Problém s FPS

Problémy, zážitky, rady či pořádání LAN party

Moderátor: Baneshee

Odpovědět
defort55
Nováček
Nováček

Problém s FPS

Příspěvek od defort55 »

Nevěděl jsem jaký přesně nadpis zvolit, ale tenhle to taky vystihuje. Jde o to, že když zapnu třeba Assassins Creed Revelations nebo III, nebo Battlefield 3, tak se mi vše seká a přitom mi to nikdy předtím nedělalo. AC III a BF3 hraju na LOW na docela nízký rozlišení a třeba právě BF3 mi kdysi jelo i přes 30 FPS a teď jede stabilně 10-20 FPS na jákémkoliv rozlišení. To samé u AC. Vtipné na tom je, že třeba ráno se to laguje a když to zapnu večer tak ne :D Př. V 11.00 jsem zapnul ACIII, kde byla ta mise jak vás vedou na šibenici. Sekalo se to katastrofálně. A když jsem to zapnul asi v 19.00 tak to jelo krásně plynule :D

Moje PC:
AMD Phenom II x3(2,1Ghz)
Ati Mobility Radeon HD 5470
8 GB RAM

Děkuji za pomoc ! ;-)
Atapi
Začátečník
Začátečník

Re: Problém s FPS

Příspěvek od Atapi »

Naplánovaný zálohy, aktualizace, antivir, nebo nějakej odpad na čištění pc nemáš? Případně něco nasdílený na nějaký veřejný síti, např. filmy/hry/hudbu na intranetu, nebo torrenty?
Zkus všechno co jde, včetně firewallu, antiviru a pod., vypnout, jestli to pomůže. Pak případně teploty, jestli jsou při hraní ok. Jestli stále nic, tak asi test povrchu HDD, na CPU, GK zátěžovej test a otestovat RAM a pak bych to osobně celý zformátoval, kdyby to nepomohlo. :lol:
Obrázek
defort55
Nováček
Nováček

Příspěvek od defort55 »

No už měsíc mi to vyhazuje aktualizaci od windows, ale jsem líný to stahovat :D Naplánovaný zálohy nemám a antivir mám jen Avast. Nic nesdílím, torrent už moc nepoužívám. Zkusím teda vypnout ten antivir, snad to pomůže. Teploty jsem si nedávno měřil a má to, co jsem vyčetl různě na webu průměrný teploty při hrání.
btw. včera jsem smazal cca. 37 GB nepotřebných dat, provedl defragmentaci a pročistění registrů a nic moc se při hraní nezměnilo, ale načítání teď frčí :D

Edit: Pozastavil jsem avast a ACIII jede suprově, ale když jsem ho zase zapnul, tak jelo taky :D WTF?! Co to je za počítač? To můžu tyhle hry hrát jen večer? :D Nemůže to být nějaké výkonové časování nebo něco takového? Já si ale nevzpomínám, že bych něco takového kdy dělal :D

Edit 2: Ráno to dělalo to samé. Večer jsem hrál BF3 na 30-40 FPS a ráno na 20 FPS. Jdu se hodit mašli :D
defort55
Nováček
Nováček

Příspěvek od defort55 »

Vyřešeno, stačí před zapnutím hry vše odpojit(chladící podložku, myš, adaptér,...) a jede to jak má :)
Snad to pomůže někomu, co má stejný problém :)
LoCo99
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od LoCo99 »

Takže problem s napájenim nebo snad s ovladačema ?
defort55
Nováček
Nováček

Příspěvek od defort55 »

Jo, tak to netuším :)
Odpovědět

Zpět na „Hry a zábava“