Ahoj všem,
mladšímu bratrovi mé přítelkyně jsem na přání rodičů nastavil na PC ve Win 7 Ultimate rodičovskou kontrolu, konkrétně časové limity pro přístup k PC. On má standardní uživatelský účet. Nicméně toto se mu mně neznámým způsobem podařilo obejít tím, že v systému vytvořil nový účet, na kterém nerušeně užíval PC, na časové limity nehledě. Šlo o standardní uživatelský účet, ale zařazený do skupiny Administrators. Udělal to již dvakrát (po tom, co jsem poprvé účet smazal) a pokaždé se onen account jmenoval "Správce", což mi přijde zvláštní (nemyslím si, že by ho tak sám od sebe pojmenoval, natož dvakrát po sobě).
Nechce vyklopit, jak přesně to udělal, ale prý přes příkazový řádek a poradil mu to učitel na IVT. Jde něco takového provést? Pokud vím, tak standardním příkazem net user bez admin práv nový účet nevytvoří...
Napadne někoho, jak toho dosáhl? Případně prosím i o radu, jak systém zabezpečit, aby se mu nepodařilo rodičovskou ochranu obejít.
Díky moc za jakoukoli radu. Mějte se pěkně
Ondra
Vytvoření nového účtu standardním uživatelem??
Moderátor: Loki5567
- ozzi_01
- Nováček

-
Vytvoření nového účtu standardním uživatelem??
CPU Intel Core i5 - 760 (CM Hyper 212+), MB Asus SABERTOOTH 55i, RAM OCZ Platinum LW 2x2GB DDR3 1600 CL6, GPU Sapphire HD6870 1GB PCI-E, SSD Samsung 830 series 128GB, HDD Samsung SpinPoint F3 1TB + F4 320GB, Zdroj Seasonic M12II 620W OS MS Windows 7 Ultimate 64bit
- Blop79
- Červená karta

-
Re: Vytvoření nového účtu standardním uživatelem??
Trocha násilí pomůže
TO by mě též zajímalo.... A nebo kecá a máš tam slabé heslo... Pře net user to fungovalo ale pouze u Win Xp. Ještě je možné že se dostal na účet tobě třeba když jsi tam nebyl, a pomocí CMDčka si změnil heslo... Jinak zkus to z něho vymlátit... Mě by to též zajímalo...
- killerek
- Začátečník

-
Re: Vytvoření nového účtu standardním uživatelem??
Jen takovy trapny dotaz. Neni klasicky ucet Administrator s prazdym heslem, jak jsem na to u instalaci Win u lidi doma narazel?