Průtok vzduch ve zdroji 750W???

Problémy, rady a vše ostatní k PC zdrojům, UPS, napájení a voltážím, wattmetrům i počítání spotřeby.
Odpovědět
handyman
Začátečník
Začátečník

Průtok vzduch ve zdroji 750W???

Příspěvek od handyman »

Ahoj,
vybírám nový větrák do zdroje TX-Corsair 750W Power suplly a zajímalo by mě, jestli je třeba dodržet průtok vzduchu 140 nebo by stačilo 115,5, konkrétně noctua NF-A14FLX.
A taky jsem se díval, že zdoj má vevnitř fólii přes půlku větráku, takže tam fouká jen jedna polovina. Nebylo by lepší, kdyby tam folie vůbec nebyla a větrák by foukal celý? Máte s tím někdo zkušenost?

http://www.hardwarecanucks.com/forum/ha ... eview.html

Díky moc!

Hladis//Spatna sekce-presun
Naposledy upravil(a) handyman dne stř 9. led 2013, 23:53, celkem upraveno 1 x.
Dithius
Pokročilý
Pokročilý

Re: Průtok vzduch ve zdroji 750W???

Příspěvek od Dithius »

výrobce a zejmena Corsair to u řady TX má vymyšlené dobře jako nevidím důvod do toho špárat :D a ty folie má význam ten že to má foukat na zadní půlku přednostně a pak to má projít celým zdrojem

mám vyší řadu corsairu než ty a to AX a tam je to stejné dokonce ten větrák je menší 110mm vs 120mm a vypíná se když není zatížený nad 50%

zdroje když jsou kvalitní tak zas extremní chlazení nepotřebujou není to CPU a nebo cokoli jiného
CPU: AMD Ryzen 9 9950X, IF 2066 MHz; MB: ASROCK B650E TAICHI Lite; RAM: Kingstone Fury Beast 2x64GB 5600MT/s @6000MT/s; GK#1: XFX AMD Radeon AI PRO R9700 32GB; GK#2: Sapphire AMD Radeon RX6500 XT 8GB; SSD#1: Kingstone KC3000 2048 GB; SSD#2: Seagate Firecuda 530R 2000GB; PSU: Corsair RM1000; Case: Phanteks Enthoo PRO 2; Rad: Alphacool NexXxoS HPE-45 Full Copper 480mm; Block: EKWTB Quantum Velocity (Fully black Nickel base); Pump: EK-DDC + Alphacool Rise Flat; OS: Custom CachyOS (installed ground UP ArchWay).
handyman
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od handyman »

Jasně že není třeba to toho hrabat, když všechno funguje. :-) Boužel tady ne. :-/ Větrák co je vevnitř začal nějak klepat, jakoby o plech. Ale jen když je natočený směrem dolů. Proto ho chci vyměnit. Vybral jsem tento, myslíš že bude pro ten zdroj ok?

http://shop.tntrade.cz/noiseblocker-nb- ... 92968.html

A myslíš, že kdyby se ta folie oddělala sníží se účinnost chlazení? Sem myslel - větší průvan větší chlazení. :-D
Dithius
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Dithius »

no takhle asi zaruku nemáš co ? jinak bys to vyreklamoval

nicméně ono asi každej ventilator 1500 ot za min je OK jen nevím jestli víš jak naletovat ten ventilator tak aby fungovala regulace otáček :)
CPU: AMD Ryzen 9 9950X, IF 2066 MHz; MB: ASROCK B650E TAICHI Lite; RAM: Kingstone Fury Beast 2x64GB 5600MT/s @6000MT/s; GK#1: XFX AMD Radeon AI PRO R9700 32GB; GK#2: Sapphire AMD Radeon RX6500 XT 8GB; SSD#1: Kingstone KC3000 2048 GB; SSD#2: Seagate Firecuda 530R 2000GB; PSU: Corsair RM1000; Case: Phanteks Enthoo PRO 2; Rad: Alphacool NexXxoS HPE-45 Full Copper 480mm; Block: EKWTB Quantum Velocity (Fully black Nickel base); Pump: EK-DDC + Alphacool Rise Flat; OS: Custom CachyOS (installed ground UP ArchWay).
handyman
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od handyman »

Ve zdroji je zásuvka pro 2-pin. Tak očekávám, že to bude fungovat, když vynechám ten žlutý. :-D Asi tam dám redukci a zbytek kabelu vyvedu do skříně. :-D A nebo stříhnu kabel a napájím dvoupinový konektor. Možná by mi pomohla nějaká Vaše rada jak to udělat nejlépe. ;-)
handyman
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od handyman »

Vyšlo to, uff. :)
Odpovědět

Zpět na „Počítačové a záložní zdroje“