Potřeboval bych prosím poradit ohledně této kombinace. Mám starou MB Asus P2B 1.02 s nejnovějším biosem z roku 2002 a v tom Celeron 733MHz taktovanej na 1100MHz. Běží to takhle už 10 let a svého času to zvládalo výborně i NFS Most Wanted, CMR nebo Quake III. Ale CPU asi začíná být unavený. Systém je velmi náladový, stačí otevřít složku a CPU vyběhne na 100%. Občas to vytuhne. Někdy zas běží jak po másle. Mám to jednou měsíčně na staré hry, bez internetu. Jinak jako pracovní PC mám moderní výkonnou mašinu.
Můj plán je : Koupit redukci ze Slotu 1 na Socket 370 a ten osadit Intel Pentium 3 Tualatin 1400MHz. Pokud možno to nějak brutálně netaktovat, nebo jen lehce.
Očekávám od toho svižnost, šmrnc a agresivitu, která tomu již chybí.
Bude to fungovat?
Mám nějak hýbat s tím přemostěním kolíčků na základní desce? Mají označení podle FB0-3 a FS0-2 (na MB mám i FS3, což v manuálu není - nechápu...). Co jsem vyčetl z manuálu, tak to je teď nastavený na BUS Frequency Multiple 3,5x a CPU External Clock na 100,2MHz.
Manuál k této desce je zde : http://www.ulozto.cz/xtuQG4A/manual-p2b-pcb1-02-pdf . Tualantin v něm ale není, protože byl vydaný až v roce 2001.
Předem moc děkuji za cenné informace.