maximální zvuk z PC

Zvukové karty, reproduktory, mikrofony, zesilovače a další.

Moderátor: CageJ

Odpovědět
prd
Začátečník
Začátečník

Re: maximální zvuk z PC

Příspěvek od prd »

Ajťák píše: Zadní bassreflex - pokud tu bednu dáš cca 20 cm od zdi a zvedneš hlasitost tak to bude dunět, nikoliv hrát, to není žádné stojaté vlnění, to je prostě akustika.
wtf? Neodporuješ si náhodou v jedný a tý samý větě? Ono totiž při hučení basů právě ke stojatýmu vlnění dochází a světe div se, má na tom většinou větší podíl samotná akustická úprava místnosti a její objem než to, že máš bednu 20 cm od zdi.

K tomu se váže i toto:
Ajťák píše: Pokud máš malý prostor (8 m2) a dáš tam bednu, která má hodně basů (sloup), tak ti to bude pouze dunět a nikoliv hrát.
I v malym prostoru může bedna dobře zahrát, hlavně výměra podlahy moc neřekne, ale objem místnosti + čím je vyplněná už docela jo ;)

Co se týče zpřesnění čehokoliv ucpáním bassreflexu je hodně případ od případu. Pokud není zpracování bassreflexu vyloženě zprasený od výrobce, tak k nepřesnostem začne docházet až při vyšších hlasitostech (většinou ne dlouho poslouchatelnejch), kdy začne doházet k turbulentnímu proudění před náustkem.
Ajťák
Černá karta
Černá karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ajťák »

já sem slyšel stavěný repro beyma, a to je teprve sračka. a ty repráky stojej třeba 4 tisíce kus, takže asi tak.

kdybych si měl stavět repro, tak si objednám od distributora meniče BW řady diamond, který stojej okolo 3 tisíc kus, obšlehnu výhybku a postavim si to sám a budu mít za 30 tisíc repráky, co stojej v obchodě 250 tisíc, ale že to bude vypadat jak kurník je věc druhá.

tadyty bláboly o tom že BW je šmejd je jeden velkej kec, zkus se podívat na výhybku mission nebo kef, to je ještě o třídu horší konstrukce. BW jsou naopak kvalitou zpracování nejlepší repro na trhu, ale právě proto, když proti sobě postavíš třaba mission a BW stejné cenové kategorie, tak bude hrát BW vždy hůře, protože kvalitní zpracování něco stojí.

Pokud už bych mermomocí chtěl kvalitně zpracovaný repráky, tak si koupim xavian, a nemusim se patlat s nějakou zakázkovou výrobou, která při srovnatelné ceně (třeba 50 tisíc regál) nebude hrát ani z poloviny tak dobře, jako třeba xavy.

nebo tady vychvalovaný aktivní studiový monitory, rozeber si aktivní studiový monitory za 30 tisíc a možná budeš koukat jak je hifi kvalitně zpracováno.
Odar
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Odar »

Tiez som pocul repro s osadenim Beyma a hralo to (v danej cenovej kategorii) vynikajuco.
Maxtor
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Maxtor »

Ajťák píše:to je zase snůška blábolů.
No to teda.. fascinuje me, jak jich clovek jako ty, tedy raketovy inzenyr, konstrukter reproduktoru a navrhar elektronickych obvodu, muze psat do kazdeho tematu tolik..

Regaly jsou muzikalni jako prase.. co je to za debilni generalizaci..? Jedny regaly jsou muzikalni.. druhe nemaj stredy a prokreslujou jen tuc tsss tuc tss a to jeste v totalne uzavrenem prostoru.. muzikalnost a prostor neni o tom, ze velka bedna ji nema a mala ano..

Pokud máš malý prostor (8 m2) a dáš tam bednu, která má hodně basů (sloup), tak ti to bude pouze dunět a nikoliv hrát..
Pokud ta bedna bude mit dostatecnou citlivost a dynamiku, bude hrat jak vino.. jedine, co maly prostor podela jsou frekvence, ktere se svou delkou do prostoru nevlezou a ty staci oriznout.. cimz ale nepopiram, ze by se soustava mela dimenzovat na dany prostor..

Ucpanim bassreflexu zvuk muzes zpresnit, ale to v rovine, kdy ma bass repro za sebou vetsi tlaky a proto hraje rychleji a presneji.. ostreji.. zadny stredy se nezpresnuji apod.. jedine co se stane, je ze basu ubyde a proto muzou jit stredy vice slyset..
Ajťák píše:já sem slyšel stavěný repro beyma, a to je teprve sračka. a ty repráky stojej třeba 4 tisíce kus, takže asi tak.
Uznavam, ze Beyma uz taky neni co byvala, ale to cos napsal je stupidni blabol..
Ajťák píše:BW jsou naopak kvalitou zpracování nejlepší repro na trhu..
A to jen proto, ze znas jen tech 5, 10 znacek, ktery sisi nasel v casopisech, nebo proto ze ses definitivne zblaznil..? Drevena B&W je spicka.. ale pouze takova, jako vsechny dalsi firmy v tehle cenovce, rekneme vyssi stredni tridy HiFi..
Ajťák píše:Pokud už bych mermomocí chtěl kvalitně zpracovaný repráky, tak si koupim xavian...
S timhle souhlasim.. za malo penez je to hodne muziky.. klasicka, ale rozumne vyrobena spotrebka pro domaci kino za par supu.. obzvlaste kdyz vidim, jak nedo utrati 50k za sloupy od Sony apod., nemuzu, nez poazovat podobne lidi za blazny..
Ajťák píše:nebo tady vychvalovaný aktivní studiový monitory, rozeber si aktivní studiový monitory za 30 tisíc a možná budeš koukat jak je hifi kvalitně zpracováno.
To sem moc neplet, protoze kvalitni studiovy monitor tady nikdo nikdy nevidel.. vsichni je tady berou jako levne aktivni bednicky k PC.. a ano.. rozebrany monitor jsem videl, konkretne expose.. a bylo to docela v pohode..

atd. atd.. atd.. bla bla bla..

Doporucuju tady snad i lock, protoze uz jsme zase tam, kde vzdycky.. tema bude mit za tyden 15 stranek a tazatel se radeji rozhodne dle svych pocitu.. :)
dohnalik
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od dohnalik »

Jenom ho prostě ignorujte, proč se hádáte? Bude mít vždycky pravdu, on umí všechno, všechno má, všude byl, od všeho má klíče...všichni ostatní jsou debilové co nic neviděli a nic neumí. Každej normální člověk si z toho vyvodí svůj vlastní závěr. Není důvod k locku, zakladatel tématu za to nemůže.
Ajťák
Černá karta
Černá karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ajťák »

já bych tě opravil

"Debil je ten, kdo posuzuje kvalitu či vhodnost reprosoustav na základě toho co si někde načte na internetu."

Reprosoustavy, zesilovače, CDP atd... lze totiž srovnávat a vybírat pouze poslechem, což někteří lidé nedokáží pochopit.
Exp
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Exp »

Jenže existují zásadní objektivní parametry (reproduktorů, zesilovačů, přehrávačů, DACů... doplň dle libosti), které určují, zda reprodukovaná hudba má něco společného s originálem zaznamenaným na médiu, nebo je tam příliš "domyšleného" (čti "muzikálního") balastu. Pokud tyto parametry nejsou v rámci obecně přijatelné tolerance dodrženy, nemůže být takový výrobek kvalitní. To, že se někomu bude líbit zesilovač se zkreslením 10% THD nebo třeba bedna, jejíž frekvenční charakteristika vypadá jak Himaláje, je věc druhá. Je to jako s jídlem, Pohlreich ti řekne, že jíš sra*ky, ale ty mu budeš argumentovat, že ti ten smažák s tatarkou a hranolkama moc chutná. Přesto se o tom jídle nedá říct, že je kvalitní.
kolemjdoucí
Nováček
Nováček

Příspěvek od kolemjdoucí »

Někdo tu napsal, že mi těch šest stránek nepomohlo. Naopak. Moc děkuji všem za rady. Už vím, že prostě koupím nějaký bazarový zesilovač, a repro si půjdu poslechnout. Mám dva favority, Monitor Audio BX 2, nebo Klipsch RB 81.
A zkuste se tu tolik nehádat ;-)
Ajťák
Černá karta
Černá karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ajťák »

to jsou všechno bláboly

se podívej jaké THD udává pioneer, onkyo, yamaha, a kdoví ještě. Všechny parametry těch zesilovačů jsou v pořádku.

pak vytočíš marantze do 70 % výkonu a line se na tebe zkreslení, že máš pocit, že ten zesilovač právě shořel :-D

Já proti nim postavim 10 let starej NAD C370 a ejhle, ty zesilovače vůbec nehrajou, ačkoli mají lepší parametry, jak je to asi možné? Jejda asi používám při výběru zařízení, které slouží k poslechu uši, místo abych študoval více či méně nepřesná čísla :-D

to je asi jako, hledám holku pro život, takže budu vybírat podle parametrů

IQ více než 110
hrudník více než 90
pas méně než 70
boky cca 90

vlasy - hnědé
oči modré
pohava sangvinik

to by šlo, myslíš že takto najdu lépe ideální přítelkyni pro život?

já myslim, že raději někam vyrazím a sbalím tu nejošklivější holku pod sluncem, protože je mi sympatická a taky se mi na ní dobře hraje. a klidně může mít i vysoké THD a bassreflex

tady se člověk doví, že regálům chybí muzikálnost, protože jsou to regály, že blondýna EVA je lepší než bruneta Marta, protože to přece psal franta v recenzi, a taky protože má lepší parametry, a tak dále

a pokud se někdo ozve, že se se mu přece víc líbí marta, tak je šmahem odkázán ať si o těch holkách raději něco přečte, než s nimi začne flirtovat.
AK-47
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od AK-47 »

NAD je mazec :-)
Notebook Lenovo Thinkpad Edge E535 Black 3260-ELG (AMD quad, ATI 7670, RAM 4Gb)
NAS Gigalink N5 s 1Tb WD SATA 2
audio: HTPC@ESI Prodigy HD2 + Yamaha R-S500 + Wharfedale Diamond 10.5 + Dynavox kable
Ajťák
Černá karta
Černá karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ajťák »

je no, já se ještě chytám vyzkoušet arcam, to by mě zajímalo, jak hraje.
Exp
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Exp »

Hale ty blábole, zesilovače nemaj jenom THD, to byl příklad. Těch měřitelnejch parametrů sou mraky. Samozřejmě se nikde neuváděj, stejně jako naprostá většina výrobců reprosoustav uvádí jenom základní údaje (a neuváděj metodu měření, takže jsou ty údaje vlastně k ničemu). Takže znova - to, že něčemu nerozumíš, neznamená, že to neexistuje.

Doporučil bych ti poslechnout si toho tvýho NADa třeba vedle DPA 223 a pak se podívat jak oba zesilovače měřej. Velice rychle pochopíš, že to měření má nějakej smysl, protože DPA měří mnohem líp než NAD a taky mnohem líp hraje.
dohnalik
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od dohnalik »

Vytuněných DPA223 jsem vlastníkem :) Jsem si naprosto jist, že tenhle NAD vedle nich nemá šanci, a to jsem ho neslyšel (samozřejmě teď přijde tvá argumentace, že když jsem neslyšel, tak tomu nerozumím a nemůžu vědět).
Exp
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Exp »

Mimochodem, silně doporučuju pro zajímavost projít/pročíst toto vlákno http://hifi.slovanet.sk/bb/viewtopic.ph ... sc&start=0

Takhle extrémně kvalitně a do nejmenšího detailu vyrobené repro zcela určitě v komerční sféře nestojí míň jak půl milionu, a to sem možná nastavil cenu ještě hodně nízko.

Ajťák se určitě rád podívá co všechno se dá u reprosoustav měřit a porovná s tím, co uvádějí výrobci ve specifikacích :)

dohnalik: Nemáš po ruce nějakou fotodokumentaci tvojí 223? Rád bych nakouknul. Teď je na audiowebu k mání jedna moc pěkná za famózní cenu.
dohnalik
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od dohnalik »

Jop, koukal jsem, za ty prachy... :) Ještě doprogramuju ochrany reproduktorů/softstart/ovládání, hodím to všechno do modu a bude hotovo. Do SZ ti pošlu nějaký fotky z kompletace a testování.

Ty bedny naprostej masakr, přímo tento design není nic pro mě, ale v tomhle podání bych si to fakt nechal líbit :) Měření jsou vesměs taky moc pěkná, hlavně to zkreslení se mi líbí, když si vezmu kolik mají moje bedny...
Ajťák
Černá karta
Černá karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ajťák »

dohnalik píše: Jsem si naprosto jist, že tenhle NAD vedle nich nemá šanci, a to jsem ho neslyšel.
a tohle je přesně důvod proč všichni melete bláboly. Tady si je každý jist podle toho co si přečet někde na internetu a přitom nic neslyšel, vycucat jistotu z prstu si umim taky.

dokonce sem měl možnost setkat se s člověkem co mi byl schopný do očí tvrdit že jeho homodomo TVM přehrají wharfedale pacific evo za 40 tisíc a že to slyšel. tak mu říkám ať to přinese a samozřejmě, že to hrálo jako šrot, když se to srovnalo s obyčejnejma reprákama typu mission 780 nebo BW DM601.

k tomu srovnávání zesilovačů či repro podle parametrů se nebudu vůbec vyjadřovat, to může dělat jenom idiot. Samozřejmě že já sem se nevyjadřoval k THD, ale obecně. Ať mi někdo podle parametrů najde, proč tedy stereo zesilovač pioneer nebo yamaha za 50 tisíc hraje hůř, než nějakej základní NAD za 15 ačkoli má všechny parametry objektivně lepší. U beden pak srovnávat podle parametrů je totální debilita.

docela bych to řpirovnal k tomu, jako když se baví blbý s hluchým. přičemž já sem ten blbý.
Naposledy upravil(a) Ajťák dne sob 5. led 2013, 17:59, celkem upraveno 1 x.
Exp
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Exp »

Rofl :D Prosím napiš ještě něco. Mně se líbí jak všichni kolem jsou debilové, jenom ty seš letadlo. Asi nějaká porucha :)
Naposledy upravil(a) Exp dne sob 5. led 2013, 18:00, celkem upraveno 1 x.
Ajťák
Černá karta
Černá karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ajťák »

raději si nějam zajeď do studia vem si s sebou meřící aparaturu a srovnej si to sám ty koumáku a pak to srovnej poslechem.

ono totiž ještě neznamená, že pokud má zesilovač činitel tlumení 500 a maximální proudový výstup 300 A tak bude hrát lépe než takový co má třeba 50 a 30. a tak je to se všemi parametry ale to by bylo stále dokola.

podle parametrů si můžeš srovnávat procesory a grafické karty, ale protože seš na foru pc tuning, tak si myslíš že podle parametrů srovnáš i svoji přítelkyni.
Exp
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Exp »

Další perla. Z těch měření se dá vyvodit hodně (Ano, pokud uděláš soustavu měření a víš, co z kterýho vyplývá, tak ti to o zvuku řekne hodně. A to neni muj dojem, ale holej fakt.). To, že tobě se bude líbit patlající NAD a ne výborný DPA, je věc druhá...

A to, že dražší zesilovač může bejt objektivně horší než levnější? Prosimtě. To je snad jasný ne. Naprostá většina lidí poslouchá nejdřív očima. A pak taky peněženkou - tohle stálo půl mega, musí to bejt lepší než tohle za dvě kila.
Takže pak můžeš skončit na tom, že např. Densen za statisíce je totální srágora a měření to samozřejmě ukáže.
Ajťák
Černá karta
Černá karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ajťák »

patlající NAD

tohle mi stačí nato, abych věděl, že nemáš o hifi vůbec šajn, dále na tebe nereaguji.
Odpovědět

Zpět na „Zvuk“