Grafika na 3x monitory

Vše ohledně rad s nákupem a srovnání desek - libovolný výrobce, socket i čipset.

Moderátoři: Eddward, PKBO

Odpovědět
all_in
Nováček
Nováček

Grafika na 3x monitory

Příspěvek od all_in »

Ahoj lidi,chtel bych vas poprosit...
Ahoj lidi,chtel bych vas poprosit...

Mam HP Pavilion p6300cs, v nem je :
intel i5 2,66Ghz
4 Gb ram
NVIDIA GeForce GT 230, 1,5 GB.
Mam 3 monitory 2x ASUS 18.5" LED ma rozliseni 1366 x 768 px a 1x ASUS 21.5" LED Full HD.
Chtel jsem zapojit 3 monitory tak jsem si koupil http://www.alza.cz/sapphire-hd-6670-ult ... .htm,ktery ma 3 vystupy: HDMI ( zapojeni na 21,5) ,1 DVI ( 1x monitor 18.5) a 1 Display port( pouzival jsem redukce http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... archType=1) a me funguje jenom vzdy 2 obrazy... :(. Vratil jsem tu graficku,a bych chtel se zeptat jakou grafickou kartu me doporucujete aby fungoval 3 vystupy? Mam tedka v pocitaci ktery ma 3 vystupy VGA,DVI a HDMI.. me to napadlo koupit jeste jednou grafickou kartu abych mohl pripojit dalsi 2 monitory(budu mit 4x monitory),ale bohuzel tam je jenom jednou pcie 16x ...chtel jsem koupit nejakou grafickou na pcie 1x abych mohl pripojit 2 monitory..Myslite ze to zvladne muj pc? Nebudu mit problem s pcie 1x? Moc vam dekuji za kazdy prispevek a omlouvam se za moji spatnou cestinu. :)
DOC_ZENITH
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Re: Grafika na 3x monitory

Příspěvek od DOC_ZENITH »

Grafiku do PCI-E 1x doukoupit můžeš, když budou obě od NV bude to i po SW stránce ideální.

Ale ty důvody proč ti to nešlo.

1. Ne každej Radeon je eyefinity ready. U těch low-endovejch tu musí být uvedeno.
2. Převodník z display portu musí být aktivní, ne pasivní. Jinak to nefunguje. 3 výstupy bez aktivního převodníku umí jen karty NV ale opět ne ty low endové.
all_in
Nováček
Nováček

Příspěvek od all_in »

Dekuji za odpoved. Pokud si dokoupimgrafiku do pci-e 1x,bude mi fungovat obe 2 karty ze? tzn ze mohu pripojit na 4 monitory?
Mel jsem Radeon HD6670,umi eyefinity ze?Asi jsem nemel aktivni prevodnik.. Doporucite mi nejakou grafickou kartu a redukce z display portu na DVI? Dekuji
DOC_ZENITH
Středně pokročilý
Středně pokročilý

No to pozor spousta radeonů 6670 eyefinity neumí, pokud jsi to u toho svého neměl vysloveně uvedeno tak ne. Řikam že u těch low-endů to neni obvyklé (6670 je low end).

Buďto do systému přidej toto:

http://www.czc.cz/zotac-gt-610-pcie-x1- ... 07/produkt

A máš druhou kartu na další 2 výstupy z ní. Fungovat to bude akorát na sekundární kartě nefunguje overlay (dnes se už prakticky nepoužívá) a taky hry ti jednou vždy na monitoru co nastavíš jako primární, nepojedou ti přes všechny monitory najednou, atd. Prostě budeš mít velkou plochu ale obdoba eyefinity = hraní na více monitorech najednou to neni.

Grafika která jdna nativně podporuje až 4 displaye bez aktivních převodníků je až:

http://www.czc.cz/msi-n660-2gd5-oc/117668/produkt

První solidní karta s eyefinity:

http://www.czc.cz/gigabyte-hd-7770-expe ... 88/produkt

Tady máš aktivní převodník na DVI třeba:

http://www.czc.cz/sapphire-aktivni-adap ... 80/produkt

To slovo aktivní je nejdůležitější.
all_in
Nováček
Nováček

Příspěvek od all_in »

Moc moc dekuji za rady... 3-4 Monitory potrebuji na sledovani kamery na ruzne obchody...Myslis ze bude stacit pridat 1 kartu do pcie x1? Bude fungovat pcie x16 a pcie x1? Zvladne muj pc 2 graficke karty v pohode? nebo lepsi koupit grafiku s displayem portem? Jeste jednou dekuji za rady :)
DOC_ZENITH
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Je to jedno. PC zvládne tolik karet kolik jich tam dáš, niak jej to nezatěžuje, dokud máš aktivní a funkční sloty kam je dávat.
kay87
Nováček
Nováček

Příspěvek od kay87 »

mam stejnou situaci jako all_in. Myslite ze je to lepsi koupit 2 grafiky nebo kouput 1 grafiku a mit z toho 3 vystupy?
DOC_ZENITH
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Jak kdy. To už je na tobě.

1 Grafika s vícero výstupy bude mít menší spotřebu. A bude ti funbgovat overlay mix na všech výstupech. 2 grafiky jsou zase dobrý pro redudanci. Ala jedna pojde a stroj může fungovat dál zatímco je ta mrtvá v reklamaci. Z hlediska OS, atd. Je to úplně jedno. Jde hlavně o cenu a board do kterýho se to strká a user co tohle potřebuje by hlavně měl vědět co chce a jakej na tom bude používat SW.
all_in
Nováček
Nováček

Příspěvek od all_in »

no potrebuji na sledovani kamery,zadne hry hrat nebude... takze lepsi 2 grafiky ze?
DOC_ZENITH
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Já nevim. To musíš vědět ty. Pokud je to ňěco zastaralého co používá overlax mixer byly by 2 grafiky k ničemu.

To musíš vědět ty jak ten soft funguje. Já ti jen říkám že z hlediska výstupů a výkonu v 2D je to fuk.
all_in
Nováček
Nováček

Příspěvek od all_in »

tedka jsem to chtel objednat tohle http://www.czc.cz/zotac-gt-610-pcie-x1- ... 07/produkt a na czc uz neni a v alze taky neni...:( Nevite kde tohle mohu objednat,nebo nejaky nahradni za ni?
Baneshee
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Baneshee »

To byl jen priklad, muzes dat treba http://www.czc.cz/zotac-gt-610-synergy- ... 97/produkt nebo jakoukoli jinou dostupnou GT610
Ryzen 7800X3D | Noctua C12P SE14 | 2x32GB Kingston Fury 6000MHz | Sapphire Pulse 9070XT 16GB | ASRock X870 Pro RS | Micron 2TB NVMe & Kingston KC3000 4TB | FD North Black TG | Seasonic GX 750W | Dell G3223Q
DOC_ZENITH
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Hehe ne on chce grafiku do PCI-E 1x ne 16x.

A jen tak BTW ten zotac 610 PCI-E 1x už je dostupná, dnes jsem jí koupil. A pokud jsou sloty PCI-E 2.0 tak jí to že je 1x ani moc nelimituje.
Dithius
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Dithius »

DOC_ZENITH píše:Hehe ne on chce grafiku do PCI-E 1x ne 16x.

A jen tak BTW ten zotac 610 PCI-E 1x už je dostupná, dnes jsem jí koupil. A pokud jsou sloty PCI-E 2.0 tak jí to že je 1x ani moc nelimituje.
ikdyž máš Grafiku s plnohodnotným dlouhým slotem PCI-Ex 16 tak to neznamená že ji nemůžeš dát do PCI - Ex 1x 4x :D

navíc kolikrát takové udělatka ktere jsou přimo zkraceny do velikosti PCI-Ex x1 tak sou i dražší a je to zbytečnost kupovat
CPU: AMD Ryzen 9 9950X, IF 2066 MHz; MB: ASROCK B650E TAICHI Lite; RAM: Kingstone Fury Beast 2x64GB 5600MT/s @6000MT/s; GK: AMD Radeon RX 6950 XT; SSD#1: Kingstone KC3000 2048 GB; SSD#2: Seagate Firecuda 530R 2000GB; PSU: Corsair RM1000; Case: Phanteks Enthoo PRO 2; Rad: Alphacool NexXxoS HPE-45 Full Copper 420mm; Block: EKWTB Quantum Velocity (Fully black Nickel base); Pump: EK-DDC + Alphacool Rise Flat; OS: Custom Fedora 43 (installed ground UP from cmd nonGUI).
Mr Lucas
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mr Lucas »

Dithius píše: ikdyž máš Grafiku s plnohodnotným dlouhým slotem PCI-Ex 16 tak to neznamená že ji nemůžeš dát do PCI - Ex 1x 4x :D
Právě že nemůže. Obráceně to jde (do PCI-Ex 16 slotu PCI - Ex 1x 4x karta).
... Don't give the noise a chance ...
ULN PC: MB: Asus P8P67 B3 CPU:Core i5 2500K / 4,5GHz@1,3V - passive cooled by Phanteks PH-TC14PERAM: Kingston HyperX Genesis Grey 8GB 1600MHz GPU: Sapphire HD 6850 775/4000MHz@0,975V cooled by Accelero S1 + 2x Noiseblocker PL1 (380-700rpm) SSD,HDD: Crucial M4 64GB + WD Green WD20EARS in Silentmaxx HDD Silencer PSU: Enermax PRO82+ 385W cooled by Noctua NF-S12-800 (390-700rpm) CASE: Cooler Master Cosmos II - Silent mod with two exhaust fans - rear Noctua NF-A14 ULN (400-700rpm), top Noctua NF-S12-800 (390-700rpm) + 2,5-5cm soundproofing material Gumex Type 500, Type 503, Type 505 AUDIO: Onkyo Wavio SE-200PCI -> Yamaha RX V559 -> Eagle Cable Silverline -> Yamaha NS 777, NS 444, NS 333 + Velodyne EQ-Max 12 LCD: 27" Asus VE278Q + 50" Philips 50PFL5008K/12 with Ambilight
Odpovědět

Zpět na „Rady s nákupem a porovnání“