PROJEKTORY

Stolní i přenosné projektory - rady a zkušenosti, včetně výběru.

Moderátor: maXXmilian

Odpovědět
mitulko
Začátečník
Začátečník

Re: PROJEKTORY

Příspěvek od mitulko »

.....ja si tiez myslim ze na 720p je to akurat ja mam uhlopriecku 100" a na tu velkost som spokojny
s obrazom na HD. mimo toho ja taham filmy a na 1080p to vychadza aj na 16GB a aj viac podla filmu.uz s 8GB na HD mam co robit aby som to zmestil na disky. ale samozrejme berem ze 1080p je uz ozaj pre fajnsmekrov a ma to kvalitu v sebe. este ked je to podfarbene kvalitnym audiom.uvidime mozno onedlho budu aj LED 1080p projektory. otazka je v akej cene a ci to nebudu firmy brzdit koli ostavajucim lampovym projektorom a mozno sa nejak rozvinie ta laserova technologia
PC Intel i5 3570 HD2500,Kingston 2x4GB kit DDR3 CL9, system disk SSD Kingston 240GB,doska GIGABYTE H77N-WIFI,HDD WD 1TB Blue Edition, case Cooler Master N200,case fan Corsair Quiet edition AF120 4ks,zdroj Seasonic S12II 520W Bronze, grafika MSI N760 Gaming, monitor 24" Asus,headset Genius ZABIUS HS-G850.
Stratos
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stratos »

na 100" uz je 720p malo a je silne patrny rastr. 720p tak maximalne do 60-70" a jeste od toho sedet dal. Treba ja mam 110" a pride mi tech 1080p uz celkem malo a vyhlizim nakej 4k projektor... Pride mi ze se to nak zaseklo s tim rozlisenim na mrtvem bode pritom i blbej mobil ma dneska 1080p :)
kultus
Nováček
Nováček

Příspěvek od kultus »

taky si myslim ze kupovat dneska 720p na filmy uz nema vyznam...puvodne jsem myslel ze bude stacit ale po zamysleni...vzdyt nebudu ted kupovat projektor s prezitym rozlisenim...jsem se rozhodl pro Epson 3200...
kudma611
Nováček
Nováček

Příspěvek od kudma611 »

Koľko hodín denne,alebo týždene používaš projektor?Tu nejde ani tak o 720p a 1080p,ale kto načo ho potrebuje-ako často pozerá-aké má nároky apod.Za 107-čku plazmu som dal viac a obraz cez led je krajší a hlavne 3m uhlopriečka je o niečom inom ako tv.A nie každého pustia financie pustiť za full hd projektor ktorý navyše využijete 6 hodín týždene.Po nasýtení ani toľko.Mne ide minimálne 6 hodín každý deň-takže ta úspora pri led sa mne vyplatí.
Každý máme svoje nároky-názory-potreby-financie-a neviem čo ešte.Kup na čo máš-aj tak o rok to už je zaostalé. :-D
LG PA70G/Ariva 200 HD/Samsung Story 1.5 TB
mitulko
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od mitulko »

suhlasim presne o tom to je. Mne ide projektor tiez denne od 4 do 12 hodin podla toho ako mam cas
a pouzivam mmc Egreat ktory mam napojeny na net a pozeravam aj stream videa z relacii na joj a prima a ct. Myslim ze na denno denne pouzivanie to bola dobra volba. ja mam uhlopriecku 80" az 100" podla toho ako nastavim vzdialenost a pozeram zo 4metrov a obraz sa mi zda lepsi ako co som mal BENQ W710ST. Mozno keby som videl film na TW3200ke tak by som lutoval ale kedze prevaznu cast filmov mam 720p a menej tak si myslim ze ani 1080p projektor by to nevylepsil. Mimo toho som vyrastal na dvd filmoch a este divixoch takze pre mna je ozaj 720p ako z ineho sveta. donedavna som mal zbierku 600dvd ale ako nastupili BRripy tak sli DVDcka z domu. Mozno casom sa aj zo mna stane "filmovy lahodkar" a nebudem uz spokojny ani s tym 720p rozlisenim. Ale zatial som v klude a ak nebude s tym projektorom problem a vydrzi tu deklarovanu zivotnost tak budem len rad.
Povodne som chcel kupit novy BENQ GP10 koli tomu ze moze mat dobru optiku ale kedze BENQ sa nevie s tymto modelom nejak rozhybat a dat ho do predaja volba padla na LG.
PC Intel i5 3570 HD2500,Kingston 2x4GB kit DDR3 CL9, system disk SSD Kingston 240GB,doska GIGABYTE H77N-WIFI,HDD WD 1TB Blue Edition, case Cooler Master N200,case fan Corsair Quiet edition AF120 4ks,zdroj Seasonic S12II 520W Bronze, grafika MSI N760 Gaming, monitor 24" Asus,headset Genius ZABIUS HS-G850.
Stratos
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stratos »

nj az uvidis nekde na 1080p projektoru 45GB bluray disk na 3+ metrovy uhlopricce pochopis kde tkvi kouzlo 1080p projektoru :)

ALe uznavam je to o cene. Ale co jsem se tak dival uz dnes zacinaji 1080p projektory na cene uz celkem hluboko pod 20tis s DPH coz je slusne.. Pred lety bylo hur :)
schutze.san
Nováček
Nováček

Příspěvek od schutze.san »

Tak moje problemy s blikanim obrazu se zase zacaly objevovat,.. prepinani z ECO rezimu do normalniho a zpet uz nepomaha... takze jsem dosel k tomu ze musi byt problem v projektoru s vetrakem nebo s necim jinym a nezbyva nic jineho nez s tim jit do servisu... :angry2: Mate nekdo zkusenosti s servisem Aceru v Praze?
kultus
Nováček
Nováček

Příspěvek od kultus »

Tak uz mam Epson TW-3200 doma. To fullHD je fakt supr nejaky 720p na tu uhloprucku fakt ne, bohuzel mi odrazy od bilych zdi uplne nici kontrast a cernou (coz se dalo cekat) tak premyslim co s tim udelat. Na okna kupuji cerny zaves pro zatemneni. Promitam na bilou zed 120" obraz (nerovnosti nejsou vubec videt, akorat by mne zajimalo jaky muze mit bila zed gain) tak se chystam udelat 5-10cm oramovani z cerne matne hladke gaffa pasky a na horni hrane asi 20-30cm tak jak to maji koupena platna. Co se zbytkem mistnosti a hlavne stropem opravdu nevim...byt neni muj takze malovat nebudu. Nemam predstavu jak moc zlepsi ten ramik vysledny obraz, takze dalsi rady vitane :) jestli ma nekdo zkusenosti s DIY platnem treba nejakou sedou folii sem s nimi ;)
RadekFM
Nováček
Nováček

Příspěvek od RadekFM »

To poblikavani je vetsinou vada lampy. Kamosovi to delalo taky na pt-ae3000 nejdriv jen v eco pak i v normalu a vymenili mu lampu na zaruku a ta nova uz chodi v pohode. Ja mel stejny problem na eh-tw3200 jen v eco a jen obcas tak jsem reklamaci nejak neresil ale nakonec lampa lehla uplne po asi 2500 h takze vymena na zaruku. V patek jsem to privezl z dilerisu s novou lapou ale zase to ted dela takovy svisly pruhy, ktery jsou bohuzel malo videt a jeste jen pri nekterych odstinech tak nevim jestli se mam vubec snazit to reklamovat. Ale sere me to dost. Nejvic je to videt na tmave sede plose. Na cerne a bile vubec a na sytych barvach jen nepatrne. Na pletove barve to ma nadech do fialova takze treba u zprav je to videt dost, ale behem filmu si toho skoro nevsimnu.

Obrázek
Stratos
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stratos »

kultus píše:Tak uz mam Epson TW-3200 doma. To fullHD je fakt supr nejaky 720p na tu uhloprucku fakt ne, bohuzel mi odrazy od bilych zdi uplne nici kontrast a cernou (coz se dalo cekat) tak premyslim co s tim udelat. Na okna kupuji cerny zaves pro zatemneni. Promitam na bilou zed 120" obraz (nerovnosti nejsou vubec videt, akorat by mne zajimalo jaky muze mit bila zed gain) tak se chystam udelat 5-10cm oramovani z cerne matne hladke gaffa pasky a na horni hrane asi 20-30cm tak jak to maji koupena platna. Co se zbytkem mistnosti a hlavne stropem opravdu nevim...byt neni muj takze malovat nebudu. Nemam predstavu jak moc zlepsi ten ramik vysledny obraz, takze dalsi rady vitane :) jestli ma nekdo zkusenosti s DIY platnem treba nejakou sedou folii sem s nimi ;)
cerne zavesy na okolni zdi od stropu az na zem podle me asi nejlepsi reseni, pred promitanim je proste roztahnes a pak zase zatahnes... Tohle je asi nejlepsi reseni vsak pouziva se i v kinech.. Idealne naka cerna latka co polhcuje svetlo..
kultus
Nováček
Nováček

Příspěvek od kultus »

no planuji zitra po praci vyrazit do mesta do nejake ty metraze. Co jsem koukal tak zavesy maji strasne predrazene...na to promitani bude stacit nejaka obyc cerna matna latka kterou povesim za krokodyly vedle zaclony, na samet v takove metrazi bohuzel prachy nemam (jestli je neco podobne levnejsi necham si poradit ) ;)...udelal jsem si ted na zed 120" ramik z cerne matne Tesa Gaffa pasky 53949 5cm x 50m je to parada doporucuji skoda ze nemeli tu 53999 ta je jeste matnejsi a hladsi. Myslite ze ma prakticky vyznam udelat ramik siroky az 10cm ze bych to jeste jednou objel s paskou se dela docela dobre, nebo staci tech 5cm a dalsich pet uz takovy efekt mit nebude...
mitulko
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od mitulko »

..tu ju maju http://www.profi-dj.cz/tesa-gaffa-ultramat-53999/
..daj potom aj nejake foto alebo video ako to vyzera v reale na stene a ked bezi film...
..neplanujes platno kupovat?
..inak vylepsit by sa stena dala este tak ze to vnutro co je v ramiku by si natrel primalexom je nejaky
druh neviem presne nazov co sa pouziva na vylepsenie obrazu. tak zvazujem aj ja stenu upravit ale ked vravis ze byt nie je tvoj je otazne ci to mozes urobit.
kultus
Nováček
Nováček

Příspěvek od kultus »

Jj to vim oni ji pry meli na prodejne a kdyz jsem tam prisel tak ji nemohli najit tak jsem vzal tu premium ale rozdil je minimalni, pri foceni s bleskem snad ani nebude videt rozdil...fotit ani nemusim nemam fotak a mobil to vyfoti uplne jinak vypada to pekne ale s cernou mam problem kvuli odrazum od bilich zdi a stropu...planuji vyzkouset sedou matnou folii Avery 544 na zlepseni kontrastu a celk.obrazu
mitulko
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od mitulko »

tu foliu ides lepit priamo na stenu? alebo na nejaku dosku? povacsine co som cital tak to lepia bud do nejakeho ramu alebo na dosku. len doska na 120" bude asi dost kus... :D
kultus
Nováček
Nováček

Příspěvek od kultus »

Ne ne jdu to jen zkusit takze koupit a provizorne nalepit lepici paskou a az to bude dobre tak dokoupim dalsi do rozmeru poradne zarovnam a oblepim tou cernou paskou pak to vse sundam az se budu stehovat a hotovo ;-)
kultus
Nováček
Nováček

Příspěvek od kultus »

tak jsem si koupil folii...Avery 544 z nemecka neprisla tak jsem se byl podivat na alternativu a to Oracal 641-72. Je trochu jina a trochu levnejsi, ta avery (fasson) mi na vzorniku prisla odstinem vic do cervena. Tahle se mi libi vic je neutralnejsi, nevim jak by to vypadalo pri primem srovnani pri promitani. Na zkousku jsem koupil pouze pas 300x50cm s tim, ze dokoupim dalsich 300x100cm a nejak to spojim. Cerna se opravdu zlepsila celkove je obraz tmavsi, pri koukani filmu to nevadi naopak v noci to tolik nerusi, uvidime jak to bude vypadat az bude promitaci plocha cela seda. Pro toho kdo ma epson TW3200 nebo podobny, pouzivam mod Cinema na ECO, to jen pro predstavu. Rozdil je pochopitelne viditelny hlavne pri zobrazeni bile plochy treba stranka googlu, bila je samozrejme seda, to se dalo cekat. Mozna az si zvyknu nebude mi to vadit, ale projektor mam primarne na filmy. Co ale bude dalsi plus je snizeni odrazeneho svetla na okolnich zdi (mam komplet bily pokoj), co bude mit pozitivni vliv hlavne na zobrazeni cerne, protoze se tolik svetla nebude odrazet zpatky na platno.
Strady
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Strady »

Zdravím,
měl bych otázku je zvuk DTS HD u filmu opravdu o dost lepší než DTS? Parametry znám, ale zajímá mě subjektivní názor než se pustím do předělávání kabeláže.
Stratos
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stratos »

Strady píše:Zdravím,
měl bych otázku je zvuk DTS HD u filmu opravdu o dost lepší než DTS? Parametry znám, ale zajímá mě subjektivní názor než se pustím do předělávání kabeláže.
je to uplne jina liga, kazdopadne musis na to mit bedny aby si rozdil poznal :)
Strady
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Strady »

Stratos píše: je to uplne jina liga, kazdopadne musis na to mit bedny aby si rozdil poznal :)
Tak v tom asi bude ten háček. :D
Mám Jamo S 426 + Jamo Sub 200 a reciever Onkyo TX-SR578. Pokoj má 15m2.
Zkusím dnes film Dredd se zvukem DTS HD a uvidím.
krizpavel
Nováček
Nováček

Příspěvek od krizpavel »

Ahoj všem,

před pár dny jsem se nastěhoval do nového bytu, kdy již při hledání byl kladen důraz na velkou zeď a tedy na možnost plátna. Stropy jsou 3,5 m vysoké, takže zde omezení není. Samozřejmě půjde o 16:9 plátno. Úhlopříčkou bych sem dostal 4,5 m možná více. Koukám po Epson EH-TW3200 případně BenQ W1100. Stejná cenová kategorie, ale u Epsonu se mi zamlouvá Lens Shift, protože na strop bych projektor nedal. Místnost mám širokou 5,9 m, tedy sedět se dá cca 5,5 m od plátna (něco vezme opěradlo gauče). Projektor prakticky nad hlavou, takže stejná vzdálenost k plátnu.

Dle tabulky v recenzi by to neměl být problém zobrazit:
Obrázek

Má otázka ale míří k pohodlnosti. Nerad bych měl plátno zase moc velké a musel kroutit hlavou, což by bylo dost nepohodlné. Jak velké by jste mi pro tyto parametry doporučili plátno a jak daleko od plátna bych měl sedět (gauč můžu přiblížit k plátnu)???

když zde
http://www.projectorcentral.com/Epson_E ... _list=6620
nastavím 5,5 m vzdálenost od plátna a maximální zoom, tak jsem na hodnotě 4,7 m úhlopříčka, ale již jsem ve žlutých číslech, což nevím jak moc je špatně. Navíc mi přijde 4,7 m úhlopříčka už moc velké plátno.

Moc prosím o radu jak velké plátno a jak daleko sedět od plátna. Díky moc :)

Update: největší plátno jsem na alze našel: ELITE SCREENS, roleta, 150"(16:9)
Odpovědět

Zpět na „Projektory“