maximální zvuk z PC

Zvukové karty, reproduktory, mikrofony, zesilovače a další.

Moderátor: CageJ

Odpovědět
kolemjdoucí
Nováček
Nováček

Re: maximální zvuk z PC

Příspěvek od kolemjdoucí »

Hodně jsem na ty missiony koukal, a narazil jsem na ne moc dobrý recenze...tak jsem je zavrhl... možnost poslechu je u nich dost minimální, resp. jsem na ně nenarazil nikde, kde bych je mohl slyšet.. Kamarád mi zase doporučil ty Dali, tady mi byly doporučeny ty MA. Nehledě na to, že ty Missiony nemají pro mě moc pěkný design. já vim, desigh nehraje, ale přeci jen je to kus nábytku.
Dík za ten flac...
kolemjdoucí
Nováček
Nováček

A ty 780 mají zadní bassfeflex, což je taky pro mě k prdu, protože budou od zdí jen cca deset cm maximálně.
Exp
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Exp »

U zdi bude bohužel hrát špatně všechno, bude to hučet. Vyústění BR dopředu je z tohoto pohledu lepší, ale problém neřeší. Nicméně bez poslechu si stejně musíš vybrat asi jedině podle designu, protože i když v recenzi budou řikat, že je to pecka, tak to tak slyšet nemusíš... Nejlepší by bylo zkusit počkat a sehnat něco z druhý ruky, za mě třeba Dynaudio Excite X12, ty by starší kolem 12k mohly bejt.
kolemjdoucí
Nováček
Nováček

No já to bud mít postavený na stole vedle monitoru, s místem moc na výběr nemám. Dynaudio nevypadá zle... Kde se daj sehnat nějaký ty stojany pod repro, třeba za levno, z druhý ruky...v bazarech jsem to neviděl...
kolemjdoucí
Nováček
Nováček

Poradíte mi někdo ještě s tím, co přesně znamená citlivost reproduktoru. Platí že čím vyšší, tím lepší? Když má jeden 90dB, a druhý 97dB, bude rozdíl patrný? V čem přesně?
Exp
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Exp »

Citlivost zásadně ovlivňuje akustický tlak reproduktoru při daném dodaném výkonu.
Příklad - pustíš 5W do reproduktoru o citlivosti 87 dB a 5W do reproduktoru o citlivosti 90 dB. Výsledek je ten, že akustický tlak (tedy hlasitost) bude dvakrát vyšší (zvýšení akustického tlaku o 3 dB je dvojnásobná hlasitost) u reproduktoru s citlivostí 90 dB. Pro domácí použití jsou hodnoty kolem 86 dB dostačující. Citlivost tě vlastně ani moc zajímat nemusí, pokud neplánuješ používat desetiwattový zesilovač...
kolemjdoucí
Nováček
Nováček

Ještě se Vás zeptám na poslední věc, a to, zda si myslíte, že kvalita zesilovače v tomto aktivním subwooferu http://www.hifisound.cz/reprosoustavy/m ... nze-bxw-10 je valná? Mělo by smysl pořídit si ten basák a tím se vyhnout zesilovači a navíc mít i nižší frekvence...
Exp
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Exp »

Určitě ne, takové připojení ani není možné.
Ajťák
Černá karta
Černá karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ajťák »

kolemjdoucí píše:A ty 780 mají zadní bassfeflex, což je taky pro mě k prdu, protože budou od zdí jen cca deset cm maximálně.

basreflex můžeš ucpat kusem molitanu a udělat z té bedny uzavřenou ozvučnici. což je v malém prostoru jedině ku prospěchu věci.
Maxtor
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Maxtor »

Ajťák píše:
kolemjdoucí píše:A ty 780 mají zadní bassfeflex, což je taky pro mě k prdu, protože budou od zdí jen cca deset cm maximálně.
basreflex můžeš ucpat kusem molitanu a udělat z té bedny uzavřenou ozvučnici. což je v malém prostoru jedině ku prospěchu věci.
Coz je samozrejme velmi relativni, takze vlastne lez. O tom, ze basreflex u zdi je v tomto pripade spatne, je taky nesmysl.. i uzavrena bedna bude mit u zdi odrazy jako prase.. nemluve o tom, ze to, co se tady nazyvalo hucenim je stojate vlneni, ktere je v tomto pripade otazkou shit bedny a ne prostoru.. ten ale samozrejme muze vse umocnovat.

Kdyz to reknu obecne. Chces maximalni zvuk z PC.. nemas na to penize.. a nerozumis ani akustice.. ted to nerikam proto, abych te nejak urazil a nadaval ti.. to neni ucelem.. pisu to jen proto, ze mi pripada, ze jsi se po sesti strankach diskusi dostal k tomu, ze jsi se vlastne k nicemu nedostal, protoze tomu neorzumis a proto si radeji koupis pomalu geniusy z Alzy a zapojis je jako rychlovarnou konvici.. :)

V prve rade si rozmisli co chces.. a vzhledem k tomu, co tady zaciname resit, uplne vypust z hlavy nejaky zamysleni se nad bassrefexem, nad kvalitou beden apod.. musis se zamyslet nad tim. ze napriklad ony Missiony v dane kategorii patrily ke spicce uz pred hodne lety.. polovina recenzi se casem objevuje s aktualnimi modely apod. Vysledkem je, ze tehdy tyhle modely prohravaly s vyrobky KEF apod. Porad jde ale o konstruovanou reprosoustavu, ne o silenost typu, vypoctete objem bedny, slepte drevotriskovou rakev a nalepte na ni nejakou znacku typu AQ (vzdy hraly katastrofalne), HECO a podobne..
Missiony vzdy byly pomerne smerove.. to muze nekomu vadit.. vzdy ale byly na absolutni spicce v konstrukci a detailech prednesu.. mozna nekde neco chybi, ale to, ze takhle malym regalum chybi jista muzikalnost, nebo jak to nazvat, je hold udel drtive vetsiny trhu..
Reknu to jeste jinak.. pokud mame 100 soustav ve stejne kategorii (100 je nejlepsi), zarad tyhle od 70ti nahoru..
O to nyni jde.. bud si koupis novejsi shit, nebo takhle starou kvalitu.. rekni, ze mas na par regalovek 20, 30k a muzeme se bavit kazdem detailu. Tady uz je z ceho vybirat.
Ajťák
Černá karta
Černá karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ajťák »

to je zase snůška blábolů.

regálům žádná muzikálnost nechybí, naopak, regály jsou muzikální jako prase, pouze jim chybí objem a basový reproduktor a tudíž ve velkém prostoru basy.

Pokud máš malý prostor (8 m2) a dáš tam bednu, která má hodně basů (sloup), tak ti to bude pouze dunět a nikoliv hrát.

Zadní bassreflex - pokud tu bednu dáš cca 20 cm od zdi a zvedneš hlasitost tak to bude dunět, nikoliv hrát, to není žádné stojaté vlnění, to je prostě akustika. Nicméně pokud ty basreflexy ucpeš, tak získáš větší přesnost na středech s nějakým úbytkem basů, já je ucpávám často, protože mám rád přesné středy. Tento faktor se ale projevuje pouze při vyšších hlasitostech, kdy basreflex plní sou funkci.

na závěr to že v nějaké recenzi prohraje KEF s Mission vůbec neznamená, že je mission horší než KEF, pouze posluchaš vyjadřuje svou preferenci.

Reprosoustavy nejsou grafické karty, tady nejde měřit výkon, jedny bedny hrají lépe metal, jiné hrají lépe akustickou hudbu a tak dále.

Ale to je pořád dokola, tady si vždy někdo přečte nějaké bláboly na internetu a pak se tváří, že sežral šalamounovo hovno.

pokud se tady z toho zase rozvine nějakej připitomělej flame, ve kterém mi někdo bude tvrdit že konzumní bedny (cca do 100 tisíc) mají speciálně konstruované měniče pro uzavřenou/otevřenou ozvučnici (ačkoli v regálech a sloupech se používají stejné meniče a sloupy mají uzavřenou komoru se středobasem/středem v jejich případě, protože mají ještě basák a tudíž se u nich preferuje přesnost) a podobné blbiny, (protože si uživatel postavil své TVM a přečet si články na internetu, takže všechno ví a všechno zná), tak předen avizuji že na tyto příspěvky nebudu reagovat, neboť mne to nebaví.
Exp
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Exp »

Ty tvoje "speciálně konstruovaný měniče pro uzavřenou/otevřenou ozvučnici" neni nic jinýho než jejich parametr Qes, kterej určuje, do jaký ozvučnice jsou vhodný. Tak se moc nevztekej a něco si přečti :)
Ajťák
Černá karta
Černá karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ajťák »

já si nic číst nemusim, já si vymontuju reprák z Mission 780 a 782 a vidim že je uplně stejnej (stejné sériové číslo) ty parametře.

stejně jako u BW CM4 a CM2 a tak bych mohl pokračovat do nekonečna.

a o tom tu celou dobu mluvim, tady se lidi tváří, jak rozumí věci na základě toho co si někde přečtou a pak to takhle dopadá.
Exp
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Exp »

Aha, takže to, že na to v komerčních bednách za pár šupů některý výrobci kašlou, znamená, že to neni pravda? Tvůj přístup "čemu nerozumim, to neexistuje", je rozhodně běžnej, nicméně ne moc dobrej.
Zajímalo by mě z čeho si tenhle flejm vytáhnul, protože je to evidentně vytržený z kontextu.
Nicméně prosím nepřestávej přispívat, mam takový tušení, že nás tu opět pobavíš :)
Naposledy upravil(a) Exp dne pát 4. led 2013, 11:23, celkem upraveno 1 x.
Ajťák
Černá karta
Černá karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ajťák »

promiň, ale tady jsem poučován stavařem TVM, že reprák musí být speciálně určen a tak dál blablabla, a BW za 60 tisíc jsou komerční bedny za pár šupů?

Jestli to náhodou nevíš, tak napířklad dynaudio u svých modelů za 200 tisíc dává speciální ucpávky do basreflexu na basovém repráku, aby si každý uživatel mohl sám určit, zdali preferuje dunění nebo přesnost, takže asi tak.

takže podle tebe asi začíná slušný reprák na 2 milionech, já se jdu omejt.
Exp
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Exp »

Kdo je prosimtě ten stavař TVM? Ať vim o kom se bavíme. Dojeď se podívat za Checkem jak se stavěj bedny a přestaň plácat o nějakejch šlupkách za 60 tisíc. On za polovinu nabízí nesrovnatelně lepší bedny, a mj. právě proto, že umí číst a správně pak užít technický parametry reproduktorů.

A ucpávky bassreflexu jsou kvůli zpřesnění středů jo? Aha. Zase nová informace :)

Timhle stejně ale zakladateli vlákna nepomůžem. Bedny si musí vybrat sám a pokud nemá možnost poslechu, tak stejně vybere nejspíš podle designu a recenzí/zkušeností.
Ajťák
Černá karta
Černá karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ajťák »

obecně pokud ucpeš basreflex u dvoupásmové regálovky, tak se ti při vysoké hlasitosti zpřesní středy a a ubude basů, to ví každé malé dítě.

tady z těch tvých názorů už jsem dávno vyrostl, jestli si myslíš, že za 30 tisíc postavíš bedny, které přehrajou hifi za 100 tak seš na omylu. A proč tomu tak je?

protože velcí výrobci vyrábějí v milionových sériích v číně, takže je nestojí jeden reprák 6 tisíc, jako toho tvého checka, ale 600 stovek, takže ve výsledku, když si koupíš nějakou beymu za 3 tisíce, tak jí přehraje KEF s výrobními náklady 500 kč, to je holý fakt.

a to už se vůbec nebavím o designové stránce, u hifi beden činí klidně 80 procent výrobní ceny povrchová úprava a designové prvky, takže když chceš mít doma "kadibudky", tak si je nech postavit no. Ale za pár pořádných a designově vyvedených ozvučnic vypálíš klidně 20 tisíc i u obyčejného truhláře.

nehldě na to, že budeš potřebovat i nějakého člověka co dělá na soustruhu, protože hliníkové prvky ti truhlář neudělá.
Exp
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Exp »

Ucpáním BR samozřejmě ubyde basů a zvedneš středy, to ale se zpřesněním nemá nic společnýho. Je to vlastně ekvalizace, bedna rozhodně nehraje tak, jak výrobce zamýšlel (ucpávky jsou nouzový řešení špatný akustiky).

Další odstavce ignoruju, jelikož o stavbě beden nevíš nic (a o těch od checka tuplem), tak nemá cenu se hádat :) Už jenom když se podívám jak vypadá výhybka v bednách za kilo a výhybka od Martina, tak mam celkem jasno.
Ajťák
Černá karta
Černá karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ajťák »

tohle já vím moc dobře, jak ty výhybky vypadají, problém je v tom, že i ta mizerná výhybka plní uplně stejnou funkci jako ta za 1500 od martina, tudíž rozdíl ve zvuku je 0

"bedna nehraje jak výrobce zamýšlel" já tu mám referenční studiový monitory v ceně nového auta, a můžu tě ujistit, že nemají basreflex, stejně jako nehrají ani z poloviny basů, jako běžné bedny za 50k s basreflexem, rpoblém je v tom, že lidem se dunící basy líbí, ačkoli to nemá s věrností reprodukce nic společného. Uzavřená ozvučnice je prostě vždy lepší (věrnější)

proč se asi drahé subwoofery dělají v uzavřené ozvučnici? odpověz si sám, protože když dáš za subwoofer 100 tisíc, tak nechceš poslouchat dunění, ale přesné basy.
Odar
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Odar »

B&W za 60 - pozri si, za co sa predavaju v GB. Potom tu bednu otvor, pozri sa na vyhybku. To iste plati o menicoch. Zial do 8xx rady je to cista zlodejina. Mne sa B&W vzdy pacili (designovo), ale to, co za tie peniaze ponukaju je pruser, ako hovado (aj u 8xx). A to neplati len o B&W.

To, ze postavena bedna (odbornikom, ktory vie, co robi) za 50 moze hrat lepsie, ako komercna bedna za 100 je realita. Distributor si prihadzuje minimalne (!!!) 40% k velkoobchodnej nakupnej cene. Preto nakup u domacich vyrobcov, ktori nezivia managerov a dalsi distribucny retazec bude vzdy pre nasinca rozumnejsou volbou. Pokial dotycny nema potrebu prezentovat sa pred znamymi, ze ma doma tu, alebo onu znacku za "tazke peniaze".

Vacsina hifistov pocuva ocami a ich jesitnost je nekonecka "lebo to za pol melona predsa musi hrat". Cena v Hifi nie je ziadny ukazovatel kvality prednesu. O tom som sa presvedcil viackrat a cosi som uz na vlastne usi pocul. Navyse vyber "toho spravneho" retazca je tak subjektivny, ze sa o tom mozes hadat donekonecna. To, pricom si ty chrochtas blahom moze byt pre ineho jedinca pruser, ktory vypne po 5tich sekundach.
Odpovědět

Zpět na „Zvuk“