Vyplatí se záložní zdroj?

Problémy, rady a vše ostatní k PC zdrojům, UPS, napájení a voltážím, wattmetrům i počítání spotřeby.
Odpovědět
Omo
Nováček
Nováček

Vyplatí se záložní zdroj?

Příspěvek od Omo »

Dobrý večer,
potřebuji prosím poradit: několikrát do roka řekněme 10x u nás dojde k mikrovýpadku elektřiny a někdy i rychle po sobě.Nejde mi o neuložení dat, ale možnosti poškození např.disku či zdroje. Mám 2 PC ,jeden s napájecím zdrojem 620W a druhý s 350W. Chci ho používat výhradně pro PC.Má smysl do toho investovat rozumné peníze a pokud ano,tak jaký typ záložního zdroje koupit.Jsem v tomto laik a rád si nechám poradit od odborníka.
Děkuji předem. :D
Maxtor
Začátečník
Začátečník

Re: Vyplatí se záložní zdroj?

Příspěvek od Maxtor »

APC.. osobne bych nesahal na jiny.. silne pochybuju o kvalite akumulatoru konkurence.. nehlede na zpracovani.. nevim nevim.. na druhe strane ale musim zminit i to, aby sis to nepredstavoval tak, ze existuje APC a zbytek je o 3 tridy nize.. to ne.. vyrabej to stejni cinani, jen z trochu lepsich soucastek a s vyssim dohledem.. :)

V kazdem pripade.. zalozak jako sanci na napajeni PC pri vypadku moc nepovazuju.. pokud nestoji hodne penez a nema vylozene silenou kapacitu, zadny zazrak to neni..
Pro tebe jsou zde ale dulezite restarty a vypadky, nebo lepe receno poklesy v siti a ANO.. tohle zalozni zdroj urcite vyresi.. takze ve tvem pripade doporucuji.. a to tedy neco od APC..

Jeste by mozna mohl nekdo napsat neco o sinusoide, ktera ze zalozaku leze, protoze ten signal prochazi casto filtrama a nektere zdroje to nezvladaj.. co mas za zdroje..?
komancero
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od komancero »

apc je v pohode mam dva a nikdy si zadny zdroj nestezoval :) ( ani levny sunt ,ani kvalitni),dokonce neco i vydrzi ten prvni co sem mel nebyl apc ale odesel az po 8 letech
7700k (4,7/4,5 1,296v),noctua nh-d15,asus IX hero,gskill tridentz 3,6 cl16,gigabyte 1080 aorus 2050/12000,samsung 850evo 500gb,toshiba p300 2tb,evga sup. p2 750w,be quiet! pro900,logitech g510s,g500s,logitech z906,hyperx cloud II,msi optix
i5 4690k (4,5ghz 1,165v),noctua nh-d14,asus z97-pro,seasonic platinum 660w,fractal r4,g.skill 2x4gb,intel 530 480gb,3xhdd (9tb),sony bdrw
(ulozenka:i7 3770k (4,6ghz 1,240v),noctua nh-d14,sapphire hd 7950 1050/6300,asus-p8z77-v pro,seasonic platinum 860w,g.skill 1866mhz (2x8gb),cm stacker 830,samsung 840 pro 256gb,plantronics gamecom 777)
Omo
Nováček
Nováček

Příspěvek od Omo »

Jeden zdroj je:http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... 0000001TGY

a druhý je:http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... 0000000YB8.

Doporučte mi nějaký cenově dostupný konkrétní záložní zdroj prosím. :)
Maxtor
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Maxtor »

Tady to chce radu nekoho, kdo ma neco doma.. APC dela i klasicky zalohovany pes, ale backup tam je jen na polovine zasuvek, takze otazkou je jeste, kolik potrebujes zalohovanych zasuvek.. 2 PC - predpokladam tedy 4 zasuvky..
To v cem ale ja radit nebudu, protoze netusim je, jak si onen pes poradi s takovou zatezi.. nejvyssi varianta ma 700VA a doporucuje se na nej pripojit max nejakych 400W.. to co netusim, jestli je tohle parametr pro splneni podminek funkcnosti vubec (aby to clovek nejak nepretizil), nebo jestli jde pouze o to, ze pri techto parametrech dava UPSka casy, ktere jsou v manualu.. protoze pokud jde UPSka takto odpalit, budes potrebovat neco smerem k 1000VA a to uz se bavime ne o cca 2000kc, ale o 5000kc..

V kazdem pripade zuzil jsem ti vyber na toto.. po jinych bych vubec nekoukal..
http://www.czc.cz/zalozni-zdroje-ups/pr ... r900-10000
Odpovědět

Zpět na „Počítačové a záložní zdroje“