu celou nahrávku osolí na besech a výškách + komprese je věc druhá. i kdyby já si rád poslechnu zpěv, tak nějak necítím potřebu aby mi ho tlumili ještě i reproduktory.

apoň tak to vidím já :)
Ajťák
Černá karta
Černá karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ajťák »

tak vzhledem k tomu že sem spoustu těch efektů měl a vim co udělá pokud na kytarovym aparátu vytáhneš basy a výšky, tak ti můžu říct, že je to uplně základní premisa pro hraní power akordů a tvrdé muziky, tohle vytažení basů a výšek.

kef a tannoy má taky kovové membrány na výškach a ostře nezní, na materiálu nezáleží.

zkus si někdy BW poslechnout na Denonu, nic ostrého nebude, vždy je třeba vybrat vhodnou kombinaci zes + repro.

já mám třeba rád i kombinaci BW + CA, a můžu ti říct že zvuk je mnohem méně ostrý, než například u "studiové" série sluchátek AKG.
Ajťák
Černá karta
Černá karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ajťák »

jo a ještě k těm BW

jesti se ti nelíbí zvuk DM602 třeba, tak ti můžu říct, že CM4 mají ty výšky ještě ostřejší, charakter zvuku se příliš nemění, spíš detailnost a tvrdost. Ty CM4 jsou podle mne ještě tvrdší.
Odpovědět

Zpět na „Rady s nákupem a porovnání“