HD6950 rozdělení obrazu obrazu

Grafické karty s libovolným GPU firmy AMD/ATI (např. Rage, Radeon).

Moderátoři: morke, Walker1134, Wilik

Odpovědět
Theo92
Nováček
Nováček

HD6950 rozdělení obrazu obrazu

Příspěvek od Theo92 »

Dobrý den,
mám menší problém se svojí grafickou kartou ATi Sapphire HD6950 2GB Dirt3 Edition. Čas od času se mně stane, že se obraz rozdělí na dvě poloviny na jednom monitoru (viz. obr. za kvalitu se omlouvám http://leteckaposta.cz/454263081 ). Jak je vidět miniaplikace se z prava přesunuly doleva a ikony pošouply víc do prostředka, mezi nimi je neviditelná stěna, jakoby pravý okraj monitoru a k miniaplikacím se dostanu tak že myší projedu přes pravý okraj monitoru který tam teď není a je posunutý, snad mě pochopíte. Obraz se také občas na jedné z rozdělených stran deformuje, nebo se objevují artefakty. PC ale normálně běží, žádný zásek ani BSOD. Dohrál sem i poločas ve FIFA 13 s takhle rozbitým obrazem a vše jelo. Vše řeší restart PC. Nestává se to moc často, ale otravuje to. Kartu sem testoval v 3DMark11 a ve Furmarku (15min burn it! test), vše v pořádku. Nepomohlo ani přeinstalování ovladačů, mám nejnovější Catalyst 12.10 s posledním CAP. Teploty sou taky v pořádku, pomocí MSI Afterburner mám otáčky větráků regulované aby se točili na max. 50% a teplota nepřejde přes 85C (nad 85C mám nastaveo aby skočily hned na 100%, abych o tom věděl). Monitor mám připojen přes DVI a v HDMI mám ještě permanentně zapojenou televizi, na kterou rozrtahuji catalystama obraz když chci koukat na film.
Mám Windows 7 Ultimate, vše v PC je aktualizované.
Zbytek sestavy: Gigabyte Z77-D3H
Intel Core i5 3450
8GB Ram Kingston 1666Mhz
systemový disk SSD Crucial M4 128GB
Pokud bude třeba ještě nějaké info, rád doplním. Předem děkuji za pomoc.
Krteq
Čestný člen
Čestný člen

Re: HD6950 rozdělení obrazu obrazu

Příspěvek od Krteq »

Tohle se mi stávalo při vysokém nestabilním přetaktování, kdy to DISPIO řadič už prostě nedával.

Přetaktovával jsi?
Theo92
Nováček
Nováček

Příspěvek od Theo92 »

Ano taktoval, ze základních 800/1250Mhz na 840/1325Mhz. Ale tohle OC už sem udělal před rokem a půl co sem tu kartu koupil, že by jí to začlo vadit až teď?
Krteq
Čestný člen
Čestný člen

Příspěvek od Krteq »

Zkus jestli to bude dělat i na základních taktech.

Jak často se to projevuje?
Theo92
Nováček
Nováček

Příspěvek od Theo92 »

Těžko odhadnout, +- každých 20 hodin čistého provozu, zkusím teda stáhnou ty takty na defalut.
Theo92
Nováček
Nováček

Příspěvek od Theo92 »

tak po stáhnutí taktů na původní hodnotu to zatím vypadá, že problém zmizel, nadruhou stranu vyvstává otázka jestli grafika neodchází, když do teď běžela s tím lehkým OC bez problémů...
Krteq
Čestný člen
Čestný člen

Příspěvek od Krteq »

Jak vypadají teploty různých částí jádra (DISPIO/MEMIO/SHADERCORE) při zátěži, zjistíš je třeba v GPU-Z.
Theo92
Nováček
Nováček

Příspěvek od Theo92 »

http://leteckaposta.cz/332482003 vypadá to OK, s OC je to ještě o nějakých +-5C více
Theo92
Nováček
Nováček

Příspěvek od Theo92 »

Tak se objevil další problém, doteď jsem používal Catalyst 12.9 a vše jelo v pohodě, pak sem přešel na ty poslední beta drivery a sekaly se mě FIFA, dal sem tam tedy zpět ty staré, přeci jenom s beta drivery může být problém.
Nyní vyšli nové 13.1 a dělali to samé, pomoci CCcleaner a driverSweeper sem tedy kompletně odstranil veškerý software AMD a ovladače nainstaloval znovu, hry teď běží v pohodě ale nechce se mi spustit catalyst control centre, hlasí to chybu "nelze načíst soubor nebo sestavení CLI.Implementation" , zjistil sem že to může být způsobeno Net.frameworkem, přeinstaloval jsem tedy NET4, dal tam i nový 4.5 i starý 1.1 ale pořád to nefunguje, nainstaloval jsem znova i beta drivery které v sobě meli mít ten NET support a na ně nainstaloval 13.1 a také nic, nemáte nějaký nápad co s tím? reinstalovat windows se mi moc nechce

edit: vždy po instalaci ovladačů to napíše v tom instalátoru oranžově na konci že se vyskytly nějaké potíže, ale v logu který to nabízí k nahlédnutí žádné problémy nejsou
Theo92
Nováček
Nováček

Příspěvek od Theo92 »

Tak sem nakonec reinstaloval PC, problém s ovladači vyřešen a nakonec se ukázalo, že nové Catalyst 13.1 a i předchozí 12.11 mají zjevně problém s FIFA 13, jelikož problém s trháním obrazu nepřestal, na 12.10 jede vše bez problému. Předpokládám tedy že to bude problém na straně AMD a ne u mě že?
kirio77
Nováček
Nováček

Příspěvek od kirio77 »

jj, mám stejný problém, aktualizoval jsem na 13.1 a FIFA13 se mi při delších míčích (centry přes půl hřiště) viditelně seká, což se mi před aktualizací nestávalo.

Zanedlouho by měl vyjít ovladač 13.2...tak uvidíme..
Odpovědět

Zpět na „AMD/ATI grafické karty“