nove 2.1 reproduktory.
Moderátor: CageJ
- Ajťák
- Černá karta

-
- Kontaktovat uživatele:
Re: nove 2.1 reproduktory.
já pouze říkám, že když si chce někdo dát na stůl pidi repro, tak at si koupí bose, je jasné že klasické repráky budou za stejnou cenu hrát lépe, ale to je snad logické, nebo není?
osobně mne parametry repro vůbec nezajímají, a hned ti povím proč
například mission 780 mají udávanou citlivost 87 dB (2,82V/1m)
BW DM601 88 dB (2,82V/1m)
když je ale zapojíš do zesilovače, tak pro stejný zvukový výstup (poslechovou hlasitost) musíš vytočit zesilovač téměr 2x tolik u mission, ale díky tomu taky paradoxně hrají mnohem lépe už při nízké hlasitosti (poslechové hlasitosti).
trochu napovídá to, že zpracují až 200 W, což je na takovouhle malou regálovku opravdu hodně, a ty BW 100 W přitom ve výstupu jsou ty bedny při maximální hlasitosti před tím než se jim spálí cívka zhruba stejně hlasité.
no a teď mi řekni k čemu je dobré vybírat hifi bedny podle například citlivosti, já ti řeknu, že naprosto k ničemu.
osobně mne parametry repro vůbec nezajímají, a hned ti povím proč
například mission 780 mají udávanou citlivost 87 dB (2,82V/1m)
BW DM601 88 dB (2,82V/1m)
když je ale zapojíš do zesilovače, tak pro stejný zvukový výstup (poslechovou hlasitost) musíš vytočit zesilovač téměr 2x tolik u mission, ale díky tomu taky paradoxně hrají mnohem lépe už při nízké hlasitosti (poslechové hlasitosti).
trochu napovídá to, že zpracují až 200 W, což je na takovouhle malou regálovku opravdu hodně, a ty BW 100 W přitom ve výstupu jsou ty bedny při maximální hlasitosti před tím než se jim spálí cívka zhruba stejně hlasité.
no a teď mi řekni k čemu je dobré vybírat hifi bedny podle například citlivosti, já ti řeknu, že naprosto k ničemu.
- Ajťák
- Černá karta

-
- Kontaktovat uživatele:
to sem možná přehnal, 200 W by ta bedna asi nevydejchala, ale 150 určitě jo, což rozhodně není 1 v citlivosti, to by muselo být mnohem víc.
- crashPC
- Mírně pokročilý

Logické to je do té doby, než se kouknu na cenovku, a pak na tu soustavu. Pak to logické být přestává a jak jsem psal, Logitech není o půlku horší na to, aby se nedal vybrat ten, ale o půl méně stojí a o půl víc hraje.
Tady jsem bezbrannej. Úplně mimo mísu. Jestli máš zájem se přiučit proč to všecko je, můžem někde bokem. Tahle diskuse míří tam kam vždy. Vysvětluju, žongluju, dělám u toho salta, a odpověď je ve stylu "stejně si py*a". Na to se energie neplýtvá. Pokud zájem máš, tak se do vysvětlování pustím...
Tady jsem bezbrannej. Úplně mimo mísu. Jestli máš zájem se přiučit proč to všecko je, můžem někde bokem. Tahle diskuse míří tam kam vždy. Vysvětluju, žongluju, dělám u toho salta, a odpověď je ve stylu "stejně si py*a". Na to se energie neplýtvá. Pokud zájem máš, tak se do vysvětlování pustím...
Lenovo ideapad 16“, Ryzen 5800H (8C/16T) 16GB DDR4 @ 3200MHz, 1TB M.2 SSD
We are not here because we're free, we are here because we're not free...
- Ajťák
- Černá karta

-
- Kontaktovat uživatele:
já sem logitech slyšel a ten není horší o půlku, ale podle mně tak o deset půlek.
ty repráčky od bose zrovna tak a k počítači si to představit v pohodě dokážu, logitech ale teda nikoli.
ty repráčky od bose zrovna tak a k počítači si to představit v pohodě dokážu, logitech ale teda nikoli.
- crashPC
- Mírně pokročilý

To je naprosto vpořádku. A jestli Ti dá tazatel za pravdu a bude spokojený, tak super!
Já jen přišel přidat názor, že to je drahé až skoro loupež, a nerad bych viděl, kdyby tazatel utratil takovou mordu za ne přímo vydařený výrobek jen na základě jednoho doporučení. Nic více. Mohl by si to aspoň jet poslechnout.
Já jen přišel přidat názor, že to je drahé až skoro loupež, a nerad bych viděl, kdyby tazatel utratil takovou mordu za ne přímo vydařený výrobek jen na základě jednoho doporučení. Nic více. Mohl by si to aspoň jet poslechnout.
- Exp
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Ty Bose mi přijdou jako špatnej vtip. Za co jako dám tolik peněz? Za jejich reklamu? Satelity maj 2" repro a "subwoofer" pětipalec... Proboha kup si za ty peníze něco jinýho, hlavně ne tohle.
- Suke001
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Než ty Bose to radši něco takového s 8"wooferem http://www.thomann.de/cz/behringer_b1031a.htm
To mě něříkejte, že to nepřehrají.
To mě něříkejte, že to nepřehrají.
- Exp
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
O tom nikdo nepochybuje...
- Exp
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Už sem ti to psal několikrát, třeba to teď pochopíš. Udaný parametry jsou jednak nekompletní, druhak k ničemu, protože výrobce nezveřejňuje způsob a podmínky měření. Pokud bys ty bedny vzal a změřil je za stejnejch podmínek vedle sebe, měl bys údaje srovnatelný.Ajťák píše: no a teď mi řekni k čemu je dobré vybírat hifi bedny podle například citlivosti, já ti řeknu, že naprosto k ničemu.
- crashPC
- Mírně pokročilý

Suke001: Tazatel psal, že chce menší řešení - alespoň na stole chce dost místa.
Behringer, přezdívaný jako "Ulišrot" nebo "bachanauši" má některé výrobky vpořádku, ale obvykle jde o špatné zpracovnání, a skoro vždy se najde vážný důvod, proč to nekoupit. Myslím že o tomto modelu kolují diskuse s problematickou indikační LED, která krom svých typických problémů u těchto modelů je schopná pracovat i jako nevyžádaná anténa, a posluchač má tak možnost poslouchat rádio, aniž by cokoli ladil
Jistě by to snadno přehrálo Logitech aj s celym Bose, ale bohužel velikost x kvalita. Takže tudy také ne.
Přidám k Expovi to, že se měří na 2,83V, a pokud mají reproduktory rozdílnou impedanci, jde do nich i jiný příkon, což je dost podstatné pro výsledný akustický tlak. Nejen proto to nemůže vycházet.
Behringer, přezdívaný jako "Ulišrot" nebo "bachanauši" má některé výrobky vpořádku, ale obvykle jde o špatné zpracovnání, a skoro vždy se najde vážný důvod, proč to nekoupit. Myslím že o tomto modelu kolují diskuse s problematickou indikační LED, která krom svých typických problémů u těchto modelů je schopná pracovat i jako nevyžádaná anténa, a posluchač má tak možnost poslouchat rádio, aniž by cokoli ladil
Přidám k Expovi to, že se měří na 2,83V, a pokud mají reproduktory rozdílnou impedanci, jde do nich i jiný příkon, což je dost podstatné pro výsledný akustický tlak. Nejen proto to nemůže vycházet.
- Exp
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Já nedostatek místa řešil nákupem Creative Megaworks 250D a na účely, kterým to má sloužit, je to úplně v pohodě. Za 900 korun z Aukra mam vyřešeno.
- Ajťák
- Černá karta

-
- Kontaktovat uživatele:
Exp píše:Už sem ti to psal několikrát, třeba to teď pochopíš. Udaný parametry jsou jednak nekompletní, druhak k ničemu, protože výrobce nezveřejňuje způsob a podmínky měření. Pokud bys ty bedny vzal a změřil je za stejnejch podmínek vedle sebe, měl bys údaje srovnatelný.Ajťák píše: no a teď mi řekni k čemu je dobré vybírat hifi bedny podle například citlivosti, já ti řeknu, že naprosto k ničemu.
a neni jednoduší ty bedny vzít a poslechnout si je, než si s sebou do studia nosit měřící aparaturu?
Já používám k poslechu hudby, takže mi přijde logické srovnávat je poslechem.
- Ajťák
- Černá karta

-
- Kontaktovat uživatele:
crashPC píše: Přidám k Expovi to, že se měří na 2,83V, a pokud mají reproduktory rozdílnou impedanci, jde do nich i jiný příkon, což je dost podstatné pro výsledný akustický tlak. Nejen proto to nemůže vycházet.
reproduktory mají stejnou impedanci pane měřáku
- Exp
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
To je ale imedance nominální, a navíc občas samozřejmě vůbec neodpovídá (např. jedny opravdu velmi velmi drahé repro měly nominální imedanci 4 Ohm, ale minimální klesala téměř až k 1 Ohm, takže pro dost zeilovačů by byla při vyšší hlasitosti smrtící...).
O poslech se samozřejmě nepřu, nerad bych ale, aby si všichni mysleli, že ty všechny parametry jsou hovadina - neni, jen se musí korektně změřit a interpretovat.
O poslech se samozřejmě nepřu, nerad bych ale, aby si všichni mysleli, že ty všechny parametry jsou hovadina - neni, jen se musí korektně změřit a interpretovat.
- Ajťák
- Černá karta

-
- Kontaktovat uživatele:
prosimtě, já sem ty repráky měřil profesionálnim LCR metrem za 4 tisíce, tak mi tady nebulíkuj, že to je impedancí.
a chovají se oba stejně při stejné vstupní frekvenci.
teda měřil sem středobasy, výšky tam jsou v každém repro s jinou impedancí, ale to já když vám řeknu, tak se toho zase chytnete jak kočky.
BW DM601 má totiž výšku 4 ohm
ona výška stejně nemá na tu bednu žádný velký vliv, používají se i 2 ohm výšky v 8 ohm bednách a taky se ta bedna jako celek tváří 8 ohm. to je asle asmozřejmě důvod, proč pak při některé frekvenci jde třeba k 3 ohm, protože to neni 8 ohm jako celek, ale 8 ohm basák a 4 ohm výška.
a hlavně impedance není totéž co odpor, ale to jistě vy chytří měřáci víte.
ale místo ní můžu klidně použít třeba kef Q1, ten se chová stejně a má oba repráky 8 ohm, ale i trochu vyšší citlivost, ale rozhodně nijak výrazně hlasiteji nebo tišeji nehraje.
a chovají se oba stejně při stejné vstupní frekvenci.
teda měřil sem středobasy, výšky tam jsou v každém repro s jinou impedancí, ale to já když vám řeknu, tak se toho zase chytnete jak kočky.
BW DM601 má totiž výšku 4 ohm
ona výška stejně nemá na tu bednu žádný velký vliv, používají se i 2 ohm výšky v 8 ohm bednách a taky se ta bedna jako celek tváří 8 ohm. to je asle asmozřejmě důvod, proč pak při některé frekvenci jde třeba k 3 ohm, protože to neni 8 ohm jako celek, ale 8 ohm basák a 4 ohm výška.
a hlavně impedance není totéž co odpor, ale to jistě vy chytří měřáci víte.
ale místo ní můžu klidně použít třeba kef Q1, ten se chová stejně a má oba repráky 8 ohm, ale i trochu vyšší citlivost, ale rozhodně nijak výrazně hlasiteji nebo tišeji nehraje.
Naposledy upravil(a) Ajťák dne pon 14. led 2013, 18:12, celkem upraveno 1 x.
- Exp
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Ježiš tak co se tu budem přít? Že to neni impedancí, takže je to blbě (odlišně) změřenou citlivostí? Nebo jako chceš opět tvrdit, že se to změřit nedá, tudíž za to může asi nějaká magická imaginární veličina?
- Ajťák
- Černá karta

-
- Kontaktovat uživatele:
já chci říct že bose nemusí uvádět technické údaje protože to je stejně k ničemu, nebo si tam můžou napsat co chtějí a vy chytráci se tady pak podle toho budete orientovat.
- Exp
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Bose opravdu nic uvádět nemusí, protože už jenom z konstrukce se dá celkem dobře odhadnout jak to bude hrát. Že z 2" fullrange nevylezou žádný kloudný středy a naopak z 5" "wooferu" žádný basy neni potřeba nijak extra studovat, to je prostě fyzika, kterou neojebeš ani velkym nápisem Bose a štědrou reklamou.
- crashPC
- Mírně pokročilý

Jak jsem říkal. Nemá cenu
Už mě o tom poučil kolega.
Exp: Jistě, jenže za ty tisíce by ty věci z té budky lézt měly
//P.S.: Tu to měření. Těch hrbů na basech si nevšímejte, to jsou módy místnosti které jde vyřešit jen tlumením nebo jiným řešením basové otázky. Podstatné jsou nižší středy a navázání basu...
http://www.picfront.org/d/8V6d
Že tohle provede Logitech za 4500, to bych chápal. Aspoň jsou osazené silnější měniče a zabouchá to. Budky s horším osazením za skoro dvojnásobek chápat moc nelze.
Exp: Jistě, jenže za ty tisíce by ty věci z té budky lézt měly
//P.S.: Tu to měření. Těch hrbů na basech si nevšímejte, to jsou módy místnosti které jde vyřešit jen tlumením nebo jiným řešením basové otázky. Podstatné jsou nižší středy a navázání basu...
http://www.picfront.org/d/8V6d
Že tohle provede Logitech za 4500, to bych chápal. Aspoň jsou osazené silnější měniče a zabouchá to. Budky s horším osazením za skoro dvojnásobek chápat moc nelze.
Naposledy upravil(a) crashPC dne pon 14. led 2013, 18:43, celkem upraveno 2 x.
- Mr Lucas
- Čestný člen

- Kontaktovat uživatele:
Moje slovaExp píše:Bose opravdu nic uvádět nemusí, protože už jenom z konstrukce se dá celkem dobře odhadnout jak to bude hrát. Že z 2" fullrange nevylezou žádný kloudný středy a naopak z 5" "wooferu" žádný basy neni potřeba nijak extra studovat, to je prostě fyzika, kterou neojebeš ani velkym nápisem Bose a štědrou reklamou.
... Don't give the noise a chance ...
ULN PC: MB: Asus P8P67 B3 CPU:Core i5 2500K / 4,5GHz@1,3V - passive cooled by Phanteks PH-TC14PERAM: Kingston HyperX Genesis Grey 8GB 1600MHz GPU: Sapphire HD 6850 775/4000MHz@0,975V cooled by Accelero S1 + 2x Noiseblocker PL1 (380-700rpm) SSD,HDD: Crucial M4 64GB + WD Green WD20EARS in Silentmaxx HDD Silencer PSU: Enermax PRO82+ 385W cooled by Noctua NF-S12-800 (390-700rpm) CASE: Cooler Master Cosmos II - Silent mod with two exhaust fans - rear Noctua NF-A14 ULN (400-700rpm), top Noctua NF-S12-800 (390-700rpm) + 2,5-5cm soundproofing material Gumex Type 500, Type 503, Type 505 AUDIO: Onkyo Wavio SE-200PCI -> Yamaha RX V559 -> Eagle Cable Silverline -> Yamaha NS 777, NS 444, NS 333 + Velodyne EQ-Max 12 LCD: 27" Asus VE278Q + 50" Philips 50PFL5008K/12 with Ambilight
ULN PC: MB: Asus P8P67 B3 CPU:Core i5 2500K / 4,5GHz@1,3V - passive cooled by Phanteks PH-TC14PERAM: Kingston HyperX Genesis Grey 8GB 1600MHz GPU: Sapphire HD 6850 775/4000MHz@0,975V cooled by Accelero S1 + 2x Noiseblocker PL1 (380-700rpm) SSD,HDD: Crucial M4 64GB + WD Green WD20EARS in Silentmaxx HDD Silencer PSU: Enermax PRO82+ 385W cooled by Noctua NF-S12-800 (390-700rpm) CASE: Cooler Master Cosmos II - Silent mod with two exhaust fans - rear Noctua NF-A14 ULN (400-700rpm), top Noctua NF-S12-800 (390-700rpm) + 2,5-5cm soundproofing material Gumex Type 500, Type 503, Type 505 AUDIO: Onkyo Wavio SE-200PCI -> Yamaha RX V559 -> Eagle Cable Silverline -> Yamaha NS 777, NS 444, NS 333 + Velodyne EQ-Max 12 LCD: 27" Asus VE278Q + 50" Philips 50PFL5008K/12 with Ambilight