Acer B113-M nefunkční Bluetooth

Doporučení, výběry, názory a řešení problémů s notebooky, UMPC, deskbooky, apod.

Moderátor: Don

Odpovědět
Smoulacz
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Acer B113-M nefunkční Bluetooth

Příspěvek od Smoulacz »

Dobrý den.
Mám notebook Acer TravelMate B113-M (TMB113-M-323a4G50akk) a nefunguje mi na něm bluetooth.
V biosu je všechno zapnuto, ale ve Windows 8 správci zařízení se mi žádné bluetooth zařízení neukazuje (To stejné i v Ubuntu 12.10). Nainstaloval jsem všechny možné drivery z acer support stránek, dokonce i ty pro Win 7, ale nefunguje ani jeden. Bios jsem updatoval na nejnovější verzi 1.9, nepomohlo. Acer poskytuje ještě další verzi biosu 2.x pro Win 8, tu ale nemohu nainstalovat, hlásí chybu: Updatujte na stejnou verzi biosu 1.x. Je možné, že bluetooth nefunguje, protože nemám "Windows 8" bios 2.x (Notebook jsem koupil bez OS a nainstaloval originální Win 8 Pro)? Za každou radu budu vděčný, už jsem nad tím strávil 3 dny a bluetooth nikde :D
orgasmic
Začátečník
Začátečník

Re: Acer B113-M nefunkční Bluetooth

Příspěvek od orgasmic »

Zkus tam dat Win 7.
Osmicky nejsou jeste spolehlive funkcni.
Asus Rog Strix G18
Butch
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Butch »

Ma ten nb skutecne BT? Uz se stalo u Lenova ze prodavali nb s BT ve specifikaci ale v tech radach uplne bt chybel. Resilo se to i tady na foru.
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximu​s IV GENE​-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06
Smoulacz
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Smoulacz »

Kdyby tam ten bluetooth modul fakt nebyl, tak to je celkem poděl :D Ve všech specifikacích je napsaný.. viz třeba: http://www.acer.cz/ac/cs/CZ/content/mod ... .V7QEC.001. Nějaká rada jak to softwarově ověřit? Zkusil sem HWinfo, ale tam také není vypsaný..
ad.: http://www.notebookcheck.com/Kurztest-A ... 047.0.html v diskusi jsou 2 lidé, co si také na nefunkční bluetooth stěžují.
orgasmic
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od orgasmic »

Napr v 3DMarku mas prehled specifikace notebooku.
Dale musis mit BT ve spravci zarizeni. Kdyz neni nainstalovany, tak by tam bylo nezname zarizeni.
Muze byt i soucasti WIFI, proto se aktivuje zapnutim WIFI ;)
Asus Rog Strix G18
Smoulacz
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Smoulacz »

Ve správci zařízení není, ani jako neznámé zařízení.
Wifi mám zaplou a nainstalované drivery k bluetooth, které byli přibaleny v balíku s drivery od wifi. Ve správci připojení acer je bluetooth také zapnutý, stejně není v nastavení vidět a ani mobil ho nevyhledá.
Butch
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Butch »

V biosu je moznost zapnout vypnout BT? Normalne u zarizeni?
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximu​s IV GENE​-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06
Smoulacz
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Smoulacz »

U bluetooth ne. Není tam zobrazen vůbec.
Oprava: Je tam vypsaný a je [Enabled]
Butch
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Butch »

Hm tak zkusit stahnout rucne drivery primo od vyrobce BT, nikoliv od Aceru.
Dost casto je to kombinace s wifi, jak uz bylo zmineno a je to treba 300MB balik.
orgasmic
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od orgasmic »

Mrkni do 3DMarku.
Spise to vidim tak, ze tam modul neni.
Jestli prodejce tvrdi opak, tak notebook muzes vratit.
Asus Rog Strix G18
Smoulacz
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Smoulacz »

smazat
Naposledy upravil(a) Smoulacz dne pát 11. led 2013, 04:10, celkem upraveno 1 x.
Smoulacz
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Smoulacz »

Tak nakonec jsem bluetooth zprovoznil s drivery pro Atheros QCA9565 (http://www.atheros.cz/atheros-wireless- ... 9&system=8)
Acer má špatně napsané výrobce BT a WFI obojí je Qualcomm Atheros! :x
Takže nakonec všechno dobře dopadlo :lol:
orgasmic, Butch, díky za vaše rady :)
Odpovědět

Zpět na „Notebooky a netbooky“