BSOD: Blue Screen chyba

Libovolné problémy kolem PC, které nemají jasný původ.

Moderátoři: Walker1134, PKBO

Odpovědět
linus04
Nováček
Nováček

Re: BSOD chyba:Blue Screen chyba,Windows 7

Příspěvek od linus04 »

Zdravim,
pred par dny mi take zacaly problemy s "Blue Screen" chybou.
Rozhodl jsem se prejit z WinXP na Win7, stahl jsem si ze stranek Microsoftu program ktery mi otestoval pocitac a zdelil, ze vsechen muj HW je kompatibilni s Win7. Tak jsem si je tedy koupil a PC dal na preinstalovani znamemu, ktery se v tom vyzna vic nez ja. Ten mi pak rekl ze s instalaci byli problemy kvuli zakladni desce, snad neco s ovladaci nebo BIOSem. Zakladovku mam na PC jako jedinou cast puvodni z doby kdy jsem PC porizoval. Kazdopadne ze to vyresil a melo by to ted fungovat. Ale pravidelne mi to ted hazi tuto chybu.
Moje sestava:
Zakladni deska: Intel® Desktop Board D946GZIS
Procesor: Intel® Pentium® Processor E5700 (2M Cache, 3.00 GHz, 800 MHz FSB)
Graficka karta: ATI Radeon™ HD 4800
Operacni pamet: 2x 2GB DDR2 667MHz
Vsechny ovladace jsou aktualizovane.
Minidump: http://uloz.to/xLqPw62/minidump-rar

Podivate se mi na to prosim nekdo? Jestli je chyba v te zakladovce, mam v planu koupit jinou.
praclovicek
Nováček
Nováček

Příspěvek od praclovicek »

Ahoj,
tak klíč jsem smazal, pak v Drivers jsem smazal i Atitool.sys. ale v \FileRepository\ se nepodařilo, to mě nepustí to smazat, ale tak to nechám být.
myš mám obyčejnou laserovou, Laser USB Mouse, model MD03, ICON7
ovladač mám od Microsoftu 6.1.7600.16385
Naposledy upravil(a) praclovicek dne úte 15. led 2013, 17:23, celkem upraveno 1 x.
MiliNess
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od MiliNess »

To linus04: Vypadá to spíš jako vada operační paměti.
1) Udělej test paměti
2) Ovládací panely->Nástroje pro správu->Prohlížeč událostí->Protokoly systému Windows->klikni pravým myšítkem na protokol Systém, vyber Uložit všechny události jako, ulož to jako
.evtx soubor a ten upni na http://www.leteckaposta.cz
MiliNess
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od MiliNess »

To praclovicek:
Stáhni toto, spusť to, povol přidání informací do registru, spusť správce zařízení, v nabídce Zobrazit zaškrtni Zobrazit všechna zařízení. Odinstaluj nepřítomná Zařízení standardu HID a v Myši a jiná polohovací zařízení také všechny nepřítomné myši. Nakonec pomocí klávesnice také poslední aktivní zařízení standardu HID a aktivní myš. Pak restartuj počítač.
linus04
Nováček
Nováček

Příspěvek od linus04 »

MiliNess píše:To linus04: Vypadá to spíš jako vada operační paměti.
1) Udělej test paměti
2) Ovládací panely->Nástroje pro správu->Prohlížeč událostí->Protokoly systému Windows->klikni pravým myšítkem na protokol Systém, vyber Uložit všechny události jako, ulož to jako
Test pameti proveden a zadne problemy to nenaslo.
Tydy jsem uploadnul ten soubor co jste chtel: http://leteckaposta.cz/217176745
MiliNess
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od MiliNess »

Nevím v čem je chyba, ale bude to zřejmě opravdu v HW (pokud nepřetaktováváš)
Jinak firmware má potíže s řízením výkonu procesoru, tak updatni BIOS (jestliže už tam nemáš verzi 0087, což zjistíš třeba v CPU-Z na záložce Mainboard)
V nastavení BIOSu také povypínej případné TURBO fičury (turbo mód CPU, paměti a pod.)
praclovicek
Nováček
Nováček

Příspěvek od praclovicek »

MiliNess píše:To praclovicek:
Stáhni toto, spusť to, povol přidání informací do registru, spusť správce zařízení, v nabídce Zobrazit zaškrtni Zobrazit všechna zařízení. Odinstaluj nepřítomná Zařízení standardu HID a v Myši a jiná polohovací zařízení také všechny nepřítomné myši. Nakonec pomocí klávesnice také poslední aktivní zařízení standardu HID a aktivní myš. Pak restartuj počítač.

Ahoj,
tak to vypadá že vše funguje jak má, myš to načítá zatím napoprvé, modré obrazovky jsou pasé, jediné co ještě nejde jsou možnosti ,,Zapnout plán, Změnit nastavení a Spravovat místo,, u ,,Zálohování a obnovení,,. Volby jsou aktivní, lze na ně kliknout, ale nic se neděje, ikdyž to spustím jak správce, ikdyž mám pro svuj účet přiřazené funkce jako administrator, tak to prostě nejde,... .
Jinak jsem zrušil RAID1 co jsem měl a vrátil jeden disk do MyBook a raději zálohuji na disk přes usb.

I tak jsi mi moc pomohl, děkuji
MiliNess
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od MiliNess »

Nemáš zač.
mouldy
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od mouldy »

Jenom ze zvedavosti jsem provedl test podle tohohle:
Spustit->napište "verifier"->OK->Vytvořit uživatelské nastavení->Vybrat individuální nastavení z úplného seznamu->mimo "Simulace nedostatku prostředků" zatrhněte vše->vybrat ovladače ze seznamu->vyberte vše, co není od Microsoftu->Dokončit->restartujte PC

Pokud verifier narazí na nějaký problém, objeví se BSOD a dojde k restartu počítače. Ve složce Windows\Minidump by se měl vytvořit nový výpis paměti, který mi upněte.
Pokud by k BSOD docházelo už při startu OS a nedařilo se i po několika restartech zavést systém,
spusťte nouzový režim (mačkání F8 při startu PC)
Tam spusťte Verifier a zvolte "Odstranit existující nastavení->Dokončit->restart PC.
Ovladače se ověřují přůběžně při běhu PC, detekce chyby může trvat několik hodin i dní
A hned po restartu na me vylitnul BSOD... prad dokola, dokud sem nenastavil predchozi nastaveni.
Problem ale je, ze ve slozce "Minidump" nic neni, nikde zadnej zanam o bsodu. Za to ale mam ve slozce windows MEMORY.DMP, co ma 550MB. Jak ted zjistim, kterej ovladac to dela?
Ve sprave PC je jen:
Systém se znovu restartoval, aniž by se předtím zcela vypnul. Tato chyba mohla být způsobena tím, že systém přestal reagovat, selhal nebo že došlo k neočekávané ztrátě napájení
Ryzen 9800X3D@PBO+200/-38CO/2,2GHz FCLK|| iCUE H150i ELITE CAPELLIX (push-pull) || ASUS TUF GAMING X670E-PLUS WIFI || Corsair 32GB 6GHz CL28 TUNED || RTX 5080 GAMING OC 16G@~3,25GHz/34GHz 420W || Crucial T700 4TB + CL-SSD V2 || Lexar NM790 4TB || XPG CORE REACTOR II 1000W || Be quiet! Silent Base 802 Airflow mode + iCUE || Dell Alienware AW3425DW QD-OLED / TCL 65C7K QD-MiniLED
MiliNess
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od MiliNess »

ZaRARuj soubor memory.dmp (rapidně se zmenší) a upni na www.ulozto.cz.
mouldy
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od mouldy »

Tady to je:
http://uloz.to/xMB9Bph/dump-zip
heslo: test
Ryzen 9800X3D@PBO+200/-38CO/2,2GHz FCLK|| iCUE H150i ELITE CAPELLIX (push-pull) || ASUS TUF GAMING X670E-PLUS WIFI || Corsair 32GB 6GHz CL28 TUNED || RTX 5080 GAMING OC 16G@~3,25GHz/34GHz 420W || Crucial T700 4TB + CL-SSD V2 || Lexar NM790 4TB || XPG CORE REACTOR II 1000W || Be quiet! Silent Base 802 Airflow mode + iCUE || Dell Alienware AW3425DW QD-OLED / TCL 65C7K QD-MiniLED
MiliNess
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od MiliNess »

Odpověď máš v alternativním umístění.
Lurz
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Lurz »

Nemohl byste se mi na to prosím někdo kouknout čím to mohlo být?
Minidump: http://leteckaposta.cz/994876997
Sestava: Intel Core i5 750, Ati HD5850, MSI P55 GD65, Kingston 4GB DDR3, Corsair HX650, Samsung F3 1TB, WD Blue 250GB
Nic jsem netaktoval.
Memtest jsem nechal puštěný asi 5 hod. a žádnou chybu nenašel.
Taky se mi ale občas stane, že se mi na pár vteřin odpojí periferie, které jsou připojeny přes USB (repro, klávesnice a myš), tak jestli to s tim nějak nesouvisí.
MiliNess
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od MiliNess »

Ovládací panely->Nástroje pro správu->Prohlížeč událostí->Protokoly systému Windows->klikni pravým myšítkem na protokol Systém, vyber Uložit všechny události jako, ulož to jako
Lurz
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Lurz »

Tady to je http://leteckaposta.cz/786496443

/Daší dva minidumpy http://leteckaposta.cz/808000967
Občas se i stane, že zničeho nic se PC restartuje bez BSOD.
MiliNess
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od MiliNess »

Kamaráde, to je nějaká HW závada. S operačním systémem to nebude mít nic společného.
Já bych ještě jednou otestoval operační paměť. V obou případech se neshoduje obraz některých modulů v paměti se soubory na disku.
Za nejlepší test považuji thorough test v GoldMemory. Bohužel je dostupný pouze v placené PRO verzi (500,-)
mikmik976
Nováček
Nováček

Příspěvek od mikmik976 »

Zdravím, během krátké oby se mi oběvila zatím 3x modrá smrt

Podivate se mi na to prosim nekdo? co je to za chybu, jestli je problém v software nebo hardware?

přikládám složku Minidump

http://ulozto.cz/xWVtxaM/minidump-rar

Mockrát díky
Naposledy upravil(a) mikmik976 dne čtv 4. dub 2013, 21:26, celkem upraveno 1 x.
MiliNess
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od MiliNess »

V první řadě udělej test paměti (GoldMemory nebo Memtest)
mikmik976
Nováček
Nováček

Příspěvek od mikmik976 »

Memtest sem nechal jet přes noc, proběhlo 12 testu a nenašlo to žádnou chybu
Hirogen
Nováček
Nováček

Příspěvek od Hirogen »

Dobrý den!
Mohl bych poprosit o detekci DMP?
Zkoušel jsem si nainstalovat Debugging Tools, soubor jsem načetl, ale nevyluštil nic.
Děkuji!
www.leonet.cz/hirogen/031113-11388-01.dmp
R5-5600/32GB RAM/RX6400
Odpovědět

Zpět na „Problémy s PC sestavami“