3D TV nebo Nvidia 3D vision
Moderátor: maXXmilian
- pidislav
- Nováček

-
3D TV nebo Nvidia 3D vision
zdravím, potrebuju poradit jestly koupit 3D TV která konvertuje obraz z 2D do 3D pouzival bych ji z 99% jako monitor nebo koupit Nvidia 3D vision.
bojím se aby u 3D TV nebyl nejaký problém s kompatibilitou napr. her či filmů
(jinak grafickou kartu mám od ATI)
bojím se aby u 3D TV nebyl nejaký problém s kompatibilitou napr. her či filmů
(jinak grafickou kartu mám od ATI)
- Stratos
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Re: 3D TV nebo Nvidia 3D vision
koupil bych nakou LG s polarizacnim 3D, tam muzes s klidem pouzit ATI..
http://www.ddworld.cz/index.php?option= ... &Itemid=75
http://www.ddworld.cz/index.php?option= ... &Itemid=75
- pidislav
- Nováček

-
a nebylo by lepsi 3D s aktivními brýlemi? např. http://3d-televize.heureka.cz/sony-bravia-kdl-32ex720/
- Stratos
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
nebylo protoze Aktivni 3D bryle sebou senou spoustu negativ.
1) blikani
2) nelze pouzivat pri jinem zdroji svetla (blika to uplne silene)
3) bryle dost ztmavuji obraz (brylemi neprojde 60% svetla)
4) bryle jsou tezke a potrebuji menit baterie (polarizacni 3D bryle zacinaji na 8g a baterie nemaji jsou taky nepomerne levnejsi od 100,- a vejs)
vsechny tyto neduhy resi prave polarizacni 3D technologie, doporucuji ti zajit do IMAXU v Praze na Flore kde tohle pouzivaj
1) blikani
2) nelze pouzivat pri jinem zdroji svetla (blika to uplne silene)
3) bryle dost ztmavuji obraz (brylemi neprojde 60% svetla)
4) bryle jsou tezke a potrebuji menit baterie (polarizacni 3D bryle zacinaji na 8g a baterie nemaji jsou taky nepomerne levnejsi od 100,- a vejs)
vsechny tyto neduhy resi prave polarizacni 3D technologie, doporucuji ti zajit do IMAXU v Praze na Flore kde tohle pouzivaj
- Holajs
- Začátečník

souhlasim se strakosem presne tuhle televizi mam, porad jsem myslel ze existuji nejak dve verze 3d a kdepak existuje jenom jeden zpusob snimani a reprodukce (myslim vysledek) takze bych sel do pasivni je mnohem mnohem levnejsi myslim porizeni bryli a vysledek je stejny. Jinak sledoval jsem na ni avatara vubec zadny rozdil v kine a doma v obyvaku to stejny akorat tahle televize ma nevyhodu ze nezvlada DTS zvuk takze si musis davat pozor co stahujes(myslim pri pouziti prehravani z USB) s Bluray prehravacem nebude problem kdyz budes stahovat film tak s SBS neboli dva obrazy vedle sebe
!!!Lenost, je Matka pokroku!!!
(Asus N61VN, iPhone, Fender Stratocaster)<3
CPU: i5 2500K @ 4.6Ghz +Noctua NH-D14 MotherBoard: Asus P8Z68-Vpro gen3.0 HDD: SSD Monitor:Benq 2410 120Hz Keyboard: Microsoft X4 Mouse: Logitech MX518 Mousepad: Steelpad S&S Graphics: Gigabyte GTX670 OC Memory: 8096MB O/S: 7 Headset SteelSeries V2 Connection: Wi-max 10Mbit/3Mbit
CPU: i5 2500K @ 4.6Ghz +Noctua NH-D14 MotherBoard: Asus P8Z68-Vpro gen3.0 HDD: SSD Monitor:Benq 2410 120Hz Keyboard: Microsoft X4 Mouse: Logitech MX518 Mousepad: Steelpad S&S Graphics: Gigabyte GTX670 OC Memory: 8096MB O/S: 7 Headset SteelSeries V2 Connection: Wi-max 10Mbit/3Mbit
- pidislav
- Nováček

-
jak jsem psal z 99% budu TV pozivat jako monitor takze blu-ray prehravac nemam v plánu kupovat
no skusim po nejaké Tv kouknout chtel bych TV tak do 15 000Kč pokud teda nejakou sezenu
- Holajs
- Začátečník

ja jsem ji koupil za 13t a bylo to 107cm u tebe bych to resil uricte mensi tohle je tak na 3m od obrazovky, nevim no kdyz ses ochotnej dotoho dat 15t tak bych sel do 120Hz monitoru treba Benq XL ten shodou okolnosti taky mam a spokojenost velke, plynulost u her jsem nazazil ani u staryho CRT a knemu koupit tu 3d nvidia ale to nevim jak je kompatibilni s amd myslim ze by to chtelo i grafickou kartu ale to uz poradi treba nekdo jiny
!!!Lenost, je Matka pokroku!!!
- Stratos
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
v tehle cene LG taky 3D polarizanci TV v tom bych problem nevidel. Hlavne delaj tyhle telky s matnou obrazovkou tj se v tom nic neleskne..pidislav píše:jak jsem psal z 99% budu TV pozivat jako monitor takze blu-ray prehravac nemam v plánu kupovatno skusim po nejaké Tv kouknout chtel bych TV tak do 15 000Kč pokud teda nejakou sezenu
- bubo82
- Nováček

-
Ahoj chci se zeptat ohledne problematiky 3D.
Budu kupovat novou sestavu s dobrou grafarnou pro novy hry celkem v cene cca 28tkc bez monitoru.
A ted..
Zaujal me produkt Nvidia 3D Vision a k tomu monitor 144Hz Asus za celkem asi 13tkc.
No ale kdyz si tak procitam ruzny weby, cim dal vic se bojim blikani a problemu tahani za oci atd.
Tak si rikam, nebylo by lepsi jit do pasivniho 3D koupi nejakyho 3D monitoru i s brylemi?
No jo, ale jak je to potom s hrami ve 3D?
U Nvidia 3D Vision je mi to celkem jasny, celej ten kram se nainstaluje, k tomu naka vice ci mene kompatibilni s hra Nvidia 3D Vision, aktivni bryle se samy sesynchronizujou s monitorem, zatahnout zaluzie a uz to jede..
Ale u pasivni technologie nevim.. nikde se o tom nemuzu docist jak je to s hrama. U filmu je to jasny, filmy ve 3D jsou primo natoceny pro tohle. Ale hry? jak to funguje? Konverzi z 2D do 3D? A umi to konvertovat kazdou hru, nebo minimalne ty co umi Nvidia 3D Vision?
Je mi jasny ze u pasivu bych nepotreboval grafarnu za 10tkc Nvidia, ale stacila by treba za 7tkc a mohl bych jit do Radeona.
Proste u Nvidia 3D Vision to vypada suprove, ale prijde mi to oproti pasivu dost drahy, vyplati se ta investice navic?
Neposlouzi stejne 3D monitor s pas.brylemi?
A to se pak nekde to 3D zobrazeni zapina a napr. Battlefield3 jede ve 3D a je to super zazitek jako u ty Nvidie? Zapina se to ve hre, nebo v Win?
Prosim podelte se, jestli to tu nekdo ma, nebo cemu byste dali prednost, diky
Budu kupovat novou sestavu s dobrou grafarnou pro novy hry celkem v cene cca 28tkc bez monitoru.
A ted..
Zaujal me produkt Nvidia 3D Vision a k tomu monitor 144Hz Asus za celkem asi 13tkc.
No ale kdyz si tak procitam ruzny weby, cim dal vic se bojim blikani a problemu tahani za oci atd.
Tak si rikam, nebylo by lepsi jit do pasivniho 3D koupi nejakyho 3D monitoru i s brylemi?
No jo, ale jak je to potom s hrami ve 3D?
U Nvidia 3D Vision je mi to celkem jasny, celej ten kram se nainstaluje, k tomu naka vice ci mene kompatibilni s hra Nvidia 3D Vision, aktivni bryle se samy sesynchronizujou s monitorem, zatahnout zaluzie a uz to jede..
Ale u pasivni technologie nevim.. nikde se o tom nemuzu docist jak je to s hrama. U filmu je to jasny, filmy ve 3D jsou primo natoceny pro tohle. Ale hry? jak to funguje? Konverzi z 2D do 3D? A umi to konvertovat kazdou hru, nebo minimalne ty co umi Nvidia 3D Vision?
Je mi jasny ze u pasivu bych nepotreboval grafarnu za 10tkc Nvidia, ale stacila by treba za 7tkc a mohl bych jit do Radeona.
Proste u Nvidia 3D Vision to vypada suprove, ale prijde mi to oproti pasivu dost drahy, vyplati se ta investice navic?
Neposlouzi stejne 3D monitor s pas.brylemi?
A to se pak nekde to 3D zobrazeni zapina a napr. Battlefield3 jede ve 3D a je to super zazitek jako u ty Nvidie? Zapina se to ve hre, nebo v Win?
Prosim podelte se, jestli to tu nekdo ma, nebo cemu byste dali prednost, diky
- _DAVE_
- Začátečník

Všichni příznivci pasivní technologie (včetně klasicky "objektivní" recenze ministra Stacha) zapomínají na drobný detail, a sice že pasivní technologie zobrazí pouze polovinu zadaného rozlišení - tedy ve FHD je to nejčastěji 960x1080 !!!
Naštěstí třeba mě to nevadí a Crysis 2 vypadá i tak naprosto užasně - LG TV.
Teď k mé otázce, C2 má nativní podporu pro 3D přímo ve hře, tam nepotřebujete nic - je to aktivujete.
Ale plno ostatních her je nutné "prohnat" přes 3D driver - a já se ptám je lepší 3DTV Vision nebo Tridef??
Má někdo zkušenosti ? Moc mi to pomůže.
Naštěstí třeba mě to nevadí a Crysis 2 vypadá i tak naprosto užasně - LG TV.
Teď k mé otázce, C2 má nativní podporu pro 3D přímo ve hře, tam nepotřebujete nic - je to aktivujete.
Ale plno ostatních her je nutné "prohnat" přes 3D driver - a já se ptám je lepší 3DTV Vision nebo Tridef??
Má někdo zkušenosti ? Moc mi to pomůže.
HTPC: i5-12400f, 32GB RAM, RTX4060ti, (3GHz/18,5GHz) - 16GB, case Grandia, 3DTV-LG 47"/ 3D Acer Projektor.
RPCS3 + Nintendo GC +Wii + WiiU + Switch emulator.
Ukázky her v plně stereoskopickém 3D, je potřeba - 3DTV, 3D projektor, VRset:: https://www.youtube.com/@stereoscopicga ... 9/featured
Ukázky her v plně stereoskopickém 3D, je potřeba - 3DTV, 3D projektor, VRset:: https://www.youtube.com/@stereoscopicga ... 9/featured
- H2SO4
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Bubo82 - Mam k PC pripojenou TV s aktivnim 3D,nektere hry,neni jich moc,osobne sem nasel akorad Crysis2 a Doom BFG maji moznost zapnout 3D SBS primo v menu.staci zapnout,TV detekuje 3D a uz to frci.
Ostatni hry maj vetsinou v menu jen nastaveni stereoskopickeho 3D,ktere se predem musi aktivovat v ovladacich Nvidia.Hacek je v tom,ze potrebujes program 3DTV Play za 40E ,jinak ti to 3D nepojede.
Nevyhoda je ze TV nemaj DVI,tudiz HDMI 3D je omezene na 720p 60Hz nebo 1080p 24hz.
jeste lze zapnout funkci HDMI checkerboard ktera umi 3D i v 1080p60Hz.osobne sem nezkousel protoze nemam HDMI vystup na grafice a mam to propojene prez DVI/HDMI.
Co se tyce tahani za oci,nejlepsi by bylo si to nekde zkusit,o proti filmu je 3D efekt u her mnohem vetsi,ktery si muzes nastavit tak aby ti to vyhovovalo.
A mam taky jeden dotaz,kdyz tv umi 3D a umi 120Hz,jakto ze to nemuzu nastavit v ovladacich tuto frekvenci a max je 60hz? Co kdybych si v ovladacich "zmena rozliseni" upravil vlastni rozliseni 1920x1080 120hz,neznicim tv?
Ostatni hry maj vetsinou v menu jen nastaveni stereoskopickeho 3D,ktere se predem musi aktivovat v ovladacich Nvidia.Hacek je v tom,ze potrebujes program 3DTV Play za 40E ,jinak ti to 3D nepojede.
Nevyhoda je ze TV nemaj DVI,tudiz HDMI 3D je omezene na 720p 60Hz nebo 1080p 24hz.
jeste lze zapnout funkci HDMI checkerboard ktera umi 3D i v 1080p60Hz.osobne sem nezkousel protoze nemam HDMI vystup na grafice a mam to propojene prez DVI/HDMI.
Co se tyce tahani za oci,nejlepsi by bylo si to nekde zkusit,o proti filmu je 3D efekt u her mnohem vetsi,ktery si muzes nastavit tak aby ti to vyhovovalo.
A mam taky jeden dotaz,kdyz tv umi 3D a umi 120Hz,jakto ze to nemuzu nastavit v ovladacich tuto frekvenci a max je 60hz? Co kdybych si v ovladacich "zmena rozliseni" upravil vlastni rozliseni 1920x1080 120hz,neznicim tv?
CPU:9850x3D | MB:Asus ROG STRIX X870E-E Gaming WIFI | VGA: Asus 5090TuF OC | ram:2x32GB 5600Mhz | SSD:850pro 128GB + evo 1TB | Audio:Creative Titanium | Repro:Z-5500 | MONITOR: QLED55" 4K | Case:Corsair 1000D | zdroj:EVGA Supernova 1300W | os:Windows 11
- _DAVE_
- Začátečník

Já myslím že TV nezničíš. Ale na druhou stranu je tam těch 120Hz jen kvůli 3D, takže podle mě jen tak 120Hz na 2D nenastavíš.
No jinak těch 24Hz ve FHD je docela vopruz. V Crysis 2 které má nativní 3D nic takového neřeším.
No jinak těch 24Hz ve FHD je docela vopruz. V Crysis 2 které má nativní 3D nic takového neřeším.
HTPC: i5-12400f, 32GB RAM, RTX4060ti, (3GHz/18,5GHz) - 16GB, case Grandia, 3DTV-LG 47"/ 3D Acer Projektor.
- H2SO4
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
JJ vsak sem psal,pokud bych to mel propojene HDMI/HDMI ,lze zapnout HDMI checkerboard ktery dokaze prenest 1080p v 60hz.
CPU:9850x3D | MB:Asus ROG STRIX X870E-E Gaming WIFI | VGA: Asus 5090TuF OC | ram:2x32GB 5600Mhz | SSD:850pro 128GB + evo 1TB | Audio:Creative Titanium | Repro:Z-5500 | MONITOR: QLED55" 4K | Case:Corsair 1000D | zdroj:EVGA Supernova 1300W | os:Windows 11
- _DAVE_
- Začátečník

zkusim, předpokládám že to najdu v ovladači.