Asus G74S - nízký výkon v Battlefield 3
Moderátor: Don
- Red Devil
- Začátečník
-
- Kontaktovat uživatele:
Asus G74S - nízký výkon v Battlefield 3
Ahoj, mám problém s tímto NB
Koupil jsem jej jako použitý, údajně předváděcí kus/vzhledově tak i vypadá/
Zlobila mě na něm hra Battlefield 3, zjistil jsem že asi nestíhá procesor/core i5/ místama jel na 100% vytížení a tou dobo mě hra cukala.
Sehnal jsem tedy i7čku co se do tohohle modelu dávala a v servisu ji nechal vyměnit.
Problém se hrou je pořád, ale trochu jiný. Procesor už na 100% nejede, takže stíhá, ale hra mě jede o hodně hůř než kamarádovi na Toshibě se stejným HW
Zkoumáním jsem zjistil, že hra nevyužívá grafiku.
Když hraju fps mě lítají v rozmezí 12-60fps
Zjistil jsem, že když je málo FPS grafika je vytížena jen na cca 25-30%, jakmile vyskočí vytížení, vyskočí i FPS, s tím, že jede grafika spíše na menší vytížení, vyšší jen občas naskočí.
Čili kdyby grafika byla vytížena tak jak má je hra krásně plynulá, ale grafika se z neznámého důvodu fláká.
Divné je že mě vě hře vypadává i zvuk.
Ale třeba Crysis 2 jede tak jak má, grafika je vytížena na 70 a více procent a hra běhá na notebook obstojně....
Zkoušel jsem dát čistý systém a ovladače dal z DVD co bylo k NB, tak aby se naistalovalo vše co na DVD je.
I jsem zkoušel jiné verze ovladače na grafiku z vebu Nvidie, ale nepomáhá, chvílemy se to zdá lepší a pak to zase padne. Zkoušel jsem dát i poslední bios na desku.
V 3D mark Vantage mám graf.score 2258 bodů, což odpovídá.
Konfiguraci teda aktuálně mám:
i7 2670QM, 8Gb RAM/původně jen 4, 4 dokoupeny/ a GTX 560M se 3Gb Vram
Díky za rady
Koupil jsem jej jako použitý, údajně předváděcí kus/vzhledově tak i vypadá/
Zlobila mě na něm hra Battlefield 3, zjistil jsem že asi nestíhá procesor/core i5/ místama jel na 100% vytížení a tou dobo mě hra cukala.
Sehnal jsem tedy i7čku co se do tohohle modelu dávala a v servisu ji nechal vyměnit.
Problém se hrou je pořád, ale trochu jiný. Procesor už na 100% nejede, takže stíhá, ale hra mě jede o hodně hůř než kamarádovi na Toshibě se stejným HW
Zkoumáním jsem zjistil, že hra nevyužívá grafiku.
Když hraju fps mě lítají v rozmezí 12-60fps
Zjistil jsem, že když je málo FPS grafika je vytížena jen na cca 25-30%, jakmile vyskočí vytížení, vyskočí i FPS, s tím, že jede grafika spíše na menší vytížení, vyšší jen občas naskočí.
Čili kdyby grafika byla vytížena tak jak má je hra krásně plynulá, ale grafika se z neznámého důvodu fláká.
Divné je že mě vě hře vypadává i zvuk.
Ale třeba Crysis 2 jede tak jak má, grafika je vytížena na 70 a více procent a hra běhá na notebook obstojně....
Zkoušel jsem dát čistý systém a ovladače dal z DVD co bylo k NB, tak aby se naistalovalo vše co na DVD je.
I jsem zkoušel jiné verze ovladače na grafiku z vebu Nvidie, ale nepomáhá, chvílemy se to zdá lepší a pak to zase padne. Zkoušel jsem dát i poslední bios na desku.
V 3D mark Vantage mám graf.score 2258 bodů, což odpovídá.
Konfiguraci teda aktuálně mám:
i7 2670QM, 8Gb RAM/původně jen 4, 4 dokoupeny/ a GTX 560M se 3Gb Vram
Díky za rady
- Butch
- Středně pokročilý
Re: Asus G74S - nízký výkon v Battlefield 3
Na jaky hrajes to BF3 detaily?
GTX 560 ma kamos a musi mit neco na low a neco na medium aby se mu to nejak hybalo.
Zkus jen kvuli testum dat vsechno na low a znizit i rozliseni, pokud to bude ok tak pak postupne zvysuj.
Jinak co se tyce cpu, jaky tam mas vytizeni v case kdy mas malo fps a grafika se flaka?
Ono totiz BF3 se prizpusobuje dost CPU a s lepsim cpu se vetsinou zvednou minimalni FPS ale graf vytizeni vypada dost podobne. V tuhe bitve treba 60-80% vsechny jadra atd...
Co frekvence na grafice, pripadne teploty? Stahni si GPU-Z tam by to melo byt videt, jak vytizeni tak jestli jde na spravnych frekvencich.
GTX 560 ma kamos a musi mit neco na low a neco na medium aby se mu to nejak hybalo.
Zkus jen kvuli testum dat vsechno na low a znizit i rozliseni, pokud to bude ok tak pak postupne zvysuj.
Jinak co se tyce cpu, jaky tam mas vytizeni v case kdy mas malo fps a grafika se flaka?
Ono totiz BF3 se prizpusobuje dost CPU a s lepsim cpu se vetsinou zvednou minimalni FPS ale graf vytizeni vypada dost podobne. V tuhe bitve treba 60-80% vsechny jadra atd...
Co frekvence na grafice, pripadne teploty? Stahni si GPU-Z tam by to melo byt videt, jak vytizeni tak jestli jde na spravnych frekvencich.
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximus IV GENE-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06
- roman2277
- Začátečník
-
Ve Vantage je skóre přes 2000b totálně málo.Ta by měla mít v performance 8000 bodů.Ta grafika je zralá na servis.
- orgasmic
- Začátečník
-
On asi myslel 3DMark 11.
Zkus nejaky program na testovani vseho.
Treba PC Mark a srovnej s vysledky na notebookcheck.
Jestli hrajes single u BF3, tak tam nema vykonejsi CPU smysl.
Na Core i5 bezi stejne jako na Core i7.
Zkus jeste mrknout na stranky Asus, jestli neni k dispozici nejaky novejsi BIOS.
Zkus nejaky program na testovani vseho.
Treba PC Mark a srovnej s vysledky na notebookcheck.
Jestli hrajes single u BF3, tak tam nema vykonejsi CPU smysl.
Na Core i5 bezi stejne jako na Core i7.
Zkus jeste mrknout na stranky Asus, jestli neni k dispozici nejaky novejsi BIOS.
Asus Rog Strix G18
- Red Devil
- Začátečník
-
- Kontaktovat uživatele:
Bios jsem zkoušel.
Jde o to, že ta hra tu grafiku nevyužívá.
Zkoušel jsem to testovat pomocí MS Afterburner a při hraní BF je vytížená jen okolo 30% a je málo FPS při hraní Crysis 2 je vytížená normálně a Crysis normálně chodí.
Battlefield jako by grafiku neuměl používat. Když náhodně vyskočí vytížení grafiky vyskočí i počet FPS.....
Platí rovnice čím více procent vytížení tím více fps, ale průměrně je ta grafika vytížená jen okolo 35%....
Jde o to, že ta hra tu grafiku nevyužívá.
Zkoušel jsem to testovat pomocí MS Afterburner a při hraní BF je vytížená jen okolo 30% a je málo FPS při hraní Crysis 2 je vytížená normálně a Crysis normálně chodí.
Battlefield jako by grafiku neuměl používat. Když náhodně vyskočí vytížení grafiky vyskočí i počet FPS.....
Platí rovnice čím více procent vytížení tím více fps, ale průměrně je ta grafika vytížená jen okolo 35%....
- Red Devil
- Začátečník
-
- Kontaktovat uživatele:
Zkoušel jsem nižší rozlišení i detaily, pořád stejnej efekt grafika se prostě fláká....Butch píše:Na jaky hrajes to BF3 detaily?
- Butch
- Středně pokročilý
A co takty? na jakych jede taktech?
Jestli se ti nahodou neprepina do 2D.
Najdes to taky v tom GPU-Z, vlastne je to videt i v afterburneru asi.
Jestli se ti nahodou neprepina do 2D.
Najdes to taky v tom GPU-Z, vlastne je to videt i v afterburneru asi.
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximus IV GENE-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06
- Bez_n1ck
- Pokročilý
Zkusil bych přepnout v nastavení napájení na profil "vysoký výkon".
PC: MB: ASUS TUF Z370-PRO GAMING ; CPU: INTEL Core i7-8700K @ 3,7GHz ; CPUcooler: Noctua NH-D14 ; GPU: GIGABYTE GTX2070 WINDFORCE 3X 8GB ; DDR4: 2x16 GB 2666MHz CL16 ; HDD: Samsung 960 EVO M.2 500GB + WD Green 2,5TB + WD Red 4TB + 2xWD Red 8TB ; CASE: Be Quiet! Dark Base 900 ; PSU: Corsair RM650x ; MOUSE: Logitech G700s ; KEYBOARD: Razer Huntsman Elite ; SOUND: Logitech X530 ; MONITOR: 2x Dell U2515H (25" QHD IPS) | Games, that you can play with me | Diablo III - Divina
NOTEBOOK: Dell Precision 7730 ; CPU: Intel Core i7-8750H ; GPU: nVidia Quadro P4200 8GB ; DDR4: 2x16GB 2667MHz ; HDD: Samsung NVMe 256GB + Samsung 980 EVO M.2 1TB ; FullHD
NOTEBOOK: Dell Precision 7730 ; CPU: Intel Core i7-8750H ; GPU: nVidia Quadro P4200 8GB ; DDR4: 2x16GB 2667MHz ; HDD: Samsung NVMe 256GB + Samsung 980 EVO M.2 1TB ; FullHD
- orgasmic
- Začátečník
-
Takze jak tak ctu i na jinem foru, tak Ti dela problemy pouze BF3?
Mas vubec original hru?
Mas vubec original hru?
Asus Rog Strix G18
- Red Devil
- Začátečník
-
- Kontaktovat uživatele:
Hra je originální, je to zkoušený pouze při multi, singl nehraju. Zkusim i singl, takty má právě dobrý, do 2d se nepřepíná.
Profil napajení je na vysoký výkon....
Všechno je tak jak má až na to že se grafika fláká
Profil napajení je na vysoký výkon....
Všechno je tak jak má až na to že se grafika fláká
- orgasmic
- Začátečník
-
Jsem myslel, ze jsi single zkousel....to by byla prvni vec, co bych vyzkousel
Jestli Ti single pujde dobre, tak bude problem asi u pripojeni.
Zkus pak nekam, kde mas jistotu perfektniho pripojeni.
Jestli Ti single pujde dobre, tak bude problem asi u pripojeni.
Zkus pak nekam, kde mas jistotu perfektniho pripojeni.
Asus Rog Strix G18
- Red Devil
- Začátečník
-
- Kontaktovat uživatele:
Připojení mám dobrý, do nedávna jsem hrál na velkým PC, to jsem prodal a koupil si NB lezu na mapu kam mám ping 19ms, pořád stejnej server
Kdyby to bylo netem laguje to, ale FPS budou dobrý.
Já mám málo fps a nevytíženou grafiku, večer udělám screen.
Kdyby to bylo netem laguje to, ale FPS budou dobrý.
Já mám málo fps a nevytíženou grafiku, večer udělám screen.
- orgasmic
- Začátečník
-
- Red Devil
- Začátečník
-
- Kontaktovat uživatele:
Takže:
vyzkoušenej singl, o malinko možná lepší, ale vytížení lítá sem a tam, viz screeny v odkazu je tam vidět kolik fps to dělá na nižší i vyšší vytížení a nakonec jak to vypadá online.....
A ještě jak to vypadá v crysis
http://public.mamejeradi.cz/battlefield/
vyzkoušenej singl, o malinko možná lepší, ale vytížení lítá sem a tam, viz screeny v odkazu je tam vidět kolik fps to dělá na nižší i vyšší vytížení a nakonec jak to vypadá online.....
A ještě jak to vypadá v crysis
http://public.mamejeradi.cz/battlefield/
- roman2277
- Začátečník
-
To vypadá u Crysis naprosto normálně.Vytíženi GK je 99%.Ovšem ten B3 je divný.Jaké tam máš ovladače?
- Red Devil
- Začátečník
-
- Kontaktovat uživatele:
Právě že jsem už zkoušel asi troje
Taky si pořád říkám, že je něco blbě naistalovaný, ale co?
Ve správci zařízení je všechno ok a nenapadá mě nic co by bylo blbě....
Je zajímavý, že kdybych na pozadí pustil něco co ggrafiku taky trochu zaměstná/třeba video/ tak se v BF trochu chytí a je vytížená víc...
Teda ne přímo na pozadí ale v jiným okně. Přez 3/4 plochy BF, v menším okně něco pustím a ona se trochu chytí, jak to překreju oknem s BF zase spadne.
Taky si pořád říkám, že je něco blbě naistalovaný, ale co?
Ve správci zařízení je všechno ok a nenapadá mě nic co by bylo blbě....
Je zajímavý, že kdybych na pozadí pustil něco co ggrafiku taky trochu zaměstná/třeba video/ tak se v BF trochu chytí a je vytížená víc...
Teda ne přímo na pozadí ale v jiným okně. Přez 3/4 plochy BF, v menším okně něco pustím a ona se trochu chytí, jak to překreju oknem s BF zase spadne.
- orgasmic
- Začátečník
-
Dela Ti to tedy jen BF3?
Vsechny ostatni hry funguji dobre?
Zkusil bych jeste jinou instalaci BF3 na Tvem notebooku.
Ted nevim z hlavy, jestli se neda BF3 spustit i v DX10 a DX9
Mas nainstalovany PhysX a nejnovejsi DirectX?
Vsechny ostatni hry funguji dobre?
Zkusil bych jeste jinou instalaci BF3 na Tvem notebooku.
Ted nevim z hlavy, jestli se neda BF3 spustit i v DX10 a DX9
Mas nainstalovany PhysX a nejnovejsi DirectX?
Asus Rog Strix G18
- Red Devil
- Začátečník
-
- Kontaktovat uživatele:
Dneska jeste zkusim jinou verzi windows /mám staženou verzi z netu a zadávám svoje číslo, ale normálně se aktivujou/
Už jsem teda zkoušel i osmičky/taky stažený, bez čísla jen testovací verzi/
PhysX a DX jsou součástí ovladačů ne?
Případně mám na disku udělanej obraz z recovery oddílu, můžu ho vypálit a naistalovat.
Hru jsem zkoušel jen BF a CRYSIS, mám na orogin účtu ještě jiný hry ale musím je stáhnout a to se 3mbit linkou bude trvat
Už jsem teda zkoušel i osmičky/taky stažený, bez čísla jen testovací verzi/
PhysX a DX jsou součástí ovladačů ne?
Případně mám na disku udělanej obraz z recovery oddílu, můžu ho vypálit a naistalovat.
Hru jsem zkoušel jen BF a CRYSIS, mám na orogin účtu ještě jiný hry ale musím je stáhnout a to se 3mbit linkou bude trvat
- orgasmic
- Začátečník
-
Muzes mit starsi verzi.
Zkus doinstalovat PhysX a DX a uvidis.
Zkus doinstalovat PhysX a DX a uvidis.
Asus Rog Strix G18
- Red Devil
- Začátečník
-
- Kontaktovat uživatele:
Takže PhysX se nenaistaloval s hláškou, že je aktuální, DirectX se naistaloval, i si stáhnul aktualizaci, ale nepomohlo.
Vytížení grafiky strašně kolísá...
Edit. teď jsem zkouel Dead Space 2 a vytížení je normální.
Vytížení grafiky strašně kolísá...
Edit. teď jsem zkouel Dead Space 2 a vytížení je normální.